Ob jubileju nov rekord

S tekmo v Sodražici se bo začela 10. jubilejna sezona Ženske futsal lige, v kateri bo igralo rekordno število klubov. Kar osem zasedb bo štelo tekmovanje, kjer bo naslov branila ekipa ŽNK Celje. Članice se bodo merile tudi v pokalu, kjer so bile na lanskoletni premieri najboljše igralke KMN Slovenske gorice.

Način tekmovanja v rednem delu ŽFL je ligaški dvokrožni. Prvo do četrto uvrščene ekipe po rednem delu ŽFL se uvrstijo v končnico za državnega prvaka.

Novinke v Sodražico

Začenjamo v Sodražici. Ekipo ŠD Extrem bo še naprej vodil trenerski dvojec Robert Lah in Sandi Šivec, ki sta skupaj s kapetanko Barbaro Lah pridobila licenco za trenerja. Ekipo so zapustile Neža Razpotnik, Marika Prošek in Kaja Kavčič. Novinke v ekipi so Marta Maria Žakelj, Rebeka Mihelič, Ajša Delič, Sara Prijatelj in Maja Marot.

„Ker smo končali prejšnjo sezono konec februarja, je seveda premor med sezonama zelo dolg. Izkoristili smo ga za dodatno pridobivanje tehničnega in taktičnega znanja ter za kondicijsko pripravo. Zato nestrpno pričakujemo pričetek nove sezone in smo lačni tekem. Na prvo tekmo proti novinkam FK Lukovica smo se maksimalno pripravili. Bolj izkušene, z več znanja in manj strahu gremo v novo sezono, v kateri upamo, da si jo bomo zapomnili kot zelo uspešno,“ napove kapetanka Barbara Lah.

FK Lukovica je klub novinec v Ženski futsal ligi. Za FK Lukovica bodo igrale Tina Bučar, Monika Drobnič, Kaja Kavčič, Marika Prošek, Neža Razpotnik, Karmen Ulbin, Ana Černelič, Maruša Jereb, Manca Jereb, Tija Vrhovnik, Azra Ahmetović, Nuša Babnik, Manca Duščak, Ana Golob, Klara Rahne, Maja Zajc in Taja Vrhovnik. „Nobena skrivnost ni, da v Sodražico odhajamo v okrnjeni zasedbi, saj bo kar nekaj igralk, ki so v nedeljo nastopile na preglednem turnirju, odsotnih. Tekme nam ni uspelo prestaviti, vendar se kljub temu ne predajamo. Verjamem, da lahko s pravim pristopom in pametno igro z naše prve uradne tekme domov prinesemo tudi kakšno točko,“ napove trenerka Marika Prošek.

Osvežene prvakinje

Prvakinje, ekipa ŽNK Celje, so ostale brez tekme, a pravi trener Drago Adamič, da bo ekipa v soboto opravila trening in nadaljevala z delom. Ambicij jim tudi v novi sezoni ne manjka. So pa malce prevetrili svoje vrste. Klementina Mavhar in Mateja Vojsk sta končali kariero. Zaradi študijskih obveznosti v novi sezoni v dresu Celja ne bo Kaje Benedik. Drago Adamič bo lahko v novi sezoni računal na trojec Tjaša Alegro, Vanja Tanšek, Tija Jesenovec. V ekipi ŽNK Cerklje, vodi jo bo trener Primož Štrajhar, se veselijo premiere v ženski futsal ligi, kjer želijo kaliti svoje veščine.

Ženska futsal liga, 1. krog, 10.9.
ŠD Extrem – FK Lukovica (19.00)

11.9.
ŠD Košana – Futsal klub Novo mesto (15.00)
KMN Slovenske gorice – ŽNK Vrhnika (17.00)

preloženo:
ŽNK Celje – ŽNK Cerklje Šenčur

Dosedanje državne prvakinje:
2021/2022 ŽNK Celje
2020/2021 ŽNK Celje
2018/2019 KMN Slovenske Gorice
2017/2018 KMN Slovenske Gorice
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 Teleing Pomurje Beltinci
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

Pokalne prvakinje še niso rekle zadnje

V KMN Slovenske gorice so s treningi začeli pred dvema tednoma. Trener Dejan Kramberger se zaveda, da zato forma še ni optimalna. Tako ali tako bi bilo prehitro. „Zadržali smo igralski kader, novinka v ekipi je Nika Čuček. V nadaljevanju bomo dodali še kako ime,“ pove Kramberger, ki je ob tej priliki pohvalil igralke za precej bolj resen pristop kot leto pred tem ob istem času.

„Udeležba na treningu je bila dobra, v nedeljo gremo na zmago,“ sklene trener Dejan Kramberger, ki z ekipo gosti Vrhničanke. Le te imajo v svoji sredini nekaj novih igralk – Iva Dončev, Lia Rode, Tinkara Braniselj, Lara Klemenc in Kaja Novak Duh.

Dolenjke k ambiciozni Košani

Nova futsal sredina je nastala tudi na Dolenjskem, odkoder prihaja Futsal klub Novo mesto.
„Mislim, da smo pripravljene na 1. krog, čeprav je še vedno prisotne kar nekaj treme. Želim, da smo blizu nasprotnicam, nočem da se ustrašimo. Izkušnje gredo absolutno v prid Košani, a se bomo za začetek zanašali na individualne kvalitete. Cilj za sezono je obdržati večino igralk v klubu, saj bomo gotovo potrebovali še kar nekaj časa, da se uigramo. Delali bomo tudi na individualnih sposobnostih, predvsem tehniki, da bo vsaka naslednja sezona lažja,“ prvo sezono in prvo tekmo v imenu Dolenjk napove Eva Primc, v njeni ekipi pa bodo tudi Asja Al Nawas in Edisa Koca.

Odločno gredo v sezono tudi v ŠD Košana, kjer je trener ostal nekdanji slovenski reprezentant Miha Osojnik. „Cilji ostajajo visoki, leto dni smo več skupaj. Zdaj si želim, da odigramo vsaj dve finali,“ ambiciozno napove Osojnik. Uspelo mu je zadržati ekipo na kupu, možno je, da se jim pridruži še ena igralka. Prva novinka je prišla iz ŽNK Vrhnike, ŠD Košano je okrepila Teja Keržič. Prve točke pa Osojnikove varovanke zanimajo že na uvodni tekmi, ko doma gostijo Novomeščanke.

Tekst: D.P.
Foto: FK Novo mesto

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2024 | Državne futsal lige
    Zmaga ostala v Sodražici, za bron najprej v Zagorju
    S tekmo v Sodražici se je začel finale v tekmovanju mladih U19. Za bron se bosta pomerila ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika Fortrade.
  • 15.04.2024 | Državne futsal lige
    V Ljutomeru in Sodražici za naslov
    V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
  • 08.04.2024 | Državne futsal lige
    KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
    Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
  • 06.04.2024 | Državne futsal lige
    Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
    Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
  • 05.04.2024 | Državne futsal lige
    Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
    V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
  • 03.04.2024 | Državne futsal lige
    Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
    Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
    V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
    ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
  • 27.03.2024 | Državne futsal lige
    Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
    „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.
  • 24.03.2024 | Državne futsal lige
    KMN Bronx državni prvak v U13, znani polfinalisti U19 in finalista U15
    V tekmovanju mladih U13 smo dobili prvake: v ponovitvi lanskoletnega finala tokrat naslov na Škofije. V tekmovanju mladih U17 je Dobrepolje ohranilo prednost pred Dobovcem. Znana sta finalista tekmovanja mladih U15, znani so tudi polfinalisti tekmovanja mladih U19.

DELI NA