08.10.2021 | 1. SFL
Ob derbiju vodilnih še tri zanimive tekme, ki obetajo

V Rogatcu je nocoj na sporedu derbi vodilnih, ob tem pa so tu še tri krasne tekme, ki obetajo: Oplast gosti Mlinše, lokalni derbi je na Ptuju, v Litijo prihaja KMN Bronx Škofije. Prosta je ekipa FK Dobrepolje.

1.SFL, 5. krog, 8.10.
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Rabijo točke

Pravi lokalni derbi se danes igra na Ptuju, kjer domači FC Hiša daril Ptuj gosti KMN Meteorplast Šic Bar. »Pripravili smo se,« pravi trener Ptujčanov Robert Grdović, ki se nadeja, da bo ekipa začela zbirati točke. Po treh tekmah imajo eno (ob tem ne pozabimo, da so imeli zahteven razpored; op.a.), današnji tekmeci pa pet.

»Več smo pričakovali od gostovanja na Vrhniki,« priznava Grdović, ki opozarja, da njegova ekipa še ni v pravi formi. »Manjka nam uigranosti,« meni Grdović, ki se nadeja, da danes pokažejo pravi obraz. Čeprav jim ne bo lahko. Manjka bo Dario Markić, vprašljiv je nastop golmana Kevina Cafa. »Kogar ni, brez tistega se mora. Bistven pa bo pristop,« je odločen Grdović.

Zrasla jim je samozavest

Derbija v najstarejšem mestu v Sloveniji se veselijo tudi v taboru gostov. »Ptujčani so favorit, tako po kakovosti kot po igri. Naša naloga je, da se jim čim boljše postavimo po robu. V prvih treh krogih smo pokazali, da znamo. Tudi samozavest nam je zrasla, so pa tole lokalni derbiji vedno zgodba zase,« pravi Tomislav Novak, vodja članske ekipe KMN Meteorplast Šic bar.

»Kljub temu nas rezultat proti Oplastu ne sme zavesti, ni prostora za evforijo. Čaka nas zahtevna tekma, na drugi strani pa ekipa, ki premore igralce, ki lahko sami rešijo tekmo: premorejo Boruta Ručno, Tilna Gajserja, Jeremyja Bukovca, Timija Debeljaka,« opozarja Novak, ki pa pove, da bo sam imel na voljo vse igralce.

Brez Osredkarja

Andrej Dobovičnik in Damir Pertič sta danes tekmeca, prvi vodi Litijo, drugi KMN Bronx Škofije. Svoj čas sta uspešno sodelovala v članski reprezentanci, kjer je igral Pertič, Dobovičnik je bil selektor. Danes sta oba trenerja v 1. SFL.

»Oboji smo pred začetkom nove sezone doživeli precej sprememb. Če bomo želeli kaj narediti, nas oboje čaka precej dela,« pove trener Litijanov, ki je uvodoma pohvalil svoje fante za nekoliko boljšo udeležbo na treningu, a še vedno ni to to, kar bi si sam želel. »Delamo in rastemo,« pravi Dobovičnik, ki bo vsaj še mesec in pol brez Igorja Osredkarja, ki si je poškodoval eno od vezi v kolenu, pred njim je nekaj daljši počitek.

Zadržati zbranost in biti agresiven

Pertič in ekipa se veselijo gostovanja v Litiji. Tudi zato, ker se zavedajo, da rastejo v formi. »Z Dobovcem smo šli v boj, prvih 10 minut je bilo dobrih, tudi uvod v 2. polčas ni bil slab,« se trener škofjotov Pertič ozre na prejšnji krog, ko so se dobro postavili po robu Dobovcu, ki pa je na koncu upravičil vlogo favorita.

S takim pristopom, predvsem pa z minimalizacijo trajanja serij nezbranosti in padca koncentracije, se Pertič nadeja dobri tekmi v Litiji.

Med tednom pa je KMN Bronx Škofije odigral tudi prijateljsko tekmo z reprezentanco Grenlandije, ki je bila na pripravah v Istri.

Vložek, ki prinaša rezultat

Oplast je v zadnjem krogu v gosteh izgubil v Ljutomeru, danes bi rad popravili vtis. »Po porazu smo se pogovorili. Videli smo, da med mesti od 3. do 9. v 1. SFL ni bistvenih razlik. Največja razlika se naredi na osnovi tega, koliko kdo vloži truda, želje in entuziazma v tekmo. Tu se dela razlika,« pred tekmo 5. kroga proti ŠD Mlinše razmišlja trener Oplasta Matej Kavčič.

»Zavedamo se, da smo na začetku, da je to, kar delamo, proces. Vemo tudi tu, da ni dovolj za zmago, da se le pojaviš na terenu. Danes gostimo Mlinše. Zaradi ene tekme se svet ne bo podrl, je pa malce načeta psiha. Je pa tudi res, da se ne mukah prepoznajo junaki,« se trener Kavčič nadeja, da njegovi igralci danes pokažejo še nekaj več in nadomestijo tudi odsotnost Andreja Mohoriča, ki je bil izključen v Ljutomeru.

Z jasnim ciljem

Medtem ko Oplast razmišlja na glas o prvi domači zmagi, pa prav tako na glas o prvi gostujoči zmagi razmišljajo v taboru ŠD Mlinše. »Dobro smo delali in se pripravili na petkovo tekmo. Vemo, da gostujemo pri Oplastu, ki je po petkovem porazu kot ranjeni lev in bo skušal točke nadomestiti že doma,« pove trener Gregor Ceglar, ki je vesel, da so na petkovi domači tekmi proti Dobrepolju v zadnjih desetih minutah iz petnih žil iztisnili vse in prišli do točk, kar jim olajša tudi današnje gostovanje. V Kobarid ne odhajajo v popolni zasedbi, a z jasno željo, da se pokažejo v dobri luči.

Tekst: D.P.
Foto: Črtomir Goznik

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2021 | 1. SFL
  Na Češkem dostojno zastopati slovenski futsal
  Dobovec se bo od srede, 1.12., do sobote, 4.12., na Češkem v skupini C pomeril z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik. Prav češki predstavnik gosti eno od štirih skupin elitnega dela lige prvakov, v tem delu tekmovanja pa je Dobovec že petič, sicer pa četrtič zapored.
 • 27.11.2021 | 1. SFL
  Prvak na Češkem brez Mordeja in Čeha
  Slovenski državni prvak Dobovec v teh dneh potuje na Češko, kjer v sredo, 1.12., začenja z nastopi v elitnem delu lige prvakov. Žal pa vodilna ekipa 1. SFL na Češkem ne bo nastopila v optimalni zasedbi. Že prej poškodovanemu Žigi Čehu se je vnovič pridružil kapetan Rok Mordej.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  Litiji derbi, do zmag še Siliko in KMN Meteorplast, remi v Kobaridu
  Tekma meseca, derbi 12. kroga 1. SFL, je z 2:1 dobila Litija. V Kobaridu KMN Oplast in FC Bronx sta remizirala, Siliko se iz Dobrepolja vrača z zmago, v gosteh do treh točk tudi KMN Meteorplast Šic bar. V tem krogu je bil prost FK Dobovec, ki v sredo pričenja z nastopom v elitnem delu lige prvakov na turnirju na Češkem.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  V Zagorju, v Kobaridu in Dobrepolju, kamere na Ptuju
  »Igra Bronxa se ne odraža v številu točk in stanju na lestvici 1. SFL. Zato so vredni še toliko večjega spoštovanja,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na eno in ključno ime: »V ekipi Bronxa je ogromno odvisno od kapetana Nika Zajca. On je tisti motor. Če ga ustavimo, smo limitirali goste. Ni pa Bronx le Nik Zajc, je pa glavni,« navrže Kavčič, ki uspeh svoje ekipe gradi na domačem terenu in agresiji, ki jo kažejo v svoji dvorani.
 • 25.11.2021 | 1. SFL
  Proti Litiji po točke za skok proti vrhu
  Ptujčani so bili lani hit rednega dela sezone. Po nekaj slabšem začetku pa tudi v tej sezoni opozarjajo nase. Pred 11. krogom 1. SFL in tekmo meseca v njihovi dvorani zasedajo 4. mesto z jasno željo, da se dvignejo za mesto ali dve. Lažje jim bo, če doma premagajo Litijo.
 • 24.11.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom
  Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.
 • 23.11.2021 | 1. SFL
  Dobovec teden dni loči do elitnega dela lige prvakov
  Prihodnji teden se nadaljuje evropska futsal klubska sezona. Slovenski državni prvak FK Dobovec in vodilna ekipa 1. SFL odhaja na Češko, kjer so nastopila v elitnem delu lige prvakov. Varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo pomerili z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  Dobovcu na Čujčev pogon, Litija prepričljivo
  FK Dobovec je doma s 5:3 porazil FC Hiša daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Oplasta, Siliko in ŠD Mlinše pa sta remizirala na Vrhniki (3:3), na Obali sta si plen razdelila KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje (2:2). To je kratek in jasen rezime 10. kroga 1. SFL, v tem kolu pa je bila prosta ekipa KMN Meteorplast Šic bar.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje
  Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu.
 • 12.11.2021 | 1. SFL
  Suvereni prvak, zmaga za Mlinše, remi na Vrhniki
  Litija je doma strla odpor Dobrepolja (4:0) za 5. zmago v sezoni. V prvem polčasu sta gola prispevala Brazilec Alex in kapetan Gašper Vrhovec, v nadaljevanju je slovensko – brazilska naveza to ponovila: med strelci pa Patrick Osredkar in Brazilec Jediael. Litija je s to zmago s 17 točkami ujela Siliko, ki je vknjižil 2. remi v sezoni.

DELI NA