10.11.2023 | 1. SFL
Nocoj za točke 6. kroga 1. SFL

Ekipe 1. SFL bodo danes, v petek, opravile s 6. krogom tekmovanja. Za točke se bo igralo na Škofijah in Vrhniki ter v Ljutomeru in Rogaški Slatini.

1.SFL, 6. krog, 10.11.
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
FK Dobovec – The Nutrition Extrem (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Oplast Kobarid (20.30)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)

Popraviti vtis s pokala

Vodilna ekipa 1. SFL Dobovec je med tednom tesno z 2:1 v osmini pokala Terme Olimia izločil ŠD Mlinše. Trener Dobovca Kujtim Morina ni bil navdušen z izvedbo svoje ekipe, od katere pričakuje več in boljše proti gostom iz Sodražice. „S pokalno tekmo nisem bil najbolj zadovoljen. Je pa tekma v Zagorju dobro opozorilo. Pripravili smo se na The Nutrition Extrem, ki ima mlado, ambiciozno in dokazovanja željno ekipo. Če ne bomo pravi, imamo lahko probleme,“ je jasen Morina, ki bo tudi to pot moral brez poškodovanega reprezentanta Žige Čeha.

Tekma z Dobovcem bo posebna tudi za trojec Denis Totoškovič, Timotej Debeljak, Jure Kordiš. Vsi trije so nosili dres Dobovca in z njim igrali tudi v ligi prvakov.

Sosedje med sabo

Na Vrhniko prihaja Dobrepolje, to bo tekma 2. in 8. ekipe lige. „Odhajamo na za nas najtežje gostovanje, merili se bomo z ekipo, ki goji najboljši futsal, vodi pa jih najboljši trener v Sloveniji. Tudi sami se želimo približati temu sistemu, ki ga imajo na Vrhniki. Naša nujna naloga je, da se odzovemo v obrambi in da skušamo slediti hitrim domačim dovršenim igralcem. Pripravili smo se tudi na specike igre Silika v obrambi in napadu,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki je med tednom z ekipo prišel v četrtfinale pokala Terme Olimia.

To je uspelo tudi Siliku, ki je izločil FC Mobi Areno Trzin, zdaj pa so misli Vrhničanov pri Dobrepolju. „Ta teden smo bolj mislili na pokal, o Dobrepolju pa šele tik pred tekmo. Poznamo se dobro, skrivnosti ni. Je pa tudi res, da nismo v neki zavidljivi formi, zato mi je jasno, da bo težko. V takem stanju, kot smo, nikogar ne bi premagali z lahkoto. Dobrepolje je ekipa, ki ima leto dni več izkušenj v 1. SFL, tudi naivni niso več, kot so bili. Če jim kaj ponudimo, bodo to izkoristili. Oni ne rabijo nič, mi vse, smo favoriti, moramo zmagati,“ tekmo z Dobrepoljci napove trener Silika Mile Simeunovič.

Zadnjič septembra 2020

Na Škofije prihaja Sevnica. Obe ekipi sta v dobrem momentu. Bronxi so ponosni na prigarano točko v Dobrepolju, kjer so v zadnjih petih minutah nadoknadili štiri gole zaostanka za končnih 6:6. Sevnica je doma visoko s 7:1 za prvo zmago sezone porazila Oplast. Za nameček so se oboji, Bronx in Sevnica, med tednom uvrstili v četrtfinale pokala Terme Olimia.

„Sevnica je naletu, so ekipa, ki premore širok kader, za nameček so zelo razpoloženi. Tudi prej standardni člani so se vrnili in tvorijo zelo nevarno ekipo,“ Damir Pertič, trener škofjotov, pohvali Sevničane. „Pozorni bomo morali biti na strelsko razpoloženega kapetana Sebastijana Drobneta, ki ga bo treba omejiti v njegovem gibanju. Tu je Uroš Martič, ki vse koordinira, tu so še ostali: Sodičl, Nečemer, Pipan, Račič. So zelo kompaktna ekipa, ki je nevarna v tranziciji,“ Pertič še razkrije o Sevnici.

„Za nami je težko gostovanje v Mariboru. Ker smo pokal igrali med tednom, smo malce slabše trenirali, a to ni izgovor. V petek igramo doma. Želim si, da pokažemo pristop, željo in borbenost, ki so nas krasile proti The Nutrition Extremu. Želimo priti do treh zelo pomembnih točk,“ sklene Pertič.

Sevničani so v četrtfinalu pokala izločili Benedikt, zdaj pa misli usmerjajo na Obalo, kamor odhajajo odločno, da izkoristijo dobro formo in stanje v ekipi. „Pred napovedjo tekme na Škofijah bi rad čestital ekipi Benedikta in trenerju Štefanu, ki so proti nam v pokalu odigrali res dobro tekmo. Sedaj nas čaka gostovanje na Škofijah, kamor pa odhajamo oslabljeni, saj so se nam pojavile poškodbe. V kaki postavi bomo nastopili, bo jasno na dan tekme. Če se bomo držali navodil, pa bi lahko računali na vsaj kako točko,“ v napovedi pove trener Sevnice Matej Zakšek. Zadnjič je Sevnica v 1. SFL slavila na Škofijah septembra 2020, ekipi sta takrat vodila Goran Stanić in Jože Gačnik.

V Ljutomer po izhod iz krize

Oplast bo to pot gostoval v Ljutomeru, kjer domuje KMN Meteorplast Šic Bar. Ljutomerčani so na 3. mestu 1. SFL, zbrali so sedem točk, Oplast je sedmi in s tekmo manj pri štirih točkah. Obe ekipi sta se v torek uvrstili med osem v pokalu. V domačem taboru se veselijo tekme s Primorci, ki pa so v krizi, iz katere bi se radi izvlekli. Ali bo to mogoče v Ljutomeru, pa je že drugo vprašanje. V 1. SFL Oplast Ljutomerčanov ni ugnal že skoraj dve leti.

„Smo v čudni situaciji. Sprašujem se, kje se je izgubila tista igrivost, tista želja, ki smo jo imeli na uvodu v ligo. Vemo, da nas danes čaka najdaljše in zelo zahtevno gostovanje,“ napoved začenja trener Matej Kavčič. „KMN Meteorplast Šic bar je menjal nekaj igralcev, danes ne bo niti Roka Šnofla. So pa še vedno mlada in poletna ekipa. Bomo morali biti zelo disciplinirani in brez neumnosti, če jim bomo želeli parirati. Predvsem pa se bomo morali vrniti k osnovam, ki jih moramo delati enostavno. Pomembna pa je tudi želja,“ sklene Matej Kavčič napoved pred potjo na drugi konec Slovenije.

Svoje izzive ima tudi trener Robert Grdović, ki drugo zaporedno sezono sedi na klopi KMN Meteorplasta Šic bar. Danes bo moral brez poškodovanega Adrijana Trstenjaka. Poškodovan je tudi Tjaž Lovrenčič, vnovič bo branil Luka Lovrec, tudi najboljši golman minulega evropskega prvenstva U19 na Hrvaškem.

„Luka je branil že na pokalu v Sodražici, dobro je izpadlo, danes nadaljuje. Sicer pa igramo precej „toplo-hladno“, še vedno nihamo. Vesel pa sem, da smo po porazu proti Dobovcu dobro reagirali in prišli do napredovanja v četrtfinale pokala Terme Olimia. Danes gostimo Oplast, ki je veliko pridobil s prihodom Kristjana Čujca, a se vidi, da še iščejo pravo formo. Kažejo dva obraza, odvisno pa od tega, kje igrajo: doma ali v gosteh,“ pove Grdović, ki verjame, da z ekipo vknjižil tri točke.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA