10.11.2023 | 1. SFL
Nocoj za točke 6. kroga 1. SFL

Ekipe 1. SFL bodo danes, v petek, opravile s 6. krogom tekmovanja. Za točke se bo igralo na Škofijah in Vrhniki ter v Ljutomeru in Rogaški Slatini.

1.SFL, 6. krog, 10.11.
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
FK Dobovec – The Nutrition Extrem (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Oplast Kobarid (20.30)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)

Popraviti vtis s pokala

Vodilna ekipa 1. SFL Dobovec je med tednom tesno z 2:1 v osmini pokala Terme Olimia izločil ŠD Mlinše. Trener Dobovca Kujtim Morina ni bil navdušen z izvedbo svoje ekipe, od katere pričakuje več in boljše proti gostom iz Sodražice. „S pokalno tekmo nisem bil najbolj zadovoljen. Je pa tekma v Zagorju dobro opozorilo. Pripravili smo se na The Nutrition Extrem, ki ima mlado, ambiciozno in dokazovanja željno ekipo. Če ne bomo pravi, imamo lahko probleme,“ je jasen Morina, ki bo tudi to pot moral brez poškodovanega reprezentanta Žige Čeha.

Tekma z Dobovcem bo posebna tudi za trojec Denis Totoškovič, Timotej Debeljak, Jure Kordiš. Vsi trije so nosili dres Dobovca in z njim igrali tudi v ligi prvakov.

Sosedje med sabo

Na Vrhniko prihaja Dobrepolje, to bo tekma 2. in 8. ekipe lige. „Odhajamo na za nas najtežje gostovanje, merili se bomo z ekipo, ki goji najboljši futsal, vodi pa jih najboljši trener v Sloveniji. Tudi sami se želimo približati temu sistemu, ki ga imajo na Vrhniki. Naša nujna naloga je, da se odzovemo v obrambi in da skušamo slediti hitrim domačim dovršenim igralcem. Pripravili smo se tudi na specike igre Silika v obrambi in napadu,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki je med tednom z ekipo prišel v četrtfinale pokala Terme Olimia.

To je uspelo tudi Siliku, ki je izločil FC Mobi Areno Trzin, zdaj pa so misli Vrhničanov pri Dobrepolju. „Ta teden smo bolj mislili na pokal, o Dobrepolju pa šele tik pred tekmo. Poznamo se dobro, skrivnosti ni. Je pa tudi res, da nismo v neki zavidljivi formi, zato mi je jasno, da bo težko. V takem stanju, kot smo, nikogar ne bi premagali z lahkoto. Dobrepolje je ekipa, ki ima leto dni več izkušenj v 1. SFL, tudi naivni niso več, kot so bili. Če jim kaj ponudimo, bodo to izkoristili. Oni ne rabijo nič, mi vse, smo favoriti, moramo zmagati,“ tekmo z Dobrepoljci napove trener Silika Mile Simeunovič.

Zadnjič septembra 2020

Na Škofije prihaja Sevnica. Obe ekipi sta v dobrem momentu. Bronxi so ponosni na prigarano točko v Dobrepolju, kjer so v zadnjih petih minutah nadoknadili štiri gole zaostanka za končnih 6:6. Sevnica je doma visoko s 7:1 za prvo zmago sezone porazila Oplast. Za nameček so se oboji, Bronx in Sevnica, med tednom uvrstili v četrtfinale pokala Terme Olimia.

„Sevnica je naletu, so ekipa, ki premore širok kader, za nameček so zelo razpoloženi. Tudi prej standardni člani so se vrnili in tvorijo zelo nevarno ekipo,“ Damir Pertič, trener škofjotov, pohvali Sevničane. „Pozorni bomo morali biti na strelsko razpoloženega kapetana Sebastijana Drobneta, ki ga bo treba omejiti v njegovem gibanju. Tu je Uroš Martič, ki vse koordinira, tu so še ostali: Sodičl, Nečemer, Pipan, Račič. So zelo kompaktna ekipa, ki je nevarna v tranziciji,“ Pertič še razkrije o Sevnici.

„Za nami je težko gostovanje v Mariboru. Ker smo pokal igrali med tednom, smo malce slabše trenirali, a to ni izgovor. V petek igramo doma. Želim si, da pokažemo pristop, željo in borbenost, ki so nas krasile proti The Nutrition Extremu. Želimo priti do treh zelo pomembnih točk,“ sklene Pertič.

Sevničani so v četrtfinalu pokala izločili Benedikt, zdaj pa misli usmerjajo na Obalo, kamor odhajajo odločno, da izkoristijo dobro formo in stanje v ekipi. „Pred napovedjo tekme na Škofijah bi rad čestital ekipi Benedikta in trenerju Štefanu, ki so proti nam v pokalu odigrali res dobro tekmo. Sedaj nas čaka gostovanje na Škofijah, kamor pa odhajamo oslabljeni, saj so se nam pojavile poškodbe. V kaki postavi bomo nastopili, bo jasno na dan tekme. Če se bomo držali navodil, pa bi lahko računali na vsaj kako točko,“ v napovedi pove trener Sevnice Matej Zakšek. Zadnjič je Sevnica v 1. SFL slavila na Škofijah septembra 2020, ekipi sta takrat vodila Goran Stanić in Jože Gačnik.

V Ljutomer po izhod iz krize

Oplast bo to pot gostoval v Ljutomeru, kjer domuje KMN Meteorplast Šic Bar. Ljutomerčani so na 3. mestu 1. SFL, zbrali so sedem točk, Oplast je sedmi in s tekmo manj pri štirih točkah. Obe ekipi sta se v torek uvrstili med osem v pokalu. V domačem taboru se veselijo tekme s Primorci, ki pa so v krizi, iz katere bi se radi izvlekli. Ali bo to mogoče v Ljutomeru, pa je že drugo vprašanje. V 1. SFL Oplast Ljutomerčanov ni ugnal že skoraj dve leti.

„Smo v čudni situaciji. Sprašujem se, kje se je izgubila tista igrivost, tista želja, ki smo jo imeli na uvodu v ligo. Vemo, da nas danes čaka najdaljše in zelo zahtevno gostovanje,“ napoved začenja trener Matej Kavčič. „KMN Meteorplast Šic bar je menjal nekaj igralcev, danes ne bo niti Roka Šnofla. So pa še vedno mlada in poletna ekipa. Bomo morali biti zelo disciplinirani in brez neumnosti, če jim bomo želeli parirati. Predvsem pa se bomo morali vrniti k osnovam, ki jih moramo delati enostavno. Pomembna pa je tudi želja,“ sklene Matej Kavčič napoved pred potjo na drugi konec Slovenije.

Svoje izzive ima tudi trener Robert Grdović, ki drugo zaporedno sezono sedi na klopi KMN Meteorplasta Šic bar. Danes bo moral brez poškodovanega Adrijana Trstenjaka. Poškodovan je tudi Tjaž Lovrenčič, vnovič bo branil Luka Lovrec, tudi najboljši golman minulega evropskega prvenstva U19 na Hrvaškem.

„Luka je branil že na pokalu v Sodražici, dobro je izpadlo, danes nadaljuje. Sicer pa igramo precej „toplo-hladno“, še vedno nihamo. Vesel pa sem, da smo po porazu proti Dobovcu dobro reagirali in prišli do napredovanja v četrtfinale pokala Terme Olimia. Danes gostimo Oplast, ki je veliko pridobil s prihodom Kristjana Čujca, a se vidi, da še iščejo pravo formo. Kažejo dva obraza, odvisno pa od tega, kje igrajo: doma ali v gosteh,“ pove Grdović, ki verjame, da z ekipo vknjižil tri točke.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA