10.11.2023 | 1. SFL
Nocoj za točke 6. kroga 1. SFL

Ekipe 1. SFL bodo danes, v petek, opravile s 6. krogom tekmovanja. Za točke se bo igralo na Škofijah in Vrhniki ter v Ljutomeru in Rogaški Slatini.

1.SFL, 6. krog, 10.11.
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
FK Dobovec – The Nutrition Extrem (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Oplast Kobarid (20.30)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)

Popraviti vtis s pokala

Vodilna ekipa 1. SFL Dobovec je med tednom tesno z 2:1 v osmini pokala Terme Olimia izločil ŠD Mlinše. Trener Dobovca Kujtim Morina ni bil navdušen z izvedbo svoje ekipe, od katere pričakuje več in boljše proti gostom iz Sodražice. „S pokalno tekmo nisem bil najbolj zadovoljen. Je pa tekma v Zagorju dobro opozorilo. Pripravili smo se na The Nutrition Extrem, ki ima mlado, ambiciozno in dokazovanja željno ekipo. Če ne bomo pravi, imamo lahko probleme,“ je jasen Morina, ki bo tudi to pot moral brez poškodovanega reprezentanta Žige Čeha.

Tekma z Dobovcem bo posebna tudi za trojec Denis Totoškovič, Timotej Debeljak, Jure Kordiš. Vsi trije so nosili dres Dobovca in z njim igrali tudi v ligi prvakov.

Sosedje med sabo

Na Vrhniko prihaja Dobrepolje, to bo tekma 2. in 8. ekipe lige. „Odhajamo na za nas najtežje gostovanje, merili se bomo z ekipo, ki goji najboljši futsal, vodi pa jih najboljši trener v Sloveniji. Tudi sami se želimo približati temu sistemu, ki ga imajo na Vrhniki. Naša nujna naloga je, da se odzovemo v obrambi in da skušamo slediti hitrim domačim dovršenim igralcem. Pripravili smo se tudi na specike igre Silika v obrambi in napadu,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki je med tednom z ekipo prišel v četrtfinale pokala Terme Olimia.

To je uspelo tudi Siliku, ki je izločil FC Mobi Areno Trzin, zdaj pa so misli Vrhničanov pri Dobrepolju. „Ta teden smo bolj mislili na pokal, o Dobrepolju pa šele tik pred tekmo. Poznamo se dobro, skrivnosti ni. Je pa tudi res, da nismo v neki zavidljivi formi, zato mi je jasno, da bo težko. V takem stanju, kot smo, nikogar ne bi premagali z lahkoto. Dobrepolje je ekipa, ki ima leto dni več izkušenj v 1. SFL, tudi naivni niso več, kot so bili. Če jim kaj ponudimo, bodo to izkoristili. Oni ne rabijo nič, mi vse, smo favoriti, moramo zmagati,“ tekmo z Dobrepoljci napove trener Silika Mile Simeunovič.

Zadnjič septembra 2020

Na Škofije prihaja Sevnica. Obe ekipi sta v dobrem momentu. Bronxi so ponosni na prigarano točko v Dobrepolju, kjer so v zadnjih petih minutah nadoknadili štiri gole zaostanka za končnih 6:6. Sevnica je doma visoko s 7:1 za prvo zmago sezone porazila Oplast. Za nameček so se oboji, Bronx in Sevnica, med tednom uvrstili v četrtfinale pokala Terme Olimia.

„Sevnica je naletu, so ekipa, ki premore širok kader, za nameček so zelo razpoloženi. Tudi prej standardni člani so se vrnili in tvorijo zelo nevarno ekipo,“ Damir Pertič, trener škofjotov, pohvali Sevničane. „Pozorni bomo morali biti na strelsko razpoloženega kapetana Sebastijana Drobneta, ki ga bo treba omejiti v njegovem gibanju. Tu je Uroš Martič, ki vse koordinira, tu so še ostali: Sodičl, Nečemer, Pipan, Račič. So zelo kompaktna ekipa, ki je nevarna v tranziciji,“ Pertič še razkrije o Sevnici.

„Za nami je težko gostovanje v Mariboru. Ker smo pokal igrali med tednom, smo malce slabše trenirali, a to ni izgovor. V petek igramo doma. Želim si, da pokažemo pristop, željo in borbenost, ki so nas krasile proti The Nutrition Extremu. Želimo priti do treh zelo pomembnih točk,“ sklene Pertič.

Sevničani so v četrtfinalu pokala izločili Benedikt, zdaj pa misli usmerjajo na Obalo, kamor odhajajo odločno, da izkoristijo dobro formo in stanje v ekipi. „Pred napovedjo tekme na Škofijah bi rad čestital ekipi Benedikta in trenerju Štefanu, ki so proti nam v pokalu odigrali res dobro tekmo. Sedaj nas čaka gostovanje na Škofijah, kamor pa odhajamo oslabljeni, saj so se nam pojavile poškodbe. V kaki postavi bomo nastopili, bo jasno na dan tekme. Če se bomo držali navodil, pa bi lahko računali na vsaj kako točko,“ v napovedi pove trener Sevnice Matej Zakšek. Zadnjič je Sevnica v 1. SFL slavila na Škofijah septembra 2020, ekipi sta takrat vodila Goran Stanić in Jože Gačnik.

V Ljutomer po izhod iz krize

Oplast bo to pot gostoval v Ljutomeru, kjer domuje KMN Meteorplast Šic Bar. Ljutomerčani so na 3. mestu 1. SFL, zbrali so sedem točk, Oplast je sedmi in s tekmo manj pri štirih točkah. Obe ekipi sta se v torek uvrstili med osem v pokalu. V domačem taboru se veselijo tekme s Primorci, ki pa so v krizi, iz katere bi se radi izvlekli. Ali bo to mogoče v Ljutomeru, pa je že drugo vprašanje. V 1. SFL Oplast Ljutomerčanov ni ugnal že skoraj dve leti.

„Smo v čudni situaciji. Sprašujem se, kje se je izgubila tista igrivost, tista želja, ki smo jo imeli na uvodu v ligo. Vemo, da nas danes čaka najdaljše in zelo zahtevno gostovanje,“ napoved začenja trener Matej Kavčič. „KMN Meteorplast Šic bar je menjal nekaj igralcev, danes ne bo niti Roka Šnofla. So pa še vedno mlada in poletna ekipa. Bomo morali biti zelo disciplinirani in brez neumnosti, če jim bomo želeli parirati. Predvsem pa se bomo morali vrniti k osnovam, ki jih moramo delati enostavno. Pomembna pa je tudi želja,“ sklene Matej Kavčič napoved pred potjo na drugi konec Slovenije.

Svoje izzive ima tudi trener Robert Grdović, ki drugo zaporedno sezono sedi na klopi KMN Meteorplasta Šic bar. Danes bo moral brez poškodovanega Adrijana Trstenjaka. Poškodovan je tudi Tjaž Lovrenčič, vnovič bo branil Luka Lovrec, tudi najboljši golman minulega evropskega prvenstva U19 na Hrvaškem.

„Luka je branil že na pokalu v Sodražici, dobro je izpadlo, danes nadaljuje. Sicer pa igramo precej „toplo-hladno“, še vedno nihamo. Vesel pa sem, da smo po porazu proti Dobovcu dobro reagirali in prišli do napredovanja v četrtfinale pokala Terme Olimia. Danes gostimo Oplast, ki je veliko pridobil s prihodom Kristjana Čujca, a se vidi, da še iščejo pravo formo. Kažejo dva obraza, odvisno pa od tega, kje igrajo: doma ali v gosteh,“ pove Grdović, ki verjame, da z ekipo vknjižil tri točke.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA