27.10.2017 | 1. SFL
Neporaženi Dobovec na derbi v Tolmin

S tekmami 8. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL. Derbi kroga se brca v Tolminu, kjer Oplast gosti Dobovec Pivovarno Kozel, še edino neporaženo ekipo letošnje sezone. Vodilna Litija odhaja na zahtevno gostovanje v Benedikt, aktualni državni prvak FutureNet Maribor je prost. Povejmo še to, da bo danes v NNC Brdo opravljen tudi žreb osmine pokala Terme Olimia.

1. SFL, 8. krog, 27.10.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec Pivovarna Kozel (19.00)
Benedikt Avtodeli Džauš – FC Litija (20.00)
KMN Bronx Škofije – Siliko Rem Power (20.30)
FC Ivančna Gorica – KMN Sevnica (20.40)

Gačnik proti bivšim

„Upam in želim si, da bi ponovili tekmo z Mariborom. Le realizacijo bo treba popraviti. Dobro smo trenirali. Domačin pa ni tako slab, kot kažejo rezultati. Odločno pa gremo po zmago,“ pred gostovanjem v Ivančni Gorici napovedujejo v taboru Sevnice. Le to pa je pred Mitjo Jontezom, sedanjim trenerjem Sevnice, vodil prav Jože Gačnik, ki je ob Robiju Gačniku in Urošu Gorencu, vodja futsal projekta v Ivančni Gorici. Tu sta še Gregor Pešec in Sebastijan Drobne, ki sta že nosila dres Sevnice.

„Pred nami je nova zahtevna tekma. Zanima nas zmaga. Ne bo več govoril, to energijo bomo raje usmerili v dogajanje na igrišču,“ pa je na svoj način tekmo s Sevnico napovedal Jože Gačnik.

Proti ranjeni Litiji

V Benediktu so si malce oddahnili, prve točke do dočakali v Ivančni Gorici, kjer so v 7. krogu slavili z 9:4. Danes gostijo Litijane, ki pa so se opekli v derbiju proti Dobovcu. „Odhajamo na težko gostovanje z željo popraviti slab vtis iz zadnje tekme in seveda vknjižiti tri točke,“ tekmo v Benediktu napoveduje trener Litije Damir Pertič.

„Gostimo prvo ekipo na lestvici. Litija je favorit. Upam, da nas bodo podcenjevali. Mi bomo skušali pripraviti presenečenje s pomočjo naše zveste publike,“ se presenečenju (športno) nadeja trener Benedikta Tomislav Novak.

V zadnjih šestih medsebojnih tekmah je Litija zmagala petkrat, lani oktobra pa je bilo 2:2 v Benediktu.

Lani Oplast, kaj pa letos?

Druga in tretja ekipa 1. SFL se bosta udarila v Tolminu, saj se dvorana v Kobaridu prenavlja. Oplast je pred tednom dni na delu videl zasedbo Dobovca, ki je odčitala lekcijo Litiji, zdaj bi to rada ponovila še v Tolminu.

Domačini so v zadnjih petih tekmah nanizali tri zmage, gostje štiri. V minuli sezoni se je boljše godilo Oplastu, ki je prav Dobovec izločil v četrtfinalu 1. SFL.

„To je tekma, ki nam lahko prinese, izgubiti pa nimamo kaj. Vsi vemo, kakšno ekipo ima letos Dobovec. Praktično reprezentanca na kupu. Pričakujem pravo, trdo tekmo, polno trdih duelov... Pa naj zmaga boljši,“ je nekako diplomatsko obračun napovedal trener ekipe iz Posočja Saša Leban, ki še vedno ne more računati na Benjamina Melinka, ki okreva po operaciji nosu.

„Po zmagi na derbiju proti Litiji nas čaka še en derbi. Vemo, da je pred nami zahtevno gostovanje, tako pa se bomo tudi lotili srečanja,“ pravi trener kozlov Kujtim Morina. Obračuna se verjetno najbolj veseli Kristjan Čujec, ki bo zaigral v tolminski športni dvorani, kjer je pred več kot desetletjem začel športno pot, ki ga je vodila v svet – nase je opozoril v Španiji, Italiji, na Hrvaškem in v Azerbajdžanu., Letos želi do naslovov z Dobovcem.

Bronxi ne bi prekinili niza

„Ko je na nasprotni strani "največji" v tem športu, je vedno prisotno določeno spoštovanje. Lani nas je v uvodnih minutah taktično izjemno presenetil, kar pa letos ne bom dovolil, da se ponovi. Hočemo nadaljevati pozitivno serijo, ki je ne mislimo končati v svoji dvorani, vsekakor pa ne ta petek. Vabim pa gledalce v čim večjem številu, da si pridejo ogledat tekmo. Če že ne zaradi naše ekipe in vrhunskih rezultatov, pa naj pozdravijo legendo na gostujoči klopi,“ je svoj pogled na tekmo strnil Marko Hrvatin, ki je z ekipo Bronxa po porazu nanizal štiri zaporedne zmage. Bronxi danes gostijo vrhniški Siliko Rem Power, na katerega klopi sedi Mile Simeunovič, ki ga je Hrvatin cenil že kot igralca, zdaj pa tudi kot trenerja.

Gostje so brez kaznovanega Nikole Pauliča.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA