24.10.2023 | 1. SFL
Ne le nastop, v ligi prvakov želijo napredovati

Jutri, v sredo, se glavni del 23. sezone futsal lige prvakov začenja tudi za slovenskega državnega prvaka Dobovec.

Dobovcu je vnovič pripadla čast, da bo gostil turnir ene od skupin glavnega dela. Poleg Dobovca bodo turnirje glavnega dela lige prvakov gostili še AE Mallorca Palma Futsal, MNK Olmissum, KMF Loznica-Grad 2018, Kauno Žalgiris, Kauno Žalgiris, SK Plzeň, Città di Eboli in Futsal Dinamo.

Tekme v Podčetrtku:

25.10.
Benfica – Etoile Lavalloise (17.30)
Club Sportiv United Galati – Dobovec (20.00)

26.10.
Club Sportiv United Galati – Benfica (17.30)
Dobovec – Etoile Lavalloise (20.00)

28.10.
Etoile Lavalloise – Club Sportiv United Galati (17.30)
Dobovec – Benfica (20.00)

Vsakič med 16

Dobovec, aktualni slovenski državni prvak, bo v Evropi igral sedmič. Njegov izkupiček je izjemen: vsakič, torej šestkrat, se je uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 pa je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono začenja kot 6. uvrščena ekipa (tako visoko je bil tudi lani), kar je veliko priznanje za klub, ki je postal evropska stalnica, ter slovenski klubski futsal.

„Kot ekipa smo doživeli precej sprememb. Bilo je veliko vprašanj. Lahko pa rečem, da sem zelo vesel, ko vidim fante na treningu in tekmi. Željni in lačni so dokazovanja. V treh krogih 1. SFL smo dvignili nivo igre. Naredili smo vse v želji, da izgledamo boljše, kot smo na začetku sezone. Čast in privilegij je igrati v ligi prvakov. Dobovec je v Evropi vedno beležil uspehe. Da je temu tako, potrjuje tudi 6. mesto na evropski klubski jakostni lestvici. Meni osebno kot trenerju liga prvakov prebuja strašen motiv, verjamem, da je tako tudi pri igralcih,“ uvodoma pove trener Dobovca Kujtim Morina.

Stavi na izkušeni trojec

„Zavedam se, da imamo ekipo, ki v ligi prvakov nima pretiranih izkušenj. A po drugi strani premoremo izjemen motiv in željo, da si izborimo uspeh – to je napredovanje med 16 najboljših klubov v Evropi. Vem, da imamo zahtevno skupino. Benfica je pretendent za naslov prvaka, premorejo vrhunske igralce. Francoski predstavnik ima sedem francoskih reprezentantov in dva najboljša maroška reprezentanta, so strašna ekipa, ki ima visoke cilje. Na prvi tekmi nas čaka romunski predstavnik z nekaj reprezentanti in igralcema iz Brazilije ter Kolumbije,“ se Morina zaveda, da njegovo ekipo čaka zahtevno delo, sam pa pričakujem, da izkušeni trojec Žiga Čeh, Klemen Duščak, Marko Peček povedejo pomlajeno ekipo v evropsko jesen.

S podporo gledalcev

„Vsi tekmeci so vredni spoštovanja. Se pa zavedamo, da smo mi Dobovec. Ki ni tu, da bi le nastopal, ampak želimo v elitni del lige prvakov. Zavedamo se, da je naša največja priložnost že prva tekma proti Romunom. Nastopili bomo v popolni postavi, ekipa bo sveža in pripravljena. Podčetrtek ni daleč. Veselim se turnirja. Veselim se podpore, ki jo bomo imeli s tribun. To podporo rabimo, z našimi navijači pa nam bo lažje. V Podčetrtku se bo spet igral vrhunski futsal, del tega pa bo vnovič Dobovec,“ še povabi Morina na tekmo gledalce.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA