02.10.2009 | 1. SFL
Napovedujemo: 4. krog 1. SFL

Klubi 1. SFL bodo v petek odigrali srečanja 4. kroga  državnega prvenstva, na parketu osem ekip, srečanje Puntar Casino Safir - Krona bar Ptuj prestavljeno zaradi nastopa slovenskega državnega prvaka. Derbi v Kobaridu, kjer pri Oplastu gostuje Gorica.

Pari 4. kroga, 1. SFL, 2.10.

KMN Sevnica  - KMN Dobovec (20.00)

Litija - Izola (20.00)

KMN Oplast Kobarid - KMN Gorica (20.30)

Tomi Press Bronx - Pekarna Duh (20.30)

 

KMN Sevnica - KMN Dobovec

Sevničani so lažje zadihali po zadnjem gostovanju v Celju, kjer so prišli do prvih treh točk, Sebastjan Drobne pa je dosegel kar šest zadetkov. Tokrat bo to težje ponoviti, saj v Sevnico prihaja Dobovec, vodilna ekipa prvenstva. »Gostje so favoriti, dali bomo svoj maksimum. S točko bi bili zadovoljni,« je povedal trener Sevničanov Robert Gačnik. Gostje imajo jasen cilj. Po besedah trenerja Sandija Zdovca jih zanima le zmaga. Pot do tja pa ne bo tako lahka: »Spoštujemo tekmeca. Če bomo odigrali, kot znamo, potem se nimamo česa bati.« Gostje prihajajo v popolni postavi.

Tomi Press Bronx - Pekarna Duh

Ekipi še nista okusili slasti zmage v novi sezoni. Po tej tekmi bo morda drugače. »Pripravljeni smo, igralci pa napeti kot puške,« pove Goran Stanič, trener Tomi Press Bronxa, ki verjame v mlade sile svojega moštva. Na drugi strani bodo stali izkušeni mački futsala in malega nogometa iz Celja. Denis Delamea, zaradi kazni bo le gledalec, vlogo favorita prenaša na gostitelja, sam pa se zaveda, da lahko s pametno igro pridejo do uspeha, beri: tudi treh točk.  

Litija -  KMN Izola

Litijani so v zadnjem krogu doživeli hladen tuš v Novi Gorici, kjer je moštvo trenerja Bobana Simiča zabeležilo le točko. Tokrat je poln izkupiček obvezen. »Grizli bomo od prve do zadnje sekunde! Le tako lahko pridemo do treh točk, ki nas zanimajo,« je dejal Simič, ki mu bo na drugi strani stal stanovski kolega Valter Lakošeljac. »Povsem sproščeni odhajamo na gostovanje v Litijo, nimamo kaj izgubiti.« Obe ekipi bosta nastopili v popolnih postavah.

KMN Oplast Kobarid  -  KMN Gorica

V Kobaridu se obeta pravi praznik futsala, pri Oplastu gostuje Gorica. »To bo še ena težka tekma. Liga je precej izenačena. Želimo si zmage, bo pa pot do tja precej težka. Spet bomo igrali brez Primoža Zorča, ki je poškodovan,« začne trener Oplasta Zoran Tesko, ki verjame, da bo polna dvorana in navijanje s tribun v Kobaridu znova njihov šesti in sedmi igralec. Goričani so svoje v prvih treh krogih naredili, saj so zabeležili sedem od možnih devet točk. »V ekipo se vrača Slaven Radiškovič, igrali pa bomo brez Džoše Lazareviča. Želimo neporaženi zapustiti Kobarid,« se diplomatsko izrazi trener Gorice Ehad Goga.


 

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA