02.10.2009 | 1. SFL
Napovedujemo: 4. krog 1. SFL

Klubi 1. SFL bodo v petek odigrali srečanja 4. kroga  državnega prvenstva, na parketu osem ekip, srečanje Puntar Casino Safir - Krona bar Ptuj prestavljeno zaradi nastopa slovenskega državnega prvaka. Derbi v Kobaridu, kjer pri Oplastu gostuje Gorica.

Pari 4. kroga, 1. SFL, 2.10.

KMN Sevnica  - KMN Dobovec (20.00)

Litija - Izola (20.00)

KMN Oplast Kobarid - KMN Gorica (20.30)

Tomi Press Bronx - Pekarna Duh (20.30)

 

KMN Sevnica - KMN Dobovec

Sevničani so lažje zadihali po zadnjem gostovanju v Celju, kjer so prišli do prvih treh točk, Sebastjan Drobne pa je dosegel kar šest zadetkov. Tokrat bo to težje ponoviti, saj v Sevnico prihaja Dobovec, vodilna ekipa prvenstva. »Gostje so favoriti, dali bomo svoj maksimum. S točko bi bili zadovoljni,« je povedal trener Sevničanov Robert Gačnik. Gostje imajo jasen cilj. Po besedah trenerja Sandija Zdovca jih zanima le zmaga. Pot do tja pa ne bo tako lahka: »Spoštujemo tekmeca. Če bomo odigrali, kot znamo, potem se nimamo česa bati.« Gostje prihajajo v popolni postavi.

Tomi Press Bronx - Pekarna Duh

Ekipi še nista okusili slasti zmage v novi sezoni. Po tej tekmi bo morda drugače. »Pripravljeni smo, igralci pa napeti kot puške,« pove Goran Stanič, trener Tomi Press Bronxa, ki verjame v mlade sile svojega moštva. Na drugi strani bodo stali izkušeni mački futsala in malega nogometa iz Celja. Denis Delamea, zaradi kazni bo le gledalec, vlogo favorita prenaša na gostitelja, sam pa se zaveda, da lahko s pametno igro pridejo do uspeha, beri: tudi treh točk.  

Litija -  KMN Izola

Litijani so v zadnjem krogu doživeli hladen tuš v Novi Gorici, kjer je moštvo trenerja Bobana Simiča zabeležilo le točko. Tokrat je poln izkupiček obvezen. »Grizli bomo od prve do zadnje sekunde! Le tako lahko pridemo do treh točk, ki nas zanimajo,« je dejal Simič, ki mu bo na drugi strani stal stanovski kolega Valter Lakošeljac. »Povsem sproščeni odhajamo na gostovanje v Litijo, nimamo kaj izgubiti.« Obe ekipi bosta nastopili v popolnih postavah.

KMN Oplast Kobarid  -  KMN Gorica

V Kobaridu se obeta pravi praznik futsala, pri Oplastu gostuje Gorica. »To bo še ena težka tekma. Liga je precej izenačena. Želimo si zmage, bo pa pot do tja precej težka. Spet bomo igrali brez Primoža Zorča, ki je poškodovan,« začne trener Oplasta Zoran Tesko, ki verjame, da bo polna dvorana in navijanje s tribun v Kobaridu znova njihov šesti in sedmi igralec. Goričani so svoje v prvih treh krogih naredili, saj so zabeležili sedem od možnih devet točk. »V ekipo se vrača Slaven Radiškovič, igrali pa bomo brez Džoše Lazareviča. Želimo neporaženi zapustiti Kobarid,« se diplomatsko izrazi trener Gorice Ehad Goga.


 

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SFL
  Oplast z novim trenerjem
  KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

DELI NA