09.05.2024 | 1. SFL
Naj se finale začne

Vse je pripravljeno za začetek finala 29. sezone 1. SFL. Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

Finale 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 17.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)

3. tekma, 23.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (televizijski prenos)

4. tekma, 28.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00)

5. tekma, 31.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

Dosedanji državni prvaki 1. SFL:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 6
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Prednost domače dvorane

V finalu sta ekipi, ki sta redni del sklenili na 1. in 2. mestu. Dobovec, ker je bil prvi (52 točk je zbral, Siliko 50), ima v finalni seriji prednost domačega terena in tekmo več v domači dvorani.

Večja rotacija in leto več izkušenj

Vrhničani so bili v tej sezoni zelo konstantni, ob koncu malce manj: v zadnjih štirih tekmah rednega dela je Siliko dvakrat izgubil, remiziral in enkrat zmagal. Je pa trener Mile Simeunovič letos koristil večje število igralcev. Večja rotacija ekipi prinaša svežino, tudi v sklepni fazi sezone. Ekipa je za leto dni starejša, posledično tudi izkušenejša. Predvsem pa bogatejša za finale 1. SFL, ki so ga odigrali lani. Bilo je kratko (0:3 za Dobovec in le tri tekme), a take izkušnje mlada ekipa Silika potrebuje. Tudi zato jim bo letos pričakovano lažje. Pozorno bomo tudi spremljali, kako bo Siliko odigral ta finale. Vrhničane hrabrita tudi dve dejstvi: v tej sezoni jih Dobovec še ni premagal, tudi v neposrednem boju za superpokal je bil Siliko boljši.

Berzelak in Peček

Dobovec s svojo igro ni več tako dominanten kot je bil, a je v ključnih delih sezone pokazal, kako se zmaguje. Tu imamo v mislih finalni turnir pokala Terme Olimia, ki so ga osvojili, ter končnica rednega dela, ko so v ciljni ravnini prišli od enice. Morebitni plus Dobovca bi lahko bil trener Kujtim Morina, ki ima tako kot njegovi igralci več izkušenj s takih tekem, iz takih serij. V Rogaški Slatini velike upe polagajo tudi v oba tujca, Lucasa in Francisca. Na obeh straneh bosta mrežo čuvala dva reprezentančna vratarja. Oba sta zanesljiva, Berzelak je okreval po poškodbi. Prav igra z vratarjem v polju je Silikov velik adut, te igre pa se v tej sezoni (a ne v taki meri kot Siliko) poslužuje tudi Dobovec, ki svojo igro gradi na dobri igri sidrašev (Patrik Pasariček in Denis Kneževič sta skupaj dosegla 40 golov v rednem delu 1. SFL), ki jih Žiga Čeh in soigralci skušajo zalagati z dobrimi žogami. Oplast je v četrtfinalu dobro kljuboval Dobovcu – sidraša sta dosegla en gol. Trener Mile Simeunovič je že v napovedi opozoril, da bi to rad onemogočil ali pa te podaje znižal na minimum. Vrhničani bodo finale odigrale brez poškodovanega Jureta Subana. Dobovec prihaja na finale v optimalni postavi.

Tudi televizijski prenos

Pred nami je veliki finale, vrhunec sezone za vse. Pričakovati je, da se na tribunah zbere veliko gledalcev, navijači obeh ekip so se v tej sezoni že izkazali. Kogar ne bo, bo lahko užival v spletnih prenosih na futsal.si, tretja tekma iz Rogaške Slatine pa bo tudi v neposrednem televizijskem prenosu.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA