09.05.2024 | 1. SFL
Naj se finale začne

Vse je pripravljeno za začetek finala 29. sezone 1. SFL. Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

Finale 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 17.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)

3. tekma, 23.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (televizijski prenos)

4. tekma, 28.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00)

5. tekma, 31.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

Dosedanji državni prvaki 1. SFL:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 6
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Prednost domače dvorane

V finalu sta ekipi, ki sta redni del sklenili na 1. in 2. mestu. Dobovec, ker je bil prvi (52 točk je zbral, Siliko 50), ima v finalni seriji prednost domačega terena in tekmo več v domači dvorani.

Večja rotacija in leto več izkušenj

Vrhničani so bili v tej sezoni zelo konstantni, ob koncu malce manj: v zadnjih štirih tekmah rednega dela je Siliko dvakrat izgubil, remiziral in enkrat zmagal. Je pa trener Mile Simeunovič letos koristil večje število igralcev. Večja rotacija ekipi prinaša svežino, tudi v sklepni fazi sezone. Ekipa je za leto dni starejša, posledično tudi izkušenejša. Predvsem pa bogatejša za finale 1. SFL, ki so ga odigrali lani. Bilo je kratko (0:3 za Dobovec in le tri tekme), a take izkušnje mlada ekipa Silika potrebuje. Tudi zato jim bo letos pričakovano lažje. Pozorno bomo tudi spremljali, kako bo Siliko odigral ta finale. Vrhničane hrabrita tudi dve dejstvi: v tej sezoni jih Dobovec še ni premagal, tudi v neposrednem boju za superpokal je bil Siliko boljši.

Berzelak in Peček

Dobovec s svojo igro ni več tako dominanten kot je bil, a je v ključnih delih sezone pokazal, kako se zmaguje. Tu imamo v mislih finalni turnir pokala Terme Olimia, ki so ga osvojili, ter končnica rednega dela, ko so v ciljni ravnini prišli od enice. Morebitni plus Dobovca bi lahko bil trener Kujtim Morina, ki ima tako kot njegovi igralci več izkušenj s takih tekem, iz takih serij. V Rogaški Slatini velike upe polagajo tudi v oba tujca, Lucasa in Francisca. Na obeh straneh bosta mrežo čuvala dva reprezentančna vratarja. Oba sta zanesljiva, Berzelak je okreval po poškodbi. Prav igra z vratarjem v polju je Silikov velik adut, te igre pa se v tej sezoni (a ne v taki meri kot Siliko) poslužuje tudi Dobovec, ki svojo igro gradi na dobri igri sidrašev (Patrik Pasariček in Denis Kneževič sta skupaj dosegla 40 golov v rednem delu 1. SFL), ki jih Žiga Čeh in soigralci skušajo zalagati z dobrimi žogami. Oplast je v četrtfinalu dobro kljuboval Dobovcu – sidraša sta dosegla en gol. Trener Mile Simeunovič je že v napovedi opozoril, da bi to rad onemogočil ali pa te podaje znižal na minimum. Vrhničani bodo finale odigrale brez poškodovanega Jureta Subana. Dobovec prihaja na finale v optimalni postavi.

Tudi televizijski prenos

Pred nami je veliki finale, vrhunec sezone za vse. Pričakovati je, da se na tribunah zbere veliko gledalcev, navijači obeh ekip so se v tej sezoni že izkazali. Kogar ne bo, bo lahko užival v spletnih prenosih na futsal.si, tretja tekma iz Rogaške Slatine pa bo tudi v neposrednem televizijskem prenosu.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SFL
  Oplast z novim trenerjem
  KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

DELI NA