Nadaljuje se Ženska futsal liga

V soboto in nedeljo se igra 2. krog Ženske futsal lige, ponovitev finala pa danes, v soboto, v Celju gostuje ekipa KMN Slovenske gorice. Pri ŠD Košana gostijo KMN Sevnica, v nedeljo še tekma med ŽNK Vrhnika in ŠD Extrem.

ŽFL, 2. krog, 18.9.
ŠD Košana – KMN Sevnica (12.00)
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice (18.00)

19.9.
ŽNK Vrhnika – ŠD Extrem (19.00)

Ponovitev boja za bron in zlato

Za uvod v krog tekma v Pivki, kjer pri Košani trenerja Mihe Osojnika gostuje KMN Sevnica. Obe ekipi sta v prvem krogu slavili zmago, hkrati pa bomo videli ponovitev boja za 3. mesto iz minule sezone. Takrat je šel bron v Pivko.

Če bo šlo ob 12. v Pivki za ponovitev boja za 3. mesto, bomo nekaj ur kasneje v Celju videli ponovitev boja za 1. mesto. ŽNK Celje ob 18. uri v mestu ob Savinji gosti KMN Slovenske gorice.

»Že sama beseda derbi veliko pove. Nasprotnicam se je ponovno priključila Tanja Vrabel, tako da so se tudi nasprotnice okrepile. Ne podcenjujemo jih, niti nas ni strah, na tekmo smo pripravljene,« uvodoma pove Anja Ložar iz ŽNK Celje.

»Tudi mi imamo nekaj okrepitev, po poškodbi se vrača Klementina Mavhar. Vse se tekme veselimo. Smo v prednosti, saj igramo doma pred domačimi navijači, ki nikoli ne razočarajo... Dokler se ta tekma ne začne, ne vemo, kje smo, ta tekma bo pravi pokazatelj, kje smo napredovale in kaj bo treba še popraviti. Želimo si zmage, predvsem pa da odigramo tako, kot znamo,« sklene Anja Ložar.

»Težko karkoli napovem. Ekipa se še sestavlja in nekatere še sanirajo poškodbe. Upam, da se čimprej vrnejo na igrišče. Danes bomo v manjšini, a vseeno, mislim, da bo tekma precej napeta, bomo pa videli kaj bo ta tekma pokazala,« pa v imenu gostij tekmo napove Valentina Tuš.

Nedelja prinaša še tekmo med ŽNK Vrhniko in ŠD Extrem. Domačinke so zavoljo kazni iz 1. kroga oslabljene, pri gostjah pa je vprašljiv nastop golmanke Barbare Lah.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.10.2021 | Državne futsal lige
  Ajdovci boljši od Sevnice, remi v Mariboru
  V Mariboru so domačini prišli do 7. točke v sezoni, Postojnčani pa do pete. Z golom Ismarja Dedića je KMN Miklavž povedel, potem pa sta Eldin Skopljak in Tilen Rihar med 22. in 23. minuto spreobrnila rezultat v vodstvo gostov 1:2. A so domačini hitro poravnali na 2:2, v 33. minuti pa povedli 3:2, gol je dosegel Manuel Vajs. V 37. minuti pa je z 10-metrovke gostom točko priboril Milanko Peranović.
 • 16.10.2021 | Državne futsal lige
  Danes začenjajo tudi v tekmovanju mladih U13
  Uvodna turnirja gostita KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije. Danes in jutri se nadaljujejo tudi ostala tekmovanja mladih: jutri je tako na sporedu 3. krog U15, danes 2. krog U17, v nedeljo pa še 4. krog U19.
 • 12.10.2021 | Državne futsal lige
  Trije na vrhu U19, začeli v U17, vrača se Saša Leban
  Končan je tretji krog tekmovanja mladih U19, do tretje zmage pa KMN Meteorplast Šic bar, KMN Bronx Škofije in ŠD Extrem. Prosta je bila ekipa Litije.
 • 10.10.2021 | Državne futsal lige
  Prvakinje do zmage, prvenstvo se nadaljuje 30.10.
  Državne prvakinje so slavile 4. zaporedno, zmago dan prej so bile uspešne igralke KMN Slovenske gorice in ŠD Košana. Prvenstvo se nadaljuje 30.10., vmes pa premor zavoljo nastopa naše reprezentance na kvalifikacijah za EP 2022. Slovenija bo igrala v kvalifikacije med 20. in 23.10. na Hrvaškem.
 • 08.10.2021 | Državne futsal lige
  Sevnica ostala na vrhu
  KMN Sevnica je prišel do 3. zaporedne zmage v 2. SFL, s čimer se je še utrdil na vrhu 2. SFL. Futsal Olimpija do prve domače zmage, uspešni tudi Postojnčani.
 • 04.10.2021 | Državne futsal lige
  Štirje s popolnim izkupičkom, začeli tudi v U15
  Končan je 2. krog tekmovanja mladih U19, kjer je najvišjo zmago zabeležl ŠD Extrem. Največ golov je bilo doseženih v Ljubljani, kar 15. Prve tekme na sporedu tudi v tekmovanju mladih U15, kjer je rekordno zmago vknjižil FK Dobovec.
 • 02.10.2021 | Državne futsal lige
  Točke ostale v Mariboru in Ajdovščini
  Končan je 3. krog 2. SFL. Futsal Olimpija je v petek prišla do prvih treh točk na gostovanju v Benediktu, v soboto sta se zmag veselila KMN Miklavž TBS Team 24 in Kixi Ajdovščina.
 • 02.10.2021 | Državne futsal lige
  Mladinci v soboto, U15 v nedeljo
  Sobota in nedelja sta rezervirana za tekmovanje mladih. Mladinci v soboto začenjajo 2. krog državnega prvenstva, med tem ko bodo prve tekme odigrali v tekmovanju mladih U15.
 • 30.09.2021 | Državne futsal lige
  Za uvod v Benediktu, Ajdovci stavijo na domače jedro
  Tokrat je prosta vodilna KMN Sevnica, ki je edina v dveh dosedanjih tekmah zbrala stoodstotni izkupiček šestih točk. Na drugem mestu je KMN Benedikt Slovenske gorice (4), po tri točke premoreta KMN Miklavž in Kix Ajdovščina. Z eno točko se lahko pohvali MNK Proteus, na prvo oz. prve pa čakata ŠD Extrem in Futsal Olimpija.
 • 29.09.2021 | Državne futsal lige
  Državne prvakinje boljše od Savdske Arabije
  Ekipa ŽNK Celje, aktualne državne prvakinje Ženske futsal lige, so včeraj gostovale v Poreču, kjer se je na pripravah mudila reprezentanca Savdske Arabije. Slovenske prvakinje so se pomerile z izbrano vrsto in dosegle zmago, slavile so s 3:1.

DELI NA