18.11.2022 | 1. SFL
Mlinše v Sevnici tudi za Nika

Za točke 1. SFL se v 9. krogu merita tudi KMN Sevnica in ŠD Mlinše, tekma bo v Sevnici, prva tekma te sezone pa se je končala z remijem (2:2). Za Sevničane je bila to edina točka, Mlinše so pri treh. So pa Sevničani minuli vikend izpadli v osmini finala pokala Terme Olimia, medtem ko so Mlinše napredovale med najboljših osem v pokalu.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si  )
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 8
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 8
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 7
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid) 7
Jure Suban (FK Siliko) 7

Prepoved nastopa:
Thomas Pihler (KMN Meteorplast Šic bar)
Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic bar)
Danile Džombić (ŠD Mlinše)
Mile Simeunovič (FK Siliko)

Z mislijo na obstanek

„Po eni strani je stanje zelo pozitivno, saj se dvigamo v igri, to se odraža tudi v rezultatih. Pred napredovanjem v pokalu smo po zaostanku 0:2 prišli do točke v Ljutomeru. Žal pa nas je presekala slaba novica, da se je težje poškodoval Nik Smrkolj, ki bo odsoten dalj časa. Ravno opravljamo menjavo generacije, Nik pa je eden teh, ki je zdaj izkušenejši. Na tem mestu mu želimo hitro in uspešno rehabilitacijo! Danes igramo za Nika in tri točke. Vse smo dosedaj „zborbali,“ pa bomo tudi to,“ je jasen trener Mlinš Gregor Ceglar, ki meni, da se pri obeh ekipah čuti pritisk zavoljo bega z dna lestvice. „Vse ekipe, ki smo v tem spodnjem delu lestvice, se soočamo s tem pritiskom. Če bi mi v 2. krogu zmagali, bi se nam odprlo in bi imeli precej več točk. Isto velja za Sevnico,“ še izpostavi trener Ceglar.

Težave tudi v Sevnici

Svoje težave imajo tudi Sevničani, ekipa bo brez poškodovanega dvojca Gregor Pešec&Domen Krnc.
„Stanje ni ravno rožnato, nimamo velikih pričakovanj, zdravstveno stanje se ni izboljšalo,“ o stanju spregovori trener Sevničanov Matej Zakšek.

„Ker je tako stanje, tudi trenirali nismo dobro. Bo pa vse odvisno od igralcev: če se bodo pri sebi uredili zadeve, se dogovorili in se držali načrta, potem imamo kake možnosti, sicer težko,“ še doda Zakšek.

Današnja tekma bo sicer četrta medsebojna po vrsti. Dvakrat sta ekipi remizirali, pred dvema letoma pa so Mlinšani zmagali v Sevnici.

Tekst: D.P.
Foto: ŠD Mlinše

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA