15.10.2021 | 1. SFL
Mlinše nazaj h koreninam, Ptuj načrtuje serijo, v Ljutomeru oboji oslabljeni

Danes bomo od 20.30 naprej prenašali tekmo z Vrhnike, kjer pri Siliku gostuj FC Litija, ob tem pa so na sporedu še tri sila zanimive tekme. Prosta je ekipa KMN Bronx Škofije.

1.SFL, 6. krog, 15.10.
ŠD Mlinše – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – FC Litija (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobovec (20.30)

Oboji stavijo na delo

Začenjamo v Dobrepolju, kjer domačin gosti Oplast.

Dobrepoljci so bili minuli krog prosti, zdaj se vračajo v tekmovalni ritem. Po petih krogih imajo štiri točke, lani v celi sezoni eno.

»Malce nas pestijo bolezni,« pove trener Dani Kaljevič, ki bo moral nocoj brez prvega strelca Gala Škulja in organizatorja igre Alena Blatnika. »Kogar ni, brez tistega se mora. Vrača se nam Kevin Strnad, kar nam veliko pomeni. Odločno gremo po tri točke pred polno dvorano. Oplast spoštujemo, imajo odličnega trenerja, ki ve, da bo z delom prišel rezultat. Tudi mi tako delamo, ima pa Oplast vrhunsko ekipo. Ob tem bi še spomnil, da sedanje točkovno stanje na lestvici ni realen odraz moči Oplasta,« še doda Kaljevič. V lanski sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat – 1:3 in 0:4 je bilo vsakič v korist Oplasta.

»Zanimajo nas tri točke. A je tudi dejstvo, da zaenkrat ne igramo tako v gosteh kot doma. V Dobrepolje gremo po tri točke, imamo recept, a smo ga imeli tudi v Ljutomeru in na koncu izgubili,« pa napoved za gostovanje začne trener Oplasta Matej Kavčič.

»Smo pa z zadnjo zmago proti ŠD Mlinše dobili na samozavesti. Dejansko igramo danes proti ekipi, ki je po sistemu igre, pristopu in zagnanosti precej podobna Mlinšam. Je pa treba vedeti, da ima Dobrepolje letos povsem drugo mentaliteto, zbrali so že štiri točke, lani eno samo. Se pa tudi mi zavedamo svojih kvalitet, želim si, da jih pokažemo na terenu,« sklene Kavčič.

Nazaj k obrambi

Mlinše so več pričakovale od minulega tedna in gostovanja v Kobaridu, odkoder pa so se vrnile poražene.

»V Kobaridu smo igrali lepo tekmo, na koncu nas je presekal gol, zasluženo smo izgubili. Po tem porazu smo se usedli in smo si edini: začenjamo igrati defenzivno. Točke bomo osvajali prek obrambe, ne prek napada! Spet moramo biti tiste stare Mlinše, ki gredo za vsako točko na glavo. Brez takega pristopa točk ne bo,« je jasen trener Gregor Ceglar.

Danes v Zagorju gostijo Ptujčane, s katerimi so se lani merili dvakrat, vsakič izgubili (1:4 in 7:9), a hkrati v Zagorju ob porazu 7:9 odigrali lepotico kroga. »Res je bila lepa tekma, ki pa smo jo izgubili v obrambi,« poudari Ceglar, ki je vesel, da se v ekipo vrača Nik Smrkolj, ki je lani v 18 tekmah v 1. SFL dosegel sedem golov.
»On je eden naših ključnih igralcev, ima velik potencial,« poudari Ceglar, ki se nadeja, da bo svoj dan imel tudi golman Jakob Kralj. »On je naša duša in srce ekipe. Pri njem se vse začne. Če on ni na nivoju, potem ne gre,« sklenejo v Mlinšah.

Svojo računico ima tudi FC Hiša daril Ptuj. »Pripravljeni smo, sta pa imela Kevin Caf in Nik Jelić nekaj zdravstvenih težav. Kljub temu verjamem, da imamo dovolj kvalitetno zasedbo, da morda prav z zmago v Zagorju začnemo nek rezultatski vzpon proti vrhu,« pred gostovanjem v Zagorju razmišlja trener Ptujčanov Robert Grdović. Danes so v Zagorju, v ponedeljek igrajo zaostalo tekmo 3. kroga proti KMN Bronx Škofije, v petek jih čaka Dobrepolje. »Ne bo nam lahko. Mlinše so ekipa, ki doma igra dobro, so motivirani, agresivni. A po drugi strani menim, da imamo kvaliteto, ki jo bomo potrdili na terenu,« je jasen Grdović.

Oboji oslabljeni

Dobovec to pot odhaja v goste zasedbi Meteorplast Šic bar, to bo tekma 2. in 4. ekipe 1. SFL. »Iz tekme v tekmo se dvigujemo in tako želimo nadaljevati. Naša pozornost ostaja na prvenstvu, kjer želimo odigrati zelo dobre tekme, kot smo jih igrali preteklo sezono. Iščemo še rahlo izgubljeno formo z začetka prvenstva. Želim, da jo vrnemo in naredimo vse, kar je ta ekipa sposobna. Verjamem, da lahko naredi velike stvari,« pravi trener Kujtim Morina, ki bo imel precej oslabljeno ekipo. Zaradi kartonov ne bosta igrala Klemen Duščak in Luka Perić, Kristjan Čujec je poškodovan, zaradi službenih obveznosti je vprašljiv nastop Tea Turka.

»Rezultatsko bomo neobremenjeni, saj se zavedamo razlike v kvaliteti. Naš cilje je predvsem prikazati dobro in jim poskušati čim dlje časa konkurirati. Tekma bo za nas super izkušnja, zato se je vsi v ekipi že veselimo,« pred domačo tekmo proti udeležencu lige prvakov razmišlja Matic Goznik, ki je bil ob odsotnosti poškodovanega Kristiana Škergeta na Ptuju kapetan ljutomerske ekipe. Tudi pred dvobojem z Dobovcem bo imela polne roke zdravniška služba ljutomerskega kluba. Na seznamu poškodovanih so Miha Prijol, Jakob Žuman, Žan Krajnc, Tilen Rajter in Urban Goričan. Kdo vse bo lahko v petek oblekel dres, bo znano tik pred tekmo.

Meteorplast ŠIC bar je v dosedanjih štirih tekmah, v 1. krogu je bil prost, zabeležil zmago (Oplast Kobarid), dva neodločena izida (Mlinše, Dobrepolje) in poraz (Hiša daril Ptuj). Dobovec je v tej sezoni v štirih tekmah zabeležil tri zmage (Litija, Bronx Škofije, Siliko Vrhnika) in en neodločen izid (Hiša daril Ptuj) ter trenutno zaseda drugo mesto (10 točk). V svojih vrstah ima tudi prvega strelca prvenstva Žigo Čeha (5). Prav tako se je pod pet zadetkov podpisal Adrijan Trstenjak iz ljutomerske ekipe, ki si s Čehom in Maxom Veselom deli prvo mesto na listi strelcev.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2021 | 1. SFL
  Na Češkem dostojno zastopati slovenski futsal
  Dobovec se bo od srede, 1.12., do sobote, 4.12., na Češkem v skupini C pomeril z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik. Prav češki predstavnik gosti eno od štirih skupin elitnega dela lige prvakov, v tem delu tekmovanja pa je Dobovec že petič, sicer pa četrtič zapored.
 • 27.11.2021 | 1. SFL
  Prvak na Češkem brez Mordeja in Čeha
  Slovenski državni prvak Dobovec v teh dneh potuje na Češko, kjer v sredo, 1.12., začenja z nastopi v elitnem delu lige prvakov. Žal pa vodilna ekipa 1. SFL na Češkem ne bo nastopila v optimalni zasedbi. Že prej poškodovanemu Žigi Čehu se je vnovič pridružil kapetan Rok Mordej.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  Litiji derbi, do zmag še Siliko in KMN Meteorplast, remi v Kobaridu
  Tekma meseca, derbi 12. kroga 1. SFL, je z 2:1 dobila Litija. V Kobaridu KMN Oplast in FC Bronx sta remizirala, Siliko se iz Dobrepolja vrača z zmago, v gosteh do treh točk tudi KMN Meteorplast Šic bar. V tem krogu je bil prost FK Dobovec, ki v sredo pričenja z nastopom v elitnem delu lige prvakov na turnirju na Češkem.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  V Zagorju, v Kobaridu in Dobrepolju, kamere na Ptuju
  »Igra Bronxa se ne odraža v številu točk in stanju na lestvici 1. SFL. Zato so vredni še toliko večjega spoštovanja,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na eno in ključno ime: »V ekipi Bronxa je ogromno odvisno od kapetana Nika Zajca. On je tisti motor. Če ga ustavimo, smo limitirali goste. Ni pa Bronx le Nik Zajc, je pa glavni,« navrže Kavčič, ki uspeh svoje ekipe gradi na domačem terenu in agresiji, ki jo kažejo v svoji dvorani.
 • 25.11.2021 | 1. SFL
  Proti Litiji po točke za skok proti vrhu
  Ptujčani so bili lani hit rednega dela sezone. Po nekaj slabšem začetku pa tudi v tej sezoni opozarjajo nase. Pred 11. krogom 1. SFL in tekmo meseca v njihovi dvorani zasedajo 4. mesto z jasno željo, da se dvignejo za mesto ali dve. Lažje jim bo, če doma premagajo Litijo.
 • 24.11.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom
  Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.
 • 23.11.2021 | 1. SFL
  Dobovec teden dni loči do elitnega dela lige prvakov
  Prihodnji teden se nadaljuje evropska futsal klubska sezona. Slovenski državni prvak FK Dobovec in vodilna ekipa 1. SFL odhaja na Češko, kjer so nastopila v elitnem delu lige prvakov. Varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo pomerili z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  Dobovcu na Čujčev pogon, Litija prepričljivo
  FK Dobovec je doma s 5:3 porazil FC Hiša daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Oplasta, Siliko in ŠD Mlinše pa sta remizirala na Vrhniki (3:3), na Obali sta si plen razdelila KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje (2:2). To je kratek in jasen rezime 10. kroga 1. SFL, v tem kolu pa je bila prosta ekipa KMN Meteorplast Šic bar.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje
  Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu.
 • 12.11.2021 | 1. SFL
  Suvereni prvak, zmaga za Mlinše, remi na Vrhniki
  Litija je doma strla odpor Dobrepolja (4:0) za 5. zmago v sezoni. V prvem polčasu sta gola prispevala Brazilec Alex in kapetan Gašper Vrhovec, v nadaljevanju je slovensko – brazilska naveza to ponovila: med strelci pa Patrick Osredkar in Brazilec Jediael. Litija je s to zmago s 17 točkami ujela Siliko, ki je vknjižil 2. remi v sezoni.

DELI NA