16.11.2022 | 1. SFL
Mentor Širok in ekipa v pričakovanju tekme meseca

KMN Oplast Kobarid v 9. krogu 1. SFL gosti Dobovec, to pa bo tudi tekma, ki si jo boste lahko v petek, 18.11., ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani Futsal.si. To bo tekma 1. in 5. ekipe lige, pri slednji pa ima pomembno besedo in vlogo v ekipi izkušeni 33-letni Anže Širok.

V tej sezoni je že pri sedmih golih, na šestih tekmah se je vpisal med strelce.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Tako v reprezentanci kot v klubih

Mladi igralci se lahko od Anžeta veliko naučijo. „Upam, da sem res mentor. Da se res od mene lahko kaj naučijo,“ skromno doda Širok, ki pa je doma in na tujem pustil močan pečat.

Anže je po rodu iz kraja Ročinj pri Novi Gorici. V tem kraju je domoval nekdanji drugoligaš Sizif, kjer je kariero pričel tudi bivši slovenski reprezentant Dragan Perendija, ki je bil tudi Anžetov vzornik. Širok se je dobro razvijal, nogomet je igral za Novo Gorico in Tolmin, potem pa začel s futsalom pri ajdovskih Kixih. K njim je šel, ker so mu edini garantirali minutažo v 1. SFL. Po igranju v Gorici je sledila selitev Italijo – v 3. in 4. ligo, kjer je brcal za ekipi Adriatice in Star Five Monfalcone, v Italiji je bil tudi v lanski sezoni. Vmes je igral za Casino Safir Divača, Puntar, Oplast, Litijo in vnovič Oplast. V dresu reprezentance je zbral 28 nastopov, dosegel je pet golov. Danes je zopet v Posočju.

Spet doma

„Vesel sem, ker sem se spet vrnil domov. Nisem od tu sicer, a se v Oplastu počutim doma. Ko so me klicali iz kluba pred začetkom sezone, so me z lahkoto prepričali. Zavedam se, da treniram premalo. Z večjo količino treninga bi dal ekipi še več, večjo širino, a taka je situacija,“ nadaljuje Širok, ki pozorno spremlja napredek svojih mlajših soigralcev.

„Predvsem si želim, da bi bili ti mladi igralci drzni, da bi si upali. Tudi če ob tem naredijo kako napako, pa jih bodo zato slišali od nas. Vsi delamo napake, a prav iz tega se lahko največ naučijo. S trenerjem Matejem Kavčičem pridobivajo ogromno tehnično-taktičnega znanja. Sam pa jim svetujem, da temu dodajo še nekaj samoiniciativnosti, drznosti, potezo več. Pa da ne popuščajo v obrambi,“ mladim polaga na dušo.

„Sam sem še stara futsal šola, največ smo se naučili na turnirjih,“ pravi Širok, ki pa meni, da ima današnja mladina več taktičnega znanja, kot pa ga je imel sam v teh letih. Vesel in hvaležen pa je, ker je imel na svoji bogati športni poti tudi dobre mentorje, med drugim tudi Slavišo Goranoviča, Igorja Kraglja, Benjamina Melinka in Roka Grželja. „Imel sem ta privilegij, da sem igral z njimi,“ se s polno hvaležnosti spomni svojih soigralcev, od katerih se je naučil največ.

„Mi smo bili bolj uličarji, več smo si upali. Bili smo tudi bolj povezani, v ekipah pa je bila jasna hierarhija. Zdaj se to menja. Zdaj niti ne vem točno, kdo je najmlajši. Včasih se je točno vedelo, kdo je najmlajši in kdo nosi vodo in žoge,“ se za konec še enkrat ozre na tista svoja začetniška leta v futsalu.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA