02.07.2015 | Futsal AA
Lov na Kolumbijo se začne na Češkem

Slovenija je dobila tekmece v kvalifikacijah za SP 2016, ki ga bo prihodnjo jesen (med 14. 9. in 2. 10.) gostila Kolumbija.

Na Češkem bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika igrali proti domačinu, Kazahstanu in prvaku kvalifikacijske skupine C.

V treh fazah

Kvalifikacije bodo potekale v treh krogih. V prvem krogu (med 22. in 25. oktobrom) bo nastopilo 23 reprezentanc, ki bodo razdeljene v šest skupin. Igralo se bo med 22. in 25. oktobrom. Prvaki skupin bodo napredovali v glavni del. Kvalifikacijske turnirje bodo gostili Ciper, Litva in Izrael.

Tudi Hrvaška in Italija

V glavnem krogu bo sodelovalo 28 ekip, ki bodo razdeljene v sedem skupin po štiri ekipe. V glavni del kvalifikacij (izločilne boje) bosta napredovali po dve najboljši zasedbi iz vsake skupine.

Med 10. in 13. decembrom bodo turnirje gostili Italija, Portugalska, Hrvaška (Osijek), Češka (Chomutov), Madžarska, Nizozemska in Turčija.

Še izločilni boji

Vseh 14 ekip bo po žrebu razdeljenih v sedem parov, kjer si bo boljša ekipa na dveh tekmah priborila vozovnico v Južno Ameriko. Zadnja izločilna faza kvalifikacij bo potekala med 22. marcem in 14. aprilom.

Kvalifikacije za SP 2016 (drugi del, 10. – 13.12.)

skupina 1:
Ukrajina, Madžarska, Belgija, zmagovalec kvalifikacijske skupine E

skupina 2:
Hrvaška, Azerbajdžan, Belorusija, zmagovalec kvalifikacijske skupine B

skupina 3:
Rusija, Srbija, Turčija, zmagovalec kvalifikacijske skupine F

skupina 4:
Španija, Nizozemska, BiH, zmagovalec kvalifikacijske skupine D

skupina 5:
Češka, Slovenija, Kazahstan, zmagovalec kvalifikacijske skupine C

skupina 6:
Portugalska, Romunija, Poljska, Norveška

skupina 7:
Italija, Slovaška, Makedonija, zmagovalec kvalifikacijske skupine A


Kvalifikacije za SP 2016 (prvi del, 22. - 25.10.):

skupina A
Gruzija, Moldavija, Andora, Gibraltar

skupina B: 
Grčija, Črna gora, Švedska, San Marino

skupina C: 
Francija, Litva, Albanija, Malta

skupina D: 
Latvija, Armenija, Ciper, Estonija

skupina E: 
Izrael, Anglija, Danska, Wales

skupina F: 
Finska, Bolgarija, Švica

Izjave po žrebu:

Igor Osredkar
, kapetan reprezentance:
»Skupina je izjemno izenačena. Tako močno, da si lahko kaj hitro tudi zadnji. Iz prvega bobna smo dobili enega izmed lažjih nasprotnikov, iz tretjega pa enega najtežjih, če ne kar najtežjega. Iz predkroga, če bo vse normalno, bomo dobili starega znanca ekipo Francije, kar je tudi eden izmed težjih nasprotnikov, ne glede na rezultat iz Laškega. Ekipe so stare znanke, razen Kazahstana, ki pa je iz leta v leto močnejši za brazilske virtuoze, ki so nosilci, evropskega klubskega prvaka. Treba bo pozabiti turnir v Laškem, kjer smo premagali tako Češko kot Francijo, saj bo to povsem drug turnir. Vse se začne iz ničle, ekipe pa bodo toliko bolj motivirane, da nam vrnejo za poraze, ki smo jim jih zadali. Skupina je težka, treba se bo dobro pripraviti, in kar je najpomembnejše vsi moramo biti zdravi, potem se lahko uvrstimo na eno od mest, ki vodi v dodatne kvalifikacije.«

Andrej Dobovičnik, selektor reprezentance:
»To je pač žreb. Skupina je precej izenačena. Tudi iz 3. in 4. bobna smo dobili precej spoštovanja vredne tekmece, to sta Kazahstan in po vsem prognozah Francija. A ponavljam, to je le žreb. Bistveno je, da bodo naši igralci zdravi in v pravi formi. Skušali bomo ujeti vsaj to 2. mesto, ki še vodi v zaključne boje.«

Stane Kokalj, izvršni sekretar za futsal pri NZS:
»Zagotovo nismo dobili najlažje izmed sedmih možnih skupin. Zagotovo bi bilo kje drugje precej lažje . Kazahstan je korak do preboja na EP, v dodatnih kvalifikacijah ga čaka BiH. Uvodno tekmo bomo verjetno igrali kar s Francozi. Osebno pa sem prepričan, da bo o prvem mestu odločala zadnja tekma turnirja med Slovenijo in Češko!«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2024 | Futsal AA
    Prvi gol Čopa, poškodba Hozjana
    Medtem ko se naši legionarji merijo v ligi prvakov, pa na tem mestu še izkupiček, kako so se odrezale njihove ekipe minuli vikend.
  • 20.10.2024 | Futsal AA
    Kvalifikacije končale z zmago
    Slovenija je v kvalifikacijah za SP 2025 dosegla še 2. zmago. V Moldaviji je ob koncu turnirja s 4:2 premagala Anglijo. Varovanke selektorja Draga Adamiča so zasedle 2. mesto, slavila je Finska, ki potuje v naslednji krog kvalifikacij za SP 2025.
  • 17.10.2024 | Futsal AA
    Finska je bila boljša
    Slovenija je v kvalifikacijah za SP 2025 doživela prvi poraz. V Moldaviji jo je s 4:0 premagala Finska, ki vodi po dveh dneh kvalifikacij. Slovenijo v soboto čaka še tekma proti Angliji.
  • 17.10.2024 | Futsal AA
    Uspešen teden naših na tujem
    Na Hrvaškem so pred ligaškim začetkom odigrali finalni turnir superpokala. Naslova prvaka se je veselil Olmissum z našim reprezentantom Uroš Đurićem. V finalu je ekipa iz Omiša po 6-metrovkah s 4:1 porazila Futsal Dinamo.
  • 16.10.2024 | Futsal AA
    Izvrsten začetek Slovenije, v četrtek proti Finski
    Slovenska ženska futsal reprezentanca je s prepričljivo zmago (7:0) proti Moldaviji začela kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu. Jutri se bo Slovenija ob 14. uri pomerila s Finsko, ki je na prvi tekmi s 5:2 porazila Anglijo.
  • 09.10.2024 | Futsal AA
    Večina na Hrvaškem, kapetan z zmago začel v BiH
    Tudi v novi sezoni bo kar nekaj slovenskih futsal igralcev igralo na tujem: največ na Hrvaškem, ob tem še v Italiji, Avstriji, Bosni in Hercegovini ter Švici.
  • 25.09.2024 | Futsal AA
    Zaključili z zmago
    Naša futsal reprezentanca je zadnjo tekmo turnirja v Poreču dobila s 6:0, ko so varovanci selektorja Tomislava Horvata ugnali Turčijo. Tri gole je k zmagi dodal Jeremy Bukovec.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Za konec proti Turčiji
    Na tretji tekmi turnirja v Poreču je Slovenija doživela prvi poraz. S 4:1 jo je ugnala Latvija. Edin gol za Slovenijo je dosegel Teo Turk. Naša reprezentanca jutri še proti Turčiji.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Po remiju proti Črni gori čakajo Latvijo
    „Za nami je zelo čvrsta in trda tekma, na koncu zaslužen remi. Črna gora se je pokazala kot dober nasprotnik. Dobili smo nekaj informacij o njih, da bomo boljše pripravljeni na kvalifikacijske tekme. Gremo naprej, jutri je nova tekma,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 22.09.2024 | Futsal AA
    Boljši od Estonije, sledi Črna gora
    Ekipa selektorja Tomislava Horvata je z 2:0 ugnala Estonijo, v 10. minuti je za 1:0 zadel Teo Turk, končni rezultat je v 37. minuti postavil Luka Čop. V ponedeljek ob 16. uri proti Črni gori.

DELI NA