18.09.2009 | 1. SFL
Litiji derbi proti Oplastu

Derbi kroga 1. SFL je bil odigran v Litiji, kjer je gostoval Oplast, Litija je zabeležila še drugo zmago, s 6:3 je bila boljša od Oplasta.

1. SFL, 2.krog, Litija, 18.9.

Litija - KMN Oplast Kobarid 6:3 (2:0)
1:0 Vrhovec (11.), 2:0 Simeunovič (15.), 2:1 Kurinčič (22.), 3:1 Osojnik (23.), 4:1 Osredkar (24.), 5:1 Vrhovec (25.), 5:2 Uršič (25.), 5:3 Uršič (38.), 6:3 Simič (38.) 

Gostje brez Zorča in Ručne

Moštvo iz Kobarida je prišlo na gostovanje v oslabljeni zasedbi, manjkala sta Primož Zorč in Jani Ručna. V domači vrsti je debitiral slovenski reprezentant Gorazd Drobnič, še vedno pa trener Boban Simič ni mogel računati na kaznovanega Danijela Pantiča.

Vrhovec  za 1:0

Uvodnih deset minut je minilo v igri med obema kazenskima prostoroma, na strani Litije beležimo strel Pertiča, vrnila sta Kurinčič in Kovač, prvi pravi strel pa je bil izveden po skoraj desetih minutah igre, ko je od daleč meril Vrhovec, njegov strel je Bajc odbil v kot, manj uspeha pa je bil Bajc pri naslednjem poizkusu Vrhovca, ki je streljal z desne in matiral kobariškega vratarja za vodstvo 1:0. Po tem so se razigrali tudi gostje, dvakrat je dobro streljal Sovdat. Prvič je njegov strel blokiral Osojnik, drugič je bil na mestu vratar Puškar.

Oplast je v 15. minuti izgubil žogo na sredini, Simeunovič je naredil par korakov in udaril. Žoga je Bajca presenetila in končala v mreži.

Oplast se je razigral

Borut Ručna je v 16. in 18. minuti dvakrat dobro prodrl po desni, obakrat je bil na mestu Puškar, na drugi strani pa je Bajc ukanil žogo po močnem strelu Osredkarja, čigar strel je v zadnji minuti prvega polčasa po podaji Osojnika zletel mimo vrat.

Dober uvod Kobarida, učinkovitost Litije

Drugi del se je začel po željah gostov, ki so v 22. minuti preko Rajka Uršiča znižali na 2:1, za tem je odlično meril še Borut Ručna, razživele so se tudi Soške bombe, ki so prišle spodbujat goste. V naslednjem napadu je Osojnik povišal na 3:1, v 24. minuti je na 4:1 povišal Osredkar, s prostega strela pa je bil uspešen tudi Vrhovec, ki je dosegel peti litijski zadetek, po tem pa je gostujoči trener Tesko v vrata namesto Bajca poslal Luco Talottija.

Obe moštvi po pet akumuliranih prekrškov

Rajko Uršič je v naslednjem  napadu znižal na 4:2, Puškar je v 26. in 27. minuti obranil strela Uršiča in Lebana, Litijani pa so v 29. minuti naredili še peti akumuliran prekršek, gostje pa to kvoto izpolnili v 35. minuti, po treh minutah igre pa je Oplast zabeležil še tretji zadetek, za 5:3, na drugi strani pa je takoj vrnil Simič, ki je povišal na 6:3.

 

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.
 • 10.06.2022 | 1. SFL
  Kujtim Morina ostaja trener Dobovca
  »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.
 • 04.06.2022 | 1. SFL
  Dobovec prejel pokal in kolajne
  Dobovec je tako osvojil 5. naslov državnega prvaka, pokal in kolajne so igralci prejeli v petek. Priznanja jim je podelil Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS in član IO NZS.
 • 02.06.2022 | 1. SFL
  Državni prvak ima novega predsednika
  Rok Mordej, tudi kapetan moštva, je novi predsednik kluba, dosedanji predsednik Marko Krivec pa prevzema funkcijo podpredsednika in blagajnika. Novo vodstvo je na sredini volilni skupščini dobilo soglasno podporo članstva.
 • 01.06.2022 | 1. SFL
  Prijava klubov v futsal sezono 2022/2023
  Tudi v novi sezoni se bo v vseh kategorijah igralo z uradno futsal žogo Mikasa. Ob zaključku minule sezone je bil minuli ponedeljek v prostorih Nogometne zveze Slovenije tudi sestanek s futsal klubi. Udeležba je bila zelo dobra in pogovori korektni in konkretni.

DELI NA