11.09.2009 | 1. SFL
Litijani boljši od novinca

Litijani so si dobrim prvim polčasom (3:0) priigrali zmago proti Krona baru Ptuj, ki je v zadnjih štirih minutah zabil dva zadetka za končnih 4:2.

1. SFL, 1. krog, Litija, 11.9.

 

Litija - Krona bar Ptuj 4:2 (3:0)
1:0 Osojnik (12.), 2:0 Vrhovec (15.), 3:0 Pertič (16.), 4:0 Simič (32.), 4:1 Emeršič (37.), 4:2 Emeršič (38.)

Litija: Tokič (V), Simeunovič, Simič, Vrhovec, Petrtič, Puškar (V), Josipovič, Osredkar, Kristan (K), Osojnik, Bučar, Mesarič.

Krona bar Ptuj: Trop (V), Miklašič, Petek, Emeršič, Kupčič S., Kupčič B., Hebar, Belšak, Lovrenčič, Cebek, Pislak, Gajser (K)

Odločna Litija

Litijani, med poletjem so se precej okrepili, to pot nista igrala Danijel Pantič in Gorazd Drobnič, so odločno začeli tekmo 1. kroga 1. SFL. Od uvodnega napada pa tja do desete minute so prežali in ogrožali vrata novinca v ligi s Ptuja.

Trener Boban Simič je uvodoma na parket posla Tokiča, Simeunoviča, Simiča, Vrhovca in Pertiča, gostje pa so pričeli v zasedbi Trop, Miklašič, Petek, Emeršič, Kupčič S..

Osojnik za 1:0

Domačini so vratarja Tropa premagali v 12. minuti, po hitri akciji je kapetan Kristan podal z leve, na drugi strani je žogo pričakal Osojnik in jo pospravil v mrežo. Do tega trenutka so Litijani zapravil pet, šest zrelih priložnosti, vsakič pa je bil na mestu vratar Trop, ali pa je žoga končala mimo vrat.

Gostje so v tem času izvedli dva hitra protinapada, a se domača mreža ni zatresla.

V 15. minuti se je med strelce vpisal še Vrhovec, ki je s strelom od daleč, 10, 11 metrov ukanil ptujsko obrambo, štajerska mreža pa se je zatresla tudi v naslednji minuti, ko so Litijani izvedli nov hiter protinapad, ki ga je na veselje domače publike z zadetkom zaključil Pertič (3:0), na drugi strani pa se je s strelom izkazal B. Kupčič, žoga pa je končala v gol avtu.

Odločni Ptujčani

V drugem polčasu so se gostje otresli treme, njihovi napadi so postali odločnejši, na domačih se je izkazal Tokič, ki je ustavil tudi protinapad »2:1« v 26. minuti, ko je ukanil strel Boštjana Kupčiča, za tem pa še poizkus komaj 16-letnega Ptujčana. Pred in po minuti odmora so Litijani stresli okvir vrat (Vrhovec, Simeunovič), v 32. minuti pa je Simič povišal na 4:0.

Ptujčani so bili blizu zadetka v 34. minuti, ko je Litijanom pobegnil mladi Petek, ki pa je bil ob zaključku akcije premalo zbran.

Dva prekrška, dve desetmetrovki  

Gostje so v 37. minuti izkoristili strel z desetmetrovke po 6. Akumuliranem prekršku Litije, za Ptuj je prvi zadetek v 1. SFL prispeval Emeršič, ki je v naslednji minuti zadel še drugič. Litija je vknjižila nov akumuliran prekršek, Tokič je najprej ubranil desetemetrovko, a je bil potem Emeršič zbran in prisebno pospravil žogo v mrežo za 4:2.

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA