30.03.2022 | 1. SFL
Litija in ŠD Mlinše v pričakovanju 1. tekme končnice

V petek, 1. aprila, se začenja končnica 1. SFL, v igri za naslov prvaka je ostalo osem ekip. Naslov brani FK Dobovec, uvodne četrtfinalne tekme bodo na sporedu v Rogaški Slatini, Litiji, na Ptuju in na Vrhniki. Boljše uvrščena ekipa rednega dela ima prednost domačega terena, v polfinale gre ekipa, ki prej zbere dve zmagi.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma, 1.4.
FK Dobovec  - KMN Bronx Škofije (20.00)
FC Litija – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)

Druga in sedma ekipa rednega dela

Litija je redni del sklenila na 2. mestu, zbrala je 36 točk, Gašper Vrhovec je s 16 goli prvi strelec ekipe. V minulem mesecu so ekipo dokončno sestavili, ambiciozno pa gredo v končnico. V četrtfinalu jih čaka ŠD Mlinše, 7. ekipa rednega dela, ter sosed, ki domače tekme igra v Zagorju.

»Končnica je nova zgodba, kot bi se prvenstvo začelo znova. Redni del je pozabljen, smo pa lahko zadovoljni s točkovno bero. Naša igra pa je taka, kot je. Trudimo se biti boljši. Bomo pa morali v četrtfinalu pokazati 100-odstotno zbranost, če želimo biti uspešni proti Mlinšam,« uvodoma pove trener Litijanov Andrej Dobovičnik, ki se zaveda, da so jim Mlinše že povzročale težavo. Nenazadnje sta ekipi pred dvema tednoma v 17. krogu remizirali, 1:1 je bilo v Litiji.

Spomin na 17. krog rednega dela

»To je bilo jasno opozorilo. Če imaš slab dan, potem pa še igraš na tujem, lahko kaj hitro končaš sezono… Verjamem, da se igralci zavedajo, kaj moramo storiti,« poudari Dobovičnik, ki je bil nazadnje brez poškodovanega dvojca Adnan Ćosić&Tine Šturm. »Ne vem točno, v kakšni formi sta. Nekaj zdravstvenih težav je imel tudi Vid Kosše pristavi Dobovičnik, ki spomni, da jih v četrtfinalu čaka zahtevna in kompaktna ekipa Mlinš. »Imajo domače igralce, borijo se. Če želiš zmagati, moraš  biti dosti boljši,« priznava Dobovičnik.

Obramba, kemija, srce

ŠD Mlinše so po rednem delu s 13 točkami pristale na 7. mestu, Tim Lipovšek pa je bil z osmimi goli prvi strelec moštva. »Končnica je tu. Smo pa na zadnji tekmi rednega dela proti FC Bronx pokazali vse slabosti, očitno smo bili z mislimi že pri končnici. Ob tem pa so igralci pozabili na naše najmočnejše orožje: kemijo, uigranost, obrambo, tekmo smo hoteli dobiti z napadom. Po koncu srečanja smo se usedli in pogovorili in naredili plan za Litijo,« pa pove trener Mlinš Gregor Ceglar.

»Stavimo na karto, ki je Litija nima: to je karta srca, želja, kemije. Upam, da v Litiji nismo z remijem v 17. krogu prebudili spečega leva. V obrambi bomo skušali odigrati kot smo v prej omenjeni tekmi ter v napadu izkoristiti svoje priložnosti. Želel bi si, da je tudi naš golman na reprezentančni ravni, in da bo Litija imela nekaj slabši dan. Se pa tudi zavedamo, da nas lahko tudi namahajo, če bodo imeli svoj dan,« nadaljuje Ceglar, ki pravi, da gre za bitko Davida in Goljata. Litijo spoštujejo, še doda, in pristavi, da bodo četrtfinale igrali brez Kristijana Šmida in Staša Kaziča.

Tekst: D.P.
Foto: ŠD Mlinše/R.V.

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA