01.10.2009 | 1. SFL
LP: Kapetan in igralci povsem zaupajo Kurinčiču

Kapetan Igor Kragelj  pred velikim izzivom, svojo zasedbo bo popeljal v drugi nastop v ligi, to pot pred domačim občinstvom.

»Vzdušje je dobro, četudi imamo precej težav. Nesrečne okoliščine se kar vrstijo ena za drugo. A saj veste, ne igraš vsak dan lige prvakov. Stisnili bomo zobe in pokazali, zakaj smo tu!« je odločen Igor Kragelj, kapetan zasedbe, ki bo drugič okusila slast igranja 1. kroga lige prvakov, kjer je od slovenskih ekip najdlje prišla Litija, ki je v sezoni 2004/05 bila med osem najboljših moštev Stare celine.

Tudi Igor Belorusov ne pozna, a meni, da so Puntarju po godu.

»Prepričan sem, da gre za vzhodnjaško rusko šolo futsala, kjer je poudarek na teku in hitrem oddajanju žoge, kar nam je po godu. Veliko raje se spoprimemo s tako ekipo, kot pa z nekom, ki premore vrhunske individualce. Zagotovo je ekipa dobra, saj imamo kar osem beloruskih reprezentantov, vsi pa vemo, da so se Belorusi uvrstili na evropsko prvenstvo!«

Kapetan je z mislimi že pri prvi tekmi, ki bo, tako se pričakuje, odločala o drugem mestu v skupini, ki vodi v nadaljnje tekmovanje.

»Verjetno bomo rabili del prvega polčasa, da jih spoznamo. Bistveno je, da v tem času ne prejmemo zadetka. Če ga ne damo, ne bo nič tragičnega, tako ali tako je tekma dolga, da bomo le v obrambi zdržali!«

Med vratnicami bo stal Marko Kurinčič, ki bo po najboljših močeh skušal nadomestiti poškodovanega Aljošo Mohoriča.

»Marko je z nami že eno leto, trdo je treniral, dosedaj pa je dokazal, da se lahko nanj zanesemo in računamo, da nam pomaga.  Morda bo prav on mož odločitve in nas njegov dober dan popelje naprej. Marku povsem zaupamo!«

Nad vsem pa so navdušeni tudi navijači.

»Že cel teden je v Tolminu pravi živžav. Na ulici nas ljudje ustavljajo in sprašujejo, kako smo pripravljeni, kako se počutimo. Zanima jih tudi to, kako smo trenirali. Na koncu pa nam zaželijo srečo.«

Tudi to je sestavni del športa. S srečo in dobro igro se Puntar Casino Safir lahko odkrito nadeja drugega kroga lige prvakov!


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA