06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
Kvartet, ki ima identičen cilj

V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!

Pokal Terme Olimia, polfinale, 7.5.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (17.30) (spletni prenos na www.futsal.si)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (21.15) (spletni prenos na www.futsal.si)

finale, 8.5.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.00) (prenos na Šport TV2)

KMN Oplast Kobarid:

Zoran Tesko, trener Oplasta:
„Na finalni turnir gremo v popolni zasedbi, manjkata le dalj časa odsotna Dražen Žarić in Aljaž Kusterle, Gregor Kos pa se je vrnil v NK Tolmin. V turbulentni sezoni smo izpolnili cilj in prišli na finalni turnir pokala. Veselimo se turnirja. Če smo imeli sprva nekaj sreče pri žrebu v pokalu, pa smo imeli zdaj malce smole. A če želiš biti prvak, moraš zmagati na vseh tekmah. Bomo pa lažje zmagali na prvi kot na drugi tekmi. V polfinale gremo sproščeno, brez pritiskov. Vemo, da je Dobovec ekipa, ki se kosa z najboljšimi evropskimi klubi, so izkušena ekipa z odličnim trenerjem in z naskokom najboljši v Sloveniji.“

Anže Širok, igralec KMN Oplast Kobarid:
„Če izvzamemo, da nam že lep čas manjkata Dražen Žarić in Aljaž Kusterle, potem lahko rečem, da smo bili na zadnjem treningu zbrani vsi. V Podčetrtek odhajamo željni uspeha, ne le da se udeležimo. To smo dolžni tudi zavoljo vseh ljudi v klubu, ki se vsak dan trudijo. Na zadnjih dveh tekmah v pokalu nismo blesteli. Smo pa v polfinalu pokala dobri najtežjega možnega tekmeca. Na tem mestu čestitam evropskemu Dobovcu za uspehe, s svojim delom so zgled za vse nas. Glede njih pa tole: če greš previsoko, jim daš na voljo dovolj prostora. Če greš nizko, jim dovoliš razviti njihovo igro, da se razigrajo. Premorejo vrhunske sidraše in igralce za igro „ena na ena“. Iskali bomo ravnovesje in jih skušali ponagajati. Sicer pa odhajajo na turnir odločno in pokončno! V ekipo se je vrnil Nik Logar, ki je bil zadnji dve tekmi tudi na klopi.“

FC Litija:

Senudin Džafić, trener Litije:
„Sredin trening smo namenili analizi Ptujčanov, sicer pa smo dobro trenirali. Malce je težav z zasedbo, saj nas je nekaj manj. Poškodovani so Gašper Vrhovec, Matic Račič, Abraham Sachez Martinze, zaradi šolskih obveznosti manjka tudi Timi Debeljak. Vlogo favorita prepuščamo Ptuju, ki pa se mu bomo skušali upreti na najboljši možni način! Smo pa na Vrhniki dokazali, kaj zmoremo, ko je pristop pravi. Sedaj smo na dveh frontah, prioriteta je 1. SFL, bomo pa veseli tudi pokala.“

FC Hiša daril Ptuj:

Robert Grdović, trener FC Hiša daril Ptuj:
„Stanje v ekipi je dobro, pripravljeni čakamo polfinale proti Litiji. Malce se nam pozna manjko tekem, a sem kljub temu optimist in sem prepričan, da bomo odigrali dobro in tudi zahvaljujoč svežini prišli do finala! Litijo poznamo, analizirali smo jo, ključno bo, da preprečimo sodelovanje na osi Matej Fideršek – Jonhn Lennon. Tu je Litija najbolj nevarna. Verjamem v ekipo, verjamem v naše delo. Pa tudi v končnici 1. SFL smo se nekaj naučili, te izkušnje pa nam bodo zdaj še kako prav prišle! Vem, da nas čaka zahtevna tekma, kjer bo pomembno tudi ali predvsem to, kdo bo naredil manj napak.“

Jeremy Bukovec, igralec FC Hiša daril Ptuj:
„V sredo smo še naredili zadnji trening, počutimo se dobro in vsi smo že v pričakovanju petka. Mislim, da je forma dobra, v petek proti Litiji bosta odločali želja in borbenost. Finalni turnir pokala Terme Olimia nam pomeni še več, ker smo se v 1. SFL poslovili že v četrtfinalu. Tako lahko malce z uspehom v pokalu pozabimo na to, da smo bili 2. po rednem delu v 1. SFL. Sezono želimo sklenili z najboljšim možnim rezultatom, torej pokalom! Proti Litiji nas čaka zahtevno delo, naše pluse vidim v hitrih protinapadih in mladostni želji po dokazovanju.“

FK Dobovec:

Kujtim Morina, trener FK Dobovec:
„Liga prvakov je mimo, v polfinalu proti FC Bronx nismo bili pravi, mentalno in fizično smo bili utrujeni. Verjamem pa, da bo naša ekipa dobro reagirala. Začenja se finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer želimo do 4. lovorike. Tako pokal kot 1. SFL sta osrednja cilja našega kluba. V polfinalu nas čaka Oplast, ki je izkušena in v takih tekmah nevarna ekipa. Znajo kaznovati napake in slabši pristop. A sem prepričan, da bomo moji igralci spet na nivoju, kot so bili celo sezono.“

Rok Mordej, igralec FK Dobovec:
„Za nami je lepa evropska zgodba, zdaj pa se začenja na domači sceni del sezone, ki je najpomembnejši! Doma se borimo za obe lovoriki. Tudi ekipo smo sestavili, da osvojimo vse. Prva priložnost je že ta vikend v pokalu. Oplast spoštujemo. So ekipa, ki je letos vse karte vrgla na pokalno tekmovanje. Vem, da bomo naredili vse, da bi nam parirali. A smo kvalitetnejša ekipa. Zdaj želimo do pokalnega naslova, potem v roku meseca pa še do naslova državnega prvaka.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA