06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
Kvartet, ki ima identičen cilj

V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!

Pokal Terme Olimia, polfinale, 7.5.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (17.30) (spletni prenos na www.futsal.si)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (21.15) (spletni prenos na www.futsal.si)

finale, 8.5.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.00) (prenos na Šport TV2)

KMN Oplast Kobarid:

Zoran Tesko, trener Oplasta:
„Na finalni turnir gremo v popolni zasedbi, manjkata le dalj časa odsotna Dražen Žarić in Aljaž Kusterle, Gregor Kos pa se je vrnil v NK Tolmin. V turbulentni sezoni smo izpolnili cilj in prišli na finalni turnir pokala. Veselimo se turnirja. Če smo imeli sprva nekaj sreče pri žrebu v pokalu, pa smo imeli zdaj malce smole. A če želiš biti prvak, moraš zmagati na vseh tekmah. Bomo pa lažje zmagali na prvi kot na drugi tekmi. V polfinale gremo sproščeno, brez pritiskov. Vemo, da je Dobovec ekipa, ki se kosa z najboljšimi evropskimi klubi, so izkušena ekipa z odličnim trenerjem in z naskokom najboljši v Sloveniji.“

Anže Širok, igralec KMN Oplast Kobarid:
„Če izvzamemo, da nam že lep čas manjkata Dražen Žarić in Aljaž Kusterle, potem lahko rečem, da smo bili na zadnjem treningu zbrani vsi. V Podčetrtek odhajamo željni uspeha, ne le da se udeležimo. To smo dolžni tudi zavoljo vseh ljudi v klubu, ki se vsak dan trudijo. Na zadnjih dveh tekmah v pokalu nismo blesteli. Smo pa v polfinalu pokala dobri najtežjega možnega tekmeca. Na tem mestu čestitam evropskemu Dobovcu za uspehe, s svojim delom so zgled za vse nas. Glede njih pa tole: če greš previsoko, jim daš na voljo dovolj prostora. Če greš nizko, jim dovoliš razviti njihovo igro, da se razigrajo. Premorejo vrhunske sidraše in igralce za igro „ena na ena“. Iskali bomo ravnovesje in jih skušali ponagajati. Sicer pa odhajajo na turnir odločno in pokončno! V ekipo se je vrnil Nik Logar, ki je bil zadnji dve tekmi tudi na klopi.“

FC Litija:

Senudin Džafić, trener Litije:
„Sredin trening smo namenili analizi Ptujčanov, sicer pa smo dobro trenirali. Malce je težav z zasedbo, saj nas je nekaj manj. Poškodovani so Gašper Vrhovec, Matic Račič, Abraham Sachez Martinze, zaradi šolskih obveznosti manjka tudi Timi Debeljak. Vlogo favorita prepuščamo Ptuju, ki pa se mu bomo skušali upreti na najboljši možni način! Smo pa na Vrhniki dokazali, kaj zmoremo, ko je pristop pravi. Sedaj smo na dveh frontah, prioriteta je 1. SFL, bomo pa veseli tudi pokala.“

FC Hiša daril Ptuj:

Robert Grdović, trener FC Hiša daril Ptuj:
„Stanje v ekipi je dobro, pripravljeni čakamo polfinale proti Litiji. Malce se nam pozna manjko tekem, a sem kljub temu optimist in sem prepričan, da bomo odigrali dobro in tudi zahvaljujoč svežini prišli do finala! Litijo poznamo, analizirali smo jo, ključno bo, da preprečimo sodelovanje na osi Matej Fideršek – Jonhn Lennon. Tu je Litija najbolj nevarna. Verjamem v ekipo, verjamem v naše delo. Pa tudi v končnici 1. SFL smo se nekaj naučili, te izkušnje pa nam bodo zdaj še kako prav prišle! Vem, da nas čaka zahtevna tekma, kjer bo pomembno tudi ali predvsem to, kdo bo naredil manj napak.“

Jeremy Bukovec, igralec FC Hiša daril Ptuj:
„V sredo smo še naredili zadnji trening, počutimo se dobro in vsi smo že v pričakovanju petka. Mislim, da je forma dobra, v petek proti Litiji bosta odločali želja in borbenost. Finalni turnir pokala Terme Olimia nam pomeni še več, ker smo se v 1. SFL poslovili že v četrtfinalu. Tako lahko malce z uspehom v pokalu pozabimo na to, da smo bili 2. po rednem delu v 1. SFL. Sezono želimo sklenili z najboljšim možnim rezultatom, torej pokalom! Proti Litiji nas čaka zahtevno delo, naše pluse vidim v hitrih protinapadih in mladostni želji po dokazovanju.“

FK Dobovec:

Kujtim Morina, trener FK Dobovec:
„Liga prvakov je mimo, v polfinalu proti FC Bronx nismo bili pravi, mentalno in fizično smo bili utrujeni. Verjamem pa, da bo naša ekipa dobro reagirala. Začenja se finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer želimo do 4. lovorike. Tako pokal kot 1. SFL sta osrednja cilja našega kluba. V polfinalu nas čaka Oplast, ki je izkušena in v takih tekmah nevarna ekipa. Znajo kaznovati napake in slabši pristop. A sem prepričan, da bomo moji igralci spet na nivoju, kot so bili celo sezono.“

Rok Mordej, igralec FK Dobovec:
„Za nami je lepa evropska zgodba, zdaj pa se začenja na domači sceni del sezone, ki je najpomembnejši! Doma se borimo za obe lovoriki. Tudi ekipo smo sestavili, da osvojimo vse. Prva priložnost je že ta vikend v pokalu. Oplast spoštujemo. So ekipa, ki je letos vse karte vrgla na pokalno tekmovanje. Vem, da bomo naredili vse, da bi nam parirali. A smo kvalitetnejša ekipa. Zdaj želimo do pokalnega naslova, potem v roku meseca pa še do naslova državnega prvaka.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec suvereno do 5. pokalne lovorike
  Ekipa trenerja Kujtima Morine je v finalu s 6:1 premagal FC Hišo daril Ptuj in osvojila peti zaporedni pokalni naslov. Taka serija dosedaj ni uspela še nikomur. S štirimi goli je bil prvo ime tekme Kristjan Čujec. Damir Puškar je osvojil svojo 11. pokalno lovoriko, Kutjim Morina pa je z ekipo Dobovca prišel do 10. jubilejnega naslova v Sloveniji.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  KMN Slovenske gorice prve prvakinje ženskega futsal pokala
  V finalu so varovanke trenerja Dejana Krambergerja z 2:1 premagale ŽNK Celje. Pred tekmo je Vlado Močnik, predsednik Komisije za futsal pri NZS in član IO pri NZS, podelil priznanje za najboljšo igralko minulega koledarskega leta. To priznanje je prejela Ines Ermenc (ŽNK Celje).
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec petič ali Ptuj prvič
  Medtem ko se bodo članice za sploh prvi pokalni naslov v zgodovini pomerile ob 15.30, pa nas ob 20. uri ob neposrednem prenosu na Sportklubu čaka že 27. finale futsal pokala Terme Olimia. Dobovec lovi peti (zaporedni) pokalni naslov, Ptujčani, ki so prvič v finalu, pa prvo pokalno lovoriko.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Za naslov prvakinj futsal pokala
  V Podčetrtku bo v soboto spisan tudi pomemben list zgodovine ženskega ligaškega futsala v Sloveniji. ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice se bosta pomerila za naslov prvih pokalnih prvakinj, tekma pa bo v soboto ob 15.30 v Športni dvorani v Podčetrtku.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v finale po kazenskih strelih
  V polfinalu je ekipa trenerja Kujtima Morine po kazenskih strelih (po rednem delu je bilo 2:2) s 7:6 premagala Siliko Vrhnika. V sobotnem finalu, to bo že 27. po vrsti, se bosta za naslov borila FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po zmagi proti Litiji prvič v finalu
  Ptujčani so na prvi tekmi finalnega turnirja pokala Terme Olimia s 4:2 premagali Litijane. Tri gole za zmago je dosegel Denis Kneževič, enega Tilen Gajser. To je sploh prva uvrstitev FC Hiše daril Ptuj v finale pokala, Litija ostaja pri devetih pokalnih lovorikah.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Četverica začenja finalni turnir pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek, 4.3., in v soboto, 5.3., gosti finalni turnir pokala Terme Olimia. To je 27. sezona pokalnega tekmovanja, 11. sezono poteka pod imenom partnerja, sponzorja tekmovanja Terme Olimia. Podčetrtek letos jubilejno desetič gosti finalni turnir, prvi pod tem imenom sponzorja je bil v Kobaridu.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po peto zaporedno pokalno lovoriko
  »Verjetno smo s svojimi zadnjimi rezultati pripomogli k temu, da so tudi ostalim ekipam zrasle ambicije. Vedno je težje ponavljati uspehe, ki jih beležimo. Vsi si želijo, da »pademo«. To je povsem športno. Sam bom rekel le to: poznam svojo ekipo, poznam svoje fante, vem, kaj znajo in kaj zmorejo. Pa tudi to vem, da pokažejo pravi obraz in največ, ko je to najbolj potrebno,« se je trener Dobovca Kujtim Morina ozrl na zadnje čase malce manj prepričljive rezultate svoje ekipe.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po dveh polfinalih bi radi naredili korak naprej
  »V naši igri je še precej rezerv. Dokler igramo agresivno obrambo, drug za drugega, si pomagamo med sabo, delujemo in izgledamo dobro. Ko se razpustimo, pozabimo na obrambo, so težave.  Verjamem, da imamo rezerve tudi pri igri v napadu pri sodelovanje »bekov« in napadalcev. Pričakujem, da bo tudi tokrat taka tekma, da bi lahko odločala ena žoga. Zagotovo pa bo zmagi bližje tista ekipa, ki bo manj grešila,« dodaja hrvaški strokovnjak.
 • 02.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  V lovu na 10. pokalno lovoriko tudi z Brazilcem v ekipi
  »Normalno je, da imaš želje, cilje. Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki smo jo sestavili. Da bi vse delovalo, ne bo šlo. Je pa pokal tekmovanje presenečenj. Zakaj torej ne bi ciljali na to, da ga osvojimo,« se retorično vpraša Dobovičnik, ki je v domači ligi 1. SFL nanizal osem zaporednih zmag. Veselja ni skazil niti poraz na povratni četrtfinalni tekmi pokala v Ljutomeru.

DELI NA