25.03.2022 | 1. SFL
Krog, ki daje vse odgovore, tudi s prenosom tekme meseca

Danes se z 18. krogom 1. SFL končuje redni del tekmovanja. Na sporedu so štiri tekme, še vedno ni dokončen vrstni red, kar daje temu krogu dodaten čar. Ob koncu rednega dela je na sporedu tudi tekma meseca – kamere futsal.si bodo od 20. ure naprej v Zagorju, kjer  ŠD Mlinše gosti KMN Bronx Škofije.

Že zdaj pa je jasno: v četrtfinale gre osem najboljših, ki se po sistemu izločanja merijo med sabo vse do finala. Deveta ekipa 1. SFL se bo merila z drugouvrščeno ekipo rednega dela 2. SFL za mesto v 1. SFL.

1.SFL, 18. krog, 25.3.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FK Dobrepolje – FC Litija (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Bronx Škofije (20.00) (prenos tekme na www.futsal.si)
KMN Meteorplast Šic bar – Sliko Vrhnika (20.00)

Prepoved igranja v 18. krogu:
Admir Ćosić (FC Litija)
Aljaž Ruis (KMN Meteorplast Šic bar)
Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid)
Andrej Mohorič (KMN Oplast Kobarid)
Nikola Jandrić (Siliko Vrhnika)
Žan Janež (Siliko Vrhnika)
Marko Mohorič (Siliko Vrhnika)
Alan Muratagić (Siliko Vrhnika)
Janez Dolinšek (ŠD Mlinše)
Anže Gorišek (ŠD Mlinše)

Lestvica strelcev:
Vedran Matošević (FK Dobovec) 16
Gašper Vrhovec (FC Litija) 15
Denis Kneževič (FC Hiša daril Ptuj) 13
Niko Cesarec (FK Dobovec) 12
Teo Turk (FK Dobovec) 11
Dario Markić (FC Hiša daril Ptuj) 11
Aljaž Goznik (KMN Meteorplast Šic Bar) 11

Polna dvorana v Ljutomeru

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki s 16. točkami zaseda peto mesto, se bo v derbiju kroga pomeril s četrtouvrščenim vrhniškim Silikom (24 točk). V primeru zmage se bo ljutomerska ekipa v četrtfinalu merila prav z Vrhničani. V kolikor pa Ljutomerčani tekme ne zmagajo, pa so mogoči tudi drugi scenariji, ki lahko med drugim prinesejo za nasprotnika v boju za polfinale ptujsko Hišo daril.

»Ne obremenjujemo se z nasprotnikom v četrtfinalu. Naš osnovni cilj v premierni sezoni med prvoligaši, obstanek v ligi, smo že pred časom izpolnili, poleg tega pa me veseli, da so v tej sezoni priložnost dobili številni mladi igralci, pred katerimi je še lepa futsal priložnost,« je povedal vodja ljutomerskega moštva Tomislav Novak, ki se je ozrl še na zadnjega nasprotnika v rednem delu prvenstva. »Vrhničani imajo dobro ekipo, vodeno z izkušenim trenerjem Miletom Simeunovićem. Iz sezone v sezono napredujejo, tako kot mi pa veliko priložnosti dajejo mladim igralcem. V prvem delu prvenstva, ko se je tekma na Vrhniki končala z neodločenim izidom 3:3, smo dokazali, da se jim lahko zoperstavimo.«

Obe moštvi bosta ta petek igrali v oslabljenih zasedbah. Vrhničani imajo na spisku štiri kaznovane igralce (Janež, Jandrić, Mohorič, Muratagić), Ljutomerčani pa bodo pogrešali Aljaža Ruisa (kartoni), Adrijana Trstenjaka, Matica Goznika, Nika Vajdo in Kristiana Škergeta (vsi poškodovani). »Znova bodo nekaj več minut za igro dobili mladi. Le tako si bodo nabrali prepotrebne izkušnje za prihodnje sezone. Kljub številnim odsotnim ne izobešamo bele zastave. Naredili bomo vse, da zmagamo,« napove Novak, ki si skupaj s fanti znova želi bučno podporo s tribune v dvorani ŠIC Ljutomer, kjer se bo tokrat tekma pričela ob 20. uri, vstop pa bo, kot na vse članske tekme v tej sezoni, prost.

»Z mislimi smo v končnici,« pa pove trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki pravi, da mu je vseeno, ali bodo tretji ali četrti po rednem delu. »Si pa želim, da bi redni del končali z zmago. Po novem letu nismo bili pravi, pred tem da. Zato bi želel, da v petek zmagamo in potem uspešno nadaljujemo v končnici. Lani je bilo tako, zato bi si želel, da to ponovimo,« sklene trener Vrhničanov.

Po potrditev 1. mesta

V Kobaridu bo gostoval Oplast, ki ima na ta konec Slovenije lepe spomine – nenazadnje so tu leta 2015 osvojili prvi državni naslov.  »Zavedamo se, da nas čaka težko gostovanje, v Kobaridu je vedno zahtevno. Želim si, da potrdimo 1. mesto po rednem delu, da naredimo še korak naprej v naši igri,« pred gostovanjem v Posočju pove trener Dobovca Kujtim Morina. V domačem taboru priznavajo, da pretiranih pričakovanj pred današnjo tekmo nimajo.

Dobovec je zbral 38 točk, Litija jih ima, 36, gostuje pa v Dobrepolju. »Pred nami je zahtevna tekma, ki nam bo služila za uigravanje, saj smo do zadnjega sestavljali ekipo,« pa pove trener Litijanov Andrej Dobovičnik, ki se je po prestani kazni in kvalifikacijah za EP 2022 vrača na litijsko klop. Domačini, FK Dobrepolje, pred dnevi je bilo 12  let od ustanovite kluba, pa niso rekli zadnje. Za 8. mestom, ki pelje neposredno v četrtfinale, deveto pa v dodatne kvalifikacije proti KMN Miklavž TBS Team 24 (drugouvrščena ekipa 2. SFL), Dobrepolje zaostaja dve točki.

»Zanima nas zmaga in direkten obstanek v ligi,« pove Dani Kaljevič, ki vodi Dobrepolje. »Vem, da bo težko, gostimo 2. ekipo lige, ki ima vrhunske igralce na čelu z Igorjem Osredkarjem ter Gašperjem Vrhovcem in tremi Brazilci, zadnji novinec Je pa je eden boljših, ki so kadarkoli igrali v Sloveniji. Želimo se jim zoperstaviti in iztržiti, kar bo mogoče. Tudi če nam ne uspe, potem si bomo 1. SFL zagotovili prek dodatnih kvalifikacij,« napove trener Kaljevič, ki bo brez poškodovanega Blaža Končana, na gol se vrača Matej Babnik.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic bar
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA