25.03.2022 | 1. SFL
Krog, ki daje vse odgovore, tudi s prenosom tekme meseca

Danes se z 18. krogom 1. SFL končuje redni del tekmovanja. Na sporedu so štiri tekme, še vedno ni dokončen vrstni red, kar daje temu krogu dodaten čar. Ob koncu rednega dela je na sporedu tudi tekma meseca – kamere futsal.si bodo od 20. ure naprej v Zagorju, kjer  ŠD Mlinše gosti KMN Bronx Škofije.

Že zdaj pa je jasno: v četrtfinale gre osem najboljših, ki se po sistemu izločanja merijo med sabo vse do finala. Deveta ekipa 1. SFL se bo merila z drugouvrščeno ekipo rednega dela 2. SFL za mesto v 1. SFL.

1.SFL, 18. krog, 25.3.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FK Dobrepolje – FC Litija (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Bronx Škofije (20.00) (prenos tekme na www.futsal.si)
KMN Meteorplast Šic bar – Sliko Vrhnika (20.00)

Prepoved igranja v 18. krogu:
Admir Ćosić (FC Litija)
Aljaž Ruis (KMN Meteorplast Šic bar)
Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid)
Andrej Mohorič (KMN Oplast Kobarid)
Nikola Jandrić (Siliko Vrhnika)
Žan Janež (Siliko Vrhnika)
Marko Mohorič (Siliko Vrhnika)
Alan Muratagić (Siliko Vrhnika)
Janez Dolinšek (ŠD Mlinše)
Anže Gorišek (ŠD Mlinše)

Lestvica strelcev:
Vedran Matošević (FK Dobovec) 16
Gašper Vrhovec (FC Litija) 15
Denis Kneževič (FC Hiša daril Ptuj) 13
Niko Cesarec (FK Dobovec) 12
Teo Turk (FK Dobovec) 11
Dario Markić (FC Hiša daril Ptuj) 11
Aljaž Goznik (KMN Meteorplast Šic Bar) 11

Polna dvorana v Ljutomeru

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki s 16. točkami zaseda peto mesto, se bo v derbiju kroga pomeril s četrtouvrščenim vrhniškim Silikom (24 točk). V primeru zmage se bo ljutomerska ekipa v četrtfinalu merila prav z Vrhničani. V kolikor pa Ljutomerčani tekme ne zmagajo, pa so mogoči tudi drugi scenariji, ki lahko med drugim prinesejo za nasprotnika v boju za polfinale ptujsko Hišo daril.

»Ne obremenjujemo se z nasprotnikom v četrtfinalu. Naš osnovni cilj v premierni sezoni med prvoligaši, obstanek v ligi, smo že pred časom izpolnili, poleg tega pa me veseli, da so v tej sezoni priložnost dobili številni mladi igralci, pred katerimi je še lepa futsal priložnost,« je povedal vodja ljutomerskega moštva Tomislav Novak, ki se je ozrl še na zadnjega nasprotnika v rednem delu prvenstva. »Vrhničani imajo dobro ekipo, vodeno z izkušenim trenerjem Miletom Simeunovićem. Iz sezone v sezono napredujejo, tako kot mi pa veliko priložnosti dajejo mladim igralcem. V prvem delu prvenstva, ko se je tekma na Vrhniki končala z neodločenim izidom 3:3, smo dokazali, da se jim lahko zoperstavimo.«

Obe moštvi bosta ta petek igrali v oslabljenih zasedbah. Vrhničani imajo na spisku štiri kaznovane igralce (Janež, Jandrić, Mohorič, Muratagić), Ljutomerčani pa bodo pogrešali Aljaža Ruisa (kartoni), Adrijana Trstenjaka, Matica Goznika, Nika Vajdo in Kristiana Škergeta (vsi poškodovani). »Znova bodo nekaj več minut za igro dobili mladi. Le tako si bodo nabrali prepotrebne izkušnje za prihodnje sezone. Kljub številnim odsotnim ne izobešamo bele zastave. Naredili bomo vse, da zmagamo,« napove Novak, ki si skupaj s fanti znova želi bučno podporo s tribune v dvorani ŠIC Ljutomer, kjer se bo tokrat tekma pričela ob 20. uri, vstop pa bo, kot na vse članske tekme v tej sezoni, prost.

»Z mislimi smo v končnici,« pa pove trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki pravi, da mu je vseeno, ali bodo tretji ali četrti po rednem delu. »Si pa želim, da bi redni del končali z zmago. Po novem letu nismo bili pravi, pred tem da. Zato bi želel, da v petek zmagamo in potem uspešno nadaljujemo v končnici. Lani je bilo tako, zato bi si želel, da to ponovimo,« sklene trener Vrhničanov.

Po potrditev 1. mesta

V Kobaridu bo gostoval Oplast, ki ima na ta konec Slovenije lepe spomine – nenazadnje so tu leta 2015 osvojili prvi državni naslov.  »Zavedamo se, da nas čaka težko gostovanje, v Kobaridu je vedno zahtevno. Želim si, da potrdimo 1. mesto po rednem delu, da naredimo še korak naprej v naši igri,« pred gostovanjem v Posočju pove trener Dobovca Kujtim Morina. V domačem taboru priznavajo, da pretiranih pričakovanj pred današnjo tekmo nimajo.

Dobovec je zbral 38 točk, Litija jih ima, 36, gostuje pa v Dobrepolju. »Pred nami je zahtevna tekma, ki nam bo služila za uigravanje, saj smo do zadnjega sestavljali ekipo,« pa pove trener Litijanov Andrej Dobovičnik, ki se je po prestani kazni in kvalifikacijah za EP 2022 vrača na litijsko klop. Domačini, FK Dobrepolje, pred dnevi je bilo 12  let od ustanovite kluba, pa niso rekli zadnje. Za 8. mestom, ki pelje neposredno v četrtfinale, deveto pa v dodatne kvalifikacije proti KMN Miklavž TBS Team 24 (drugouvrščena ekipa 2. SFL), Dobrepolje zaostaja dve točki.

»Zanima nas zmaga in direkten obstanek v ligi,« pove Dani Kaljevič, ki vodi Dobrepolje. »Vem, da bo težko, gostimo 2. ekipo lige, ki ima vrhunske igralce na čelu z Igorjem Osredkarjem ter Gašperjem Vrhovcem in tremi Brazilci, zadnji novinec Je pa je eden boljših, ki so kadarkoli igrali v Sloveniji. Želimo se jim zoperstaviti in iztržiti, kar bo mogoče. Tudi če nam ne uspe, potem si bomo 1. SFL zagotovili prek dodatnih kvalifikacij,« napove trener Kaljevič, ki bo brez poškodovanega Blaža Končana, na gol se vrača Matej Babnik.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic bar
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.
 • 21.09.2023 | 1. SFL
  Siliko in Dobovec v lov na 3. superpokal
  V jubilejnem 20. obračunu za eno od treh lovorik v moškem članskem futsalu se bosta pomerila Dobovec, aktualni državni in prvak pokala Terme Olimia, ter FK Siliko Vrhnika, finalist 1. SFL in tudi branilec naslova superpokala.
 • 18.09.2023 | 1. SFL
  Oplast z višjimi ambicijami v novo sezono
  „Zelo sem zadovoljen s prisotnostjo in zagnanostjo igralcev. Ponavadi mi vedno dobro začnemo, ritem pa nam porušijo prekinitve in premori,“ pove trener Matej Kavčič, ki je vesel, ker je v svoji sredi lahko pozdravil asa Kristjana Čujca. Legendarni slovenski reprezentant se je poslovil od Dobovca odločen, da še ni rekel zadnje. Vrnil se je v domače Posočje, kjer želi še nekaj dati.
 • 12.09.2023 | 1. SFL
  Okrepljeni v sezono, v soboto memorialni turnir
  „Uspelo nam je, da smo zadržali ekipo iz lanske sezone, dodali pa smo še dve imeni, dva povratnika Marka Račiča in Matevža Sodiča. Vesel smo, ker nam bo lahko več pomagal vratar Denis Govekar. Menim, da imamo vsaj na papirju boljšo ekipo kot lani,“ pravi Zakšek, ki se veseli sezone.
 • 10.09.2023 | 1. SFL
  Z novim kapetanom vnovič v domači dvorani
  S svojimi ambicijami in željami v sezono vstopa tudi KMN Bronx Škofije. Priprave je ekipa pod taktirko trenerja Damirja Pertiča začela 23. avgusta. Nastopili so že na turnirju v Puli, kjer so odigrali dve močni tekmi. 
 • 22.08.2023 | 1. SFL
  Kristjan Čujec iz Dobovca v Oplast
  Po šestih sezonah igranja v črno-belem dresu Dobovca je Kristjan Čujec sprejel težko odločitev in se odločil dres Dobovca zamenjati za dres Oplasta – to sta sinoči priobčila oba kluba.

DELI NA