21.04.2024 | 2. SNL
Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte

Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.

Novomeščani so se brez Verona Šalje, Nika Kapuna in Maja Roriča osredotočili na branjenje, a so v 17. minuti prešli v vodstvo. Mark Gliha je žogo z glavo usmeril pred vrata, z bližine pa je zadel Ismir Nadarević. Beltinčani so skušali odgovoriti še pred polčasom, a niso uspeli streti dolenjske obrambe. V uvodu drugega polčasa je Stefan Moćić odbil strel Tilna Kovačiča, Ismir Nadarević pa ob oddaljenejši vratnici neoviran ni zadel žoge. Domači rezervist Gašper Černe je po kotu z glavo streljal preko vrat, v 63. minuti, po predložku Ivana Težačkega, pa se je izkazal gostujoči Luka Čadež in odbil strel Jana Bruna Kralja. Vratar Krke je bil na mestu tudi v 71. minuti, ko je bil po kotu najvišji Nenad Ignjič, še v lepši priložnosti pa se je minuto kasneje znašel Gašper Černe, a predložka Luke Pihlerja tudi po zaslugi Čadeža ni uspel pretvoriti v izenačenje. Novomeški vratar je imel v 81. minuti precej dela s predložkom Jana Bruna Kralja, ki ga je izbil v kot, po njem pa je z roba kazenskega prostora sprožil Nenad Ignjič, vendar meril mimo desne vratnice. Beltinci tako niso izkoristili priložnosti, da z vrha lestvice izrinejo vodilno Nafto, Krka pa je z zmago povečala naskok pred cono izpada.


Tolminci in Konjičani so se na severu Primorske razšli z delitvijo točk, čeprav je dolgo bolje kazalo domačinom. Rdeče-črni so v 22. minuti povedli z golom Marka Furlana, Štajerci pa so zaostanek lovili vse do 83. minute, ko je izid poravnal Andraž Kolar. Tolmin je z remijem prišel do 28. točke, eno več imajo na svojem računu Konjičani.


Z enakim rezultatom se je končala tudi tekma v Kranju, kjer je Triglav gostil velenjski Rudar. Gorenjci so povedli v 21. minuti, ko je Matevž Medič Slaček zatresel lastno mrežo, gostje iz Šaleške doline pa so izid poravnali po pol ure igre, ko je mrežo orlov zatresel Stian Džumhur. Izid se v nadaljevanju srečanja ni več zamenjal, Triglav je vknjižil 45. točko, osmi Rudar je 32 točkah.


Vodilna Nafta je v soboto gostovala v Biljah in po dveh porazih prišla do nove zmage. Modri so odpor domačinov strli v 71. minuti srečanja, ko je za vodstvo zadel Tin Polić. Sedem minut pred koncem tekme je nove točke, s katerimi je Nafta ohranila vodstvo, potrdil Stjepan Oštrek, ki je s 14 goli drugi strelec prvenstva.


Na drugo mesto, pred Beltinčane, so se z zmago na Koroškem zavihteli Goričani, ki so na Ravnah na Koroškem ravno tako slavili z rezultatom 0:2. Mreža Fužinarja se je prvič tresla že v drugi minuti dvoboja, ko je v polno meril Darius Daniel Jalinous, na drugi in zadnji zadetek na tekmi pa je bilo potrebno čakati 90 minut. V drugi minuti sodniškega dodatka je goriško zmago potrdil Boris Krstić. Gorica se je z zmago povzpela na drugo mesto lestvice, vodilna Nafta ima štiri kroge pred koncem sezone tri točke naskoka.


Beltinčane so z nedeljsko zmago ujeli tudi Ajdovci, ki so nadaljevali uspešno serijo na domačem igrišču, v prestolnici burje so tokrat klonili še nogometaši Ilirije. Ljubljančani so se domačim upirali do 55. minute, ko je za domače vodstvo zadel Goncalo Agrelos, Primorci pa so zmago potrdili v končnici tekme. V 80. minuti je vodstvo podvojil Edvin Suljanović, v sodniškem dodatku pa se je še osmič to sezono veselil Goncalo Agrelos.


Četrte zaporedne zmage so se razveselili Sežanci, ki so z novim kompletom točk zapustili cono izpada in na mesta, ki peljejo v 3. SNL, izrinili Ravenčane. Kraševci so bili z goloma v prvem polčasu boljši od Bistrice, Štajerci so se v zaostanku znašli že v deveti minuti, ko je v polno meril Hans Kamta Mpongo, v 19. minuti pa je za končnih 2:0 zadel Nikola Nejčev.


Na peto mesto so se po domači zmagi v obračunu z Dekani povzpeli Grosupeljčani, osrednji junak dvoboja pa je bil Rok Štorman. Posojeni član Radomelj je prvič zadel v 44., nato pa še v 54. minuti srečanja. Primorci so častni zadetek dosegli v 94. minuti tekme, ko je za končnih 2:1 zadel Benjamin Dalipi.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA