12.01.2022 | Futsal AA
Ko stopiš v garderobo, je jasno, da je prvenstvo tu

»Vesel sem priprav, super smo začeli. Prvi trening je bil zelo dober,« pa se je na začetek priprav futsal reprezentance odzval Klemen Duščak, ki je v minulih tednih saniral poškodbo gležnja ter tako poskrbel za dodatno dobro voljo v našem taboru. »Tile treningi, ki jih opravljamo te dni v Litiji, nam bodo še kako prav prišli.  Poudarek je na taktičnih zadevah, predvsem pa na tekmi proti Kazahstanu, kjer se bo že precej odločalo,« pove 27-letni Duščak.

Čuti se

Da je tekmovanje, evropsko prvenstvo, vsak dan bližje, se čuti na vsakem koraku. Protokoli so jasni, pravila prav tako, svoje pa bodo dodali še igralci.
»Ko vstopiš v garderobo, je vse jasno. Evropsko prvenstvo je tu, vsi pa smo v pričakovanju čim boljšega rezultata,« pove Duščak.

»Selektor Tomislav Horvat od mene pričakuje tisto, kar od mene zahtevajo vsi trenerji: da sem borben, da vodim obrambo in da poskrbim za dober presing,« Klemen o svojih zadolžitvah in nalogah, ki mu jih je predpisal selektor.

Klemen, član Dobovca, je v mnogih bitkah prekaljeni igralec. Danes je pri 28 nastopih v dresu članov Slovenije, dosegel je tri gole. Veseli se prvega evropskega prvenstva, kjer bo igral.

Boljši, kot je bil

»V štirih letih, odkar sem pri trenerju Kujtimu Morini v Dobovcu, sem naredil velik korak naprej. V nogah ima dosti tekme, čutim, da sem napredoval,« nadaljuje Duščak, ki se v svojem prostem času ukvarja tudi z pripravo videov s futsal vsebino. Z nekaj podatki je zavoljo vseh svojih izkušenj pomagal tudi selektorju Tomislavu Horvatu, ki je iskal točno določen video igre Kazahstana, ki je, na to opozori tudi Duščak, na zadnjem svetovnem prvenstvu v Litvi lani jeseni zasedel izvrstno 4. mesto.

»Premorejo izjemne igralce, so favoriti, a jim lahko pariramo,« je jasen Duščak, ki se rad spomni tudi leta 2018. Takrat še ni bil član reprezentance, je z veseljem prihajal v Areno Stožice, ki je bila na vseh tekmah naše reprezentance polna! »Takrat sem si zaželel, da bi tudi sam kaj odigral tekmo pred takimi navijači,« dodaja Duščak, ki pa se zaveda, da so trenutne razmere take, kot so, tudi na Nizozemskem nič drugačne, zato svojo energijo in fokus usmerja v reprezentanco, pred katero je že sedmi nastop na evropskem prvenstvu.

Slovenija na EP 2022:

20.1.
Slovenija – Kazahstan (17.30)

24.1.
Slovenija – Italija (17.30)

28.1.
Slovenija – Finska (17.30)

Sedmič na EP

Slovenija bo na evropskem prvenstvu članov igrala sedmič, dosedaj se je med evropsko elito merila v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018. Pred tremi leti je Nogometna zveza Slovenije vzorno gostila evropsko prvenstvo v športni dvorani Stožice, kjer so evropski prvaki postali Portugalci. Dosedaj sta reprezentanco na EP vodila dva selektorja: Darko Križman (2003.) in Andrej Dobovičnik (2010., 2012., 2014., 2016., 2018.), Tomislav Horvat pa se bo v tej vlogi predstavil premierno.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2022 | Futsal AA
  Ob pogledu na reprezentanco mu ne manjka optimizma
  Med tiste najbolj izkušene in v najtežjih tekmah preizkušene sodi zagotovo naš reprezentant Alen Fetić. Pri 119 tekmah in 48 golih v dresu Slovenije, to bo zanj že 5. evropsko prvenstvo. »Zadovoljen sem s formo. Za mano je del sezone v Italiji, kjer sem v Serie A zbral 14 nastopov. Osebno sem dokaj zadovoljen z odigranim. Vedno pa je lahko boljše. Čutim pa, da se mi forma dviga,« začne 30-letni Fetić
 • 16.01.2022 | Futsal AA
  Kapetan si želi le zdravja, v znanje in formo ne dvomi
  »Priprave v Litiji so nam prišle zelo prav. Količina treninga vedno manjka, tokrat pa smo imeli dovolj časa, da smo se pripravili, izpilili detajle, okrepili smo moštveni duh. Resnično smo delali kvalitetno, posvetili smo se igri z vratarjem, prekinitvam,« se je kapetan Igor Osredkar uvodoma ozrl na minule dni, ko je naša futsal reprezentanca opravila še zadnje priprave pred četrtkovim štartom na evropskem prvenstvu na Nizozemskem.
 • 15.01.2022 | Futsal AA
  Verjame v moč ekipe, na EP brez strahu
  Slovenska moška članska reprezentanca pogleduje proti Nizozemski, kjer prihodnji teden začenja nastop na že sedmem evropskem prvenstvu. Naša izbrana vrsta je prvič igrala na EP leta 2003, potem pa zaporedoma petkrat med letoma 2010 in 2018 (2010, 2012, 2014, 2016, 2018). Na Nizozemskem bo reprezentanco vodil 47-letni Tomislav Horvat.
 • 13.01.2022 | Futsal AA
  Selektor predstavil seznam, kapetan pa cilje za EP
  Slovenska članska futsal reprezentanca bo čez teden dni začela svoj sedmi nastop na evropskem prvenstvu. Selektor Tomislav Horvat je predstavil seznam reprezentantov, na katere računa. Ekipa je zadnje dni trenirala v Litiji, zbrala se bo vnovič v soboto, v torek, 18.1., pa potuje na evropsko prvenstvo.
 • 13.01.2022 | Futsal AA
  Pred evropskim prvenstvom vsak trening šteje
  »Cilj je zmagati na vseh tekmah. Morda se sliši malce tako. Če smo pravi, lahko premagamo vsakogar. Če pa ni moment pravi, pa lahko izgubimo od marsikoga. Prva tekma bo zelo pomembna,« se Žiga dotakne Kazahstana, polfinalista zadnjega svetovnega prvenstva v Litvi!
 • 11.01.2022 | Futsal AA
  Želi si, da na EP izkoristijo tudi sistem tekmovanja
  Reprezentanca je sinoči začela s finalnimi pripravami na evropsko prvenstvo, ki se čez osem dni začenja na Nizozemskem. Selektor Tomislav Horvat bo lahko računal tudi na izkušenega Gašperja Vrhovca, ki ga na zadnji akciji ni bilo poleg oz. ni mogel igrati proti Poljski zavoljo poškodbe.
 • 09.01.2022 | Futsal AA
  V ponedeljek začetek akcije EURO 2022
  Enajst dni je ostalo do prve tekme Slovenije na evropskem prvenstvu na Nizozemskem. Varovanci selektorja Tomislava Horvata se bodo v ponedeljek, 10.1., zvečer zbrali v Litiji in začeli priprave na že sedmo evropsko prvenstvo, kjer bo tekmovala Slovenija.
 • 05.01.2022 | Futsal AA
  Verjame v uspeh na evropskem prvenstvu
  Čez dva tedna se na Nizozemskem začne evropsko prvenstvo, kjer bo, v to verjamemo, vidno vlogo igrala tudi naša reprezentanca. Tudi po zaslugi Mateja Fiderška, Mariborčana, ki od letošnjega poletja igra v Italiji. Ustalil se je v ekipi Sampdorie, s katero uspešno tekmuje v ligi Serie A2.
 • 27.12.2021 | Futsal AA
  Selektor si želi le zdravja za svoje igralce
  »Sigurno smo imeli spet nekaj težav s poškodbami. Zadnja dva zbora reprezentance nista bila »naša«, nismo delali, kot bi bilo treba. Poškodbe so žal naredile svoje. Bistveno pa je bilo, da smo imeli na drugi strani veliko možnosti, da smo preizkusili številne zadeve,« selektor Tomislav Horvat tudi v slabem najde precej dobrega.

DELI NA