31.10.2018 | 1. SFL
Ko si ponosen na poraz in debitante v 1. SFL

Za nami je izjemen krog 1. SFL, bil je že peti po vrsti. Na vrhu se je zadržal Dobovec Pivovarna Kozel (ob njem je s popolnim izkupičkom tudi FutureNet Maribor), ki je pa dosegel najmanj izdatno zmago v tej sezoni. Dosedaj je praviloma zmagoval s tremi ali več goli razlike, to pot je bilo 2:1 na Vrhniki proti Siliku Mkeršmanc.

Futsal Magazin 05/2018:

Prvak trepetal

„Pričakovali smo tako tekmo. Vedeli smo, da ne bo lahko. Cel teden smo se pripravljali. Imeli smo precej priložnosti, ko bi lahko zlomili tekmeca, pa ga nismo. Siliko je zabil za 1:2, nato se je v naše vrste naselila nervoza. Uspeli smo. Si pa želim in pričakujem, da dvignemo nivo igre, moji fantje pa si kljub temu zaslužijo čestitke,“ je dejal Kujtim Morina, strateg kozlov.

„To je res verjetno eden redkih porazov, na katerega sem lahko ponosen!“ je začel trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki z ekipo počasi uresničuje smele načrte in prvoligaša pomika proti najboljši četverici prvenstva. „Za nami je za 1. SFL vrhunska tekma. Dokazali smo, da se lahko borimo z Dobovcem, ki je trepetal do zadnje minute, kar je bilo sploh prvič za njih v tej sezoni,“ je nadaljeval Simeunovič in ob tem pohvalil svoje igralce.

Neučinkovita Sevnica

Litija se je z zmago proti Sevnici oddolžila svojim navijačem za neuspeh v derbiju v 4. krogu 1. SFL. „Rad bi pohvalil svoje fante, ki so se pobrali po visokem porazu v Rogaški Slatini. Dejansko smo v tekmi pokazali vse, kar smo se dogovorili. Po nesrečnem zadetku, ki smo ga dobili, smo dobro reagirali in hitro povedli 4:1,“ je svoje varovance pohvalil Damir Pertič.

Trener Sevničanov pa je obžaloval zapravljene priložnosti. „Vidi se, da nam manjka izkušenj. Prvi polčas je bil slab, potem smo imeli deset dobrih minut, a ne znamo streljati na gol. Litija je kaznovala vse. Zdaj prihajajo le na papirju lažje tekme. Potrebujemo zmago, da si dvignemo samozavest,“ se nadeja strateg Sevničanov Mitja Jontez. Pogled na lestvico kaže, da so Sevničani s sedmimi doseženimi goli druga najmanj učinkovita ekipa 1. SFL.

Večer golmanov

Prve točke so se razveselili v Benediktu, par minut so bili celo pri treh. „Najprej bi rad čestital mojim fantom za borbenost in željo. Če pogledam celotno tekmo, je končni remi pravičen. Na obeh straneh sta blestela vratarja!“ je dejal Tomislav Novak, trener Benedikta Avtodeli Džauš.

Gostje so upali, da se domov vrnejo s polnim plenom. A se to ni zgodilo. Četa Oplasta je v Kobarid odpeljala „le“ točko. „Seveda ne morem biti zadovoljen s končnim izidom. Med tekmo smo imeli vsaj 10 zrelih priložnosti za dosego zadetka, zadeli smo tudi štiri vratnice, blestel je domači golman. Želja ni bila sporna, poznala pa se je odsotnost trojca Laharnar, Žarić, Lenarčič. Treba le vztrajati dalje, srečo pa si moraš tudi zaslužiti,“ je sklenil trener Oplasta Saša Leban.

Dokazovanje proti bivšemu trenerju

V Mariboru so vijoličasti do 25. minute lomili odpor Gorenjcev, na koncu pa slavili s 3:1. „Čestitam moji ekipi za novo zmago. Tekam je bila zanimiva in napeta do našega vodstva 2:0. Moram pa pohvaliti ekipo Stripyja za dobro organiziranost in visoko motiviranost,“ je po tekmi dejal Tomislav Horvat, ki je v lanski sezoni Škofjeločane popeljal v 1. SFL, potem pa sedel na mariborsko klop.

„Mariboru lahko le čestitamo. Dobro smo se držali do polčasa, na koncu je odločila kvaliteta. Imajo dobre posameznike, na klopi pa Tomija Horvata. Menim, da so v tej sezoni prav Mariborčani edina prava konkurenca Dobovcu,“ je k obračunu na Štajerskem pristavil kapetan Gorenjcev Aleš Bešter.

Popravili pristop

Na 4. mesto 1. SFL so se z 2. zmago v sezoni povzpeli igralci KMN Bronxa Škofije, ki so bili s 7:3 boljši od Ivančne Gorice.
„Mislim, da je bil tokrat pristop pravi predvsem v prvem polčasu. Zato smo lahko priložnost za igro namenili tudi našim mlajšim članom. Tokrat sta v 1. SFL debitirala Domen Ličen in Žiga Mrak Kneževič, za kar jima še enkrat čestitam. Tako za igro kakor tudi za svoj debi,“ je svoje misli po tekmi sklenil Marko Hrvatin iz tabora obalnega prvoligaša.

„Kot že napovedano: na Obalo smo šli v pomlajeni in okrnjeni zasedbi. Bronx je zasluženo zmagal, mi pa smo odigrali zelo pozitivno z nekaterimi igralci, ki še niso okusili nikoli zahtevnosti 1. SFL,“ je nastop na Škofijah ocenil Jože Gačnik, trener dolenjske vrste.

1. SFL, 5. krog, 26.10.
FC Litija – KMN Sevnica 4:2
 (2:1)
0:1 Bučar (5.), 1:1 Širok (7.), 2:1 Vrhovec G. (20.), 3:1 Ramić (33.), 4:1 Debeljak (35.), 4:2 Nečemer (36.)

Benedikt Avtodeli Džauš – KMN Oplast Kobarid 1:1 (0:0)
1:0 Buzeti (34), 1:1 Kusterle (36),

FutureNet Maribor – FSK Stripy 3:1 (0:0)
1:0 Fideršek (25.); 2:0 Stojković (33.); 3:0 Stojković (37.); 3:1 Česen (40.)

KMN Bronx Škofije – FC Ivančna Gorica 7:3 (4:0)
1:0 Zajc (5.), 2:0 Zajc (12.), 3:0 Klinc (14.), 4:0 Kolar (20.), 5:0 Zajc (24.), 5:1 Vidmar (25.), 5:2 Vidmar (26.), 6:2 Zajc (29.), 7:2 Klinc (38.), 7:3 Gale (38.)

Siliko Mkeršmanc – Dobovec Pivovarna Kozel 1:2 (0:1)
0:1 Duščak (2.), 0:2 Čujec (26.), 1:2 Končan A. (31.)

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Mkeršmanc

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA