03.02.2020 | Futsal AA
Kljub porazu ohranili upanje na dodatne kvalifikacije

Slovenija ostaja brez točk na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2020. Na 2. tekmi 2. tekmovalnega dne v Brnu je varovance selektorja Andreja Dobovičnika porazil Kazahstan, ki je slavil zmago s 4:3. Jutri, v torek, je prost dan. Slovenija bo kvalifikacije sklenila v sredo s tekmo proti Romuniji. Kljub dvema porazoma je naša izbrana vrsta ohranila še teoretične možnosti za 2. mesto in napredovanje v dodatne kvalifikacije.

Termini tekem v Brnu:

2.2.
Češka – Slovenija 3:1 (2:0)
1:0 Holy (10.), 2:0 Vnuk (19.), 3:1 Fideršek (35.), 3:1 Koudelka (38./6m)

Kazahstan – Romunija 1:3

3.2.
Češka – Romunija 4:0
Slovenija – Kazahstan 3:4 (0:1)
0:1 Akbalikov (18.), 1:1 Fideršek (28.), 2:1 Fetić (31.), 2:2 Douglas Junior (32.), 3:2: Čujec (34.), 3:3 Leo (38.), 3:4 Tursagulov (40.)

5.2.
Romunija – Slovenija (15.00)
Kazahstan – Češka (18.00)

Slovenija je na drugi tekmi pokazala precej več kot dan poprej, predvsem pa je bilo v igri več želje in odločnosti ter zbranosti. Selektor Andrej Dobovičnik je naredil tudi menjavo, v rotacijo je uvrstil Nejca Hozjana.

V prvem polčasu je kljub zaostanku po zadetku Alberta Akbalikova za 0:1 svoje priložnosti imela tudi Slovenija. Kristjan Čujec je bil sam na poti proti golu Kazahstana, a so ga tekmeci podrli, ob tem pa prejeli rumen karton.

Izjemen gol Fiderška

Tudi v nadaljevanju je Slovenija imela pobudo. Prvič je bila nagrajena v 28. minuti, ko je Fideršek popeljal žogo s svoje tretjine na levi del igrišča, odkoder je pomeril in zabil žogo pod prečnik za 1:1.

2:1

V 31. minuti je Slovenija sploh prvič vodila v teh kvalifikacijah. Kazahstan je igral svojo značilno igro z vratarjem v polju. Enega od teh „izletov“ je prestregel dobro postavljeni kapetan Igor Osredkar, podal je do Alena Fetića, ki je z dobro merjenim strelom s svoje polovice zadel za 2:1. To je bil jubilejni 40. zadetek Fetića v dresu članske vrste Slovenije.

Trener Kazahstana je bil primoran seči po minuti odmora, ki je prinesla željeno. V 32. minuti so naši igralci naredili sploh prvi akumulirani prekršek v 2. polčasu. Dovolj, da je s prekinitve Douglas matiral Damirja Puškarja za 2:2.

Ni trajalo dolgo – 34. minuta, na desni strani je žogo dobil Kristjan Čujec, ki je bil več kot 10 metrov proč od gola. Iz obrata je mojstrsko pomeril in zadel za 3:2.

Povratek Kazahstana

A razburjenj na slovensko žalost še ni bilo konec. Leo je namreč Kazahstancem v 38. minuti priboril novo izenačenje, 35 sekund pred koncem pa je Dauren Tursagulov Kazahstanu priigral zmago.

Dodatne kvalifikacije aprila

Na SP, ki bo jeseni letos na Baltiku, so že uvrščene gostiteljica Litva, Portugalska in Rusija. Dodatne kvalifikacije sta si že zagotovili Finska in Hrvaška, ki bo tudi tekmec drugouvrščenega iz "slovenske" skupine. Dodatne kvalifikacije bodo 9. in 12. aprila.

Tekst: D.P., STA
Foto: Nzs.si/S.Š.

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2020 | Futsal AA
  Najboljše futsal ekipe prihodnje leto v Litvi
  Zavoljo pandemije je bila tudi Fifa, svetovna nogometna zveza, primorana v spremembo datumov tekmovanj na najvišji ravni.
 • 07.05.2020 | Futsal AA
  Hozjan se seli v Napoli
  „Prepričale so me je ekipa, organiziranost in visoke ambicije kluba. V naslednji sezoni je cilj osvojiti prvenstvo in pokal, v naslednjih letih hočejo postati italijanski prvaki v prvi ligi,“ je Nejc pojasnil razloge, da je sinoči sklenil pogodbo.
 • 26.03.2020 | Futsal AA
  Vesel, ker se lahko uči od Damirja Puškarja
  V letošnji sezoni se je prvič na tuje podal tudi 24-letni vratar slovenske reprezentance Tjaž Lovrenčič, ki uspešno igra v 2. italijanski ligi. Tjaž je član kluba U.S. Saints Pagnano, ki v svoji skupini 2. lige zaseda 8. mesto v 14-članskem tekmovanju.
 • 23.03.2020 | Futsal AA
  V minulem letu na tuje in v dres Slovenije
  „Mislim, da je bil odhod v Italijo prava odločitev,“ se danes Jeremy Bukovec ozira v poletje, ko je s pomočjo Kristjana Čujca prišel do kluba na Apeninskem polotoku. Prav Čujec je bil tisti, ki je obvestil Jeremyja, da se Italijani zanimajo zanj.
 • 20.03.2020 | Futsal AA
  Prilagodili tudi futsal koledar
  Evropska nogometna zveza Uefa je danes obelodanila, da so do nadaljnjega odpovedana vsa mednarodne futsal aktivnosti. Odpoved je Uefin odgovor na dogajanje okoli koronavirusa, ki je botroval prekinitvi državnih prvenstev.
 • 01.03.2020 | Futsal AA
  Nagrade za Tanjo, Jeremyja in Kristjana
  Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Obžalujejo zapravljeno priložnost na Češkem
  "Kake bodo spremembe v kadru, je težko reči. Glave se morajo ohladiti, starejši so pokazali, da so kakovostni in da se mladi lahko veliko od njih naučijo. Bo pa od njih odvisno, ali bodo nadaljevali ali ne. Puškar pa je eden od zlate generacije skupaj s še petimi, šestimi, ki so reprezentanco pripeljali na to raven," je nadaljeval Dobovičnik,
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Oslabljena Slovenija brez svetovnega prvenstva
  Slovenska futsal reprezentanca je elitni krog kvalifikacij v Brnu končala z neodločenim izidom ter tako ne bo nastopila na zaključnem turnirju v Litvi. Po porazih z 1:3 proti Češki in 3:4 proti Kazahstanu so naši reprezentanti igrali z Romuni 4:4 (1:2).
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Dokler obstaja možnost
  „Stanje je zapleteno. Zavedamo se, da smo dolžniki, še posebej zaradi prve tekme, kjer so Čehi pokazali svoje kvalitete, mi pa jih nismo. Dokler obstaja le en odstotek možnosti, se bomo borili,“ napoveduje Žiga Čeh, ki je s soigralci pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika preučil konkurenco.
 • 04.02.2020 | Futsal AA
  Dober trening hrabri pred tekmo z Romuni
  Po dveh krogih Slovenija točke še nima, a jo dovolj visoka zmaga proti Romuniji (dva gola ali več) in zmaga Čehov proti Kazahstanu pelje v dodatne kvalifikacije.

DELI NA