02.12.2019 | Futsal AA
Kapetan se veseli vsake tekme v dresu Slovenije

Reprezentančni futsal teden začenjajo članski reprezentanti, ki so se včeraj zbrali v Laškem, danes in jutri pa se bodo na dveh tekmah, v Laškem in Mariboru, pomerili z Italijo. Omenjeni tekmi z Italijo pa sta posvečeni kapetanu Igorju Osredkarju, ki je oktobra postavil nov mejnik – 150 nastopov za Slovenijo.

Torkovo tekmo iz Maribora boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenos na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prijateljski tekmi:

Laško, Dvorana Tri lilije, 2.12.
Slovenija – Italija (19.00)

Maribor, Dvorana Tabor, 3.12.
Slovenija – Italija (19.00) (videoprenos na www.nzs.si)

Medsebojne tekme Slovenije in Italije:
Italija – Slovenija 2:0 (22.3. 2002)
Italija – Slovenija 2:1 (17.02. 2003) (Džafić)
Italija – Slovenija 2:3 (5.11. 2004) (Melink, Zorč 2)
Italija – Slovenija 7:0 (6.11. 2004)
Slovenija – Italija 0:2 (27.02. 2011)
Slovenija – Italija 3:2 (29.1. 2014) (Vrhovec, Osredkar, Čujec)
Slovenija – Italija 1:4 (6.12. 2016) (Fetić)
Slovenija – Italija 1:2 (7.12. 2016) (Čujec)
Slovenija – Italija 2:1 (3.2. 2018) (Osredkar 2)

Slovenija:
Matej Fideršek (Makarska HRV), Igor Osredkar (Makarska HRV), Jeremy Bukovec (AS Buldog TNT ITA), Rok Mordej (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Alen Fetić (FK Dobovec), Damir Puškar (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Denis Totoškovič (FK Dobovec), Žan Koren (KMN Oplast Kobarid), Nik Zajc (Pordenone Calcio A5 ITA), Benjamin Tušar (Pordenone Calcio A5 ITA), Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano ITA), Nejc Berzelak (FK Siliko)

Ko zasliši himno

„Lepo se je spet priti na zbor reprezentance. Imamo nekaj težav s sestavo. A ne glede na vse, dali bomo vse od sebe, pred nami sta močni tekmi. Veselim se, ker igramo doma pred našimi navijači,“ uvodoma pove Osredkar, ki je velik patriot in domoljub, igranje za Slovenijo pa mu predstavlja vse in še nekaj več.

„Vsak tekme reprezentance se tako veselim! Ko slišim himno, me vse še bolj podžge. Enostavno uživam v dresu Slovenije,“ pojasnjuje Osredkar, ki je vesel, da se je oktobrski prvi del kvalifikacij za SP 2020 tako dobro razpletel. Ne pozabimo: Slovenija je v Skopju slavila v kvalifikacijski skupini in si izborila boljše izhodišče kot npr. Ukrajina, ki je Sloveniji gledala v hrbet.

V pričakovanju kvalifikacij

„Moramo biti povsem zadovoljni, naredili smo tisto, kar smo potiho pričakovali. Odigrali smo dobro, nekaj detajlov pa moramo pred naslednjim delom kvalifikacij še popraviti,“ opozarja Osredkar, ki ob tem spomni na kvaliteto, ki jo ima ta reprezentanca. „Vsi vemo, da ni bilo zborov, a smo spet v Skopju dokazali, da zmoremo in znamo manjko skupnih treningov nadomestiti z veliko željo, srčnostjo, borbenostjo in znanjem, ki ga imamo. Verjamem, da bo januarja spet tako,“ pa kapetan že pogleduje v januar in elitni del kvalifikacij – Slovenija igra v Brnu proti Češki, Kazahstanu in Romuniji. „Skupina je taka, da lahko vsak vsakogar premaga, morda Kazahstan s svojimi Brazilci malce odstopa. A tudi Kazahstan ni nepremagljiv! Štela bo vsaka tekma,“ je jasen Osredkar, ki ne skriva, da bi rad s to generacijo na svetovno prvenstvo! Ob tem pa ne pozablja, da ta generacija ob sebi kali mlade, ki bodo v prihodnje prevzeli vajeti v svoje roke, že danes je jasno, da bodo stopili v velike čevlje.

Pomagal bo

„Trenirajo z nami in se učijo. Slovenija glede na vložek ni futsal velesila, po rezultatih pa smo to zagotovo! Na mladih je, da nam sledijo, da se učijo, da vlagajo vase in se odrekajo. To je recept za uspeh,“ navrže Osredkar, ki pravi, da me tekmami ne dela razlik – pa naj bi bo prva reprezentančna ali pa 100. „Upam, da bom še naprej zdrav in pripravljen. Dokler bom lahko, bom pomagal reprezentanci!“ sklene Igi.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.01.2020 | Futsal AA
  Zaklenil bo gol, da pomaga reprezentanci
  V nedeljo se tudi za našo futsal reprezentanco nadaljujejo kvalifikacije za SP 2020. Naša izbrana vrsta v petek, 31.1., odhaja v Brno, kjer jo v nedeljo, 2.2., čaka uvodna tekma. Najprej Čehi, potem Kazahstan, za konec še Romunija.
 • 27.01.2020 | Futsal AA
  Priprave z mislijo na kvalifikacije za SP 2020
  Reprezentanca v petek, 31.1., potuje na Češko, kjer jo med 2.2. in 5.2. čakajo kvalifikacije za SP 2020, ki bo septembra letos v Litvi. Iz skupine v Brnu (Češka) na SP 2020 direktno potuje prvak grupe, druguvrščeni gre v tretji krog kvalifikacij.
 • 25.01.2020 | Futsal AA
  Pred kvalifikacijami še priprave v Podčetrtku
  Kvalifikacije se začnejo 2. februarja, sklenejo pa 5.2.  Prvak skupine neposredno napreduje na svetovno prvenstvo, ki bo jeseni 2020 v Litvi, drugouvrščeni gre v dodatne izločilne boje za še dve prosti mesti/vozovnici na SP 2020.
 • 04.01.2020 | Futsal AA
  Znani termini tekem kvalifikacij za SP 2020
  Pred futsal člansko reprezentanco je pomembno leto. Čez slab mesec bo v Brnu iskala pot na svetovno prvenstvo, ki bo letos jeseni v Litvi. Slovenija bo kvalifikacije igrala na Češkem v skupini z domačo izbrano vrsto, Kazahstanom in Romunijo.
 • 04.12.2019 | Futsal AA
  Selektor pohvalil ekipo za odigrano
  „Ne pozabimo, kosamo se s pravimi profesionalci. Zato še enkrat kapo dol našim fantom, ki so na terenu spet dokazali, zakaj in kako se nosi dres Slovenije. Ko bomo temu dodali še tri, štiri najboljše posameznike, bomo povsem solidna ekipa,“ nadaljuje Dobovičnik, ki načrtuje, da pred elitnim delom kvalifikacij za SP 2020 opravi z ekipo še priprave.
 • 03.12.2019 | Futsal AA
  Generalka uspela, Slovenija ohrabrena na kvalifikacije za SP
  Tako kot dan poprej je bilo tudi to pot slovesno na uvodu. Generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Martin Koželj je kapetanu reprezentance Igorju Osredkarju izročil priložnostno darilo za 150. nastop v dresu Slovenije, Vlado Močnik, član IO-ja NZS, pa je Osredkarju poklonil še dres.
 • 03.12.2019 | Futsal AA
  V Mariboru nova priložnost za dokazovanje in kljubovanje Italiji
  Slovenija in Italija bosta nocoj v Mariboru odigrali še drugo od dveh napovedanih tekem. Obračun v Športni dvorani Tabor se začne ob 19. uri, tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 02.12.2019 | Futsal AA
  Pomlajena Slovenija parirala popolni Italiji
  Slovesno je bilo že na začetku. Vlado Močnik, član IO NZS in tehnični koordinator futsal reprezentanc, je izročil priznanje Alenu Fetiću za 100. nastopov v dresu članske futsal reprezentance.
 • 01.12.2019 | Futsal AA
  Ponedeljkova tekma 100. za Fetića za Slovenijo
  Danes pa se v Laškem začenja operacija „Italija“. Članska futsal reprezentanca bo v ponedeljek in torek odigrala tekmi proti Italiji, dvakratnemu evropskemu prvaku. Tekmi bosta selektorjema Slovenije in Italije služili kot dodaten test pred januarskim sklepnim delom kvalifikacij za SP 2020.

DELI NA