02.12.2019 | Futsal AA
Kapetan se veseli vsake tekme v dresu Slovenije

Reprezentančni futsal teden začenjajo članski reprezentanti, ki so se včeraj zbrali v Laškem, danes in jutri pa se bodo na dveh tekmah, v Laškem in Mariboru, pomerili z Italijo. Omenjeni tekmi z Italijo pa sta posvečeni kapetanu Igorju Osredkarju, ki je oktobra postavil nov mejnik – 150 nastopov za Slovenijo.

Torkovo tekmo iz Maribora boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenos na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prijateljski tekmi:

Laško, Dvorana Tri lilije, 2.12.
Slovenija – Italija (19.00)

Maribor, Dvorana Tabor, 3.12.
Slovenija – Italija (19.00) (videoprenos na www.nzs.si)

Medsebojne tekme Slovenije in Italije:
Italija – Slovenija 2:0 (22.3. 2002)
Italija – Slovenija 2:1 (17.02. 2003) (Džafić)
Italija – Slovenija 2:3 (5.11. 2004) (Melink, Zorč 2)
Italija – Slovenija 7:0 (6.11. 2004)
Slovenija – Italija 0:2 (27.02. 2011)
Slovenija – Italija 3:2 (29.1. 2014) (Vrhovec, Osredkar, Čujec)
Slovenija – Italija 1:4 (6.12. 2016) (Fetić)
Slovenija – Italija 1:2 (7.12. 2016) (Čujec)
Slovenija – Italija 2:1 (3.2. 2018) (Osredkar 2)

Slovenija:
Matej Fideršek (Makarska HRV), Igor Osredkar (Makarska HRV), Jeremy Bukovec (AS Buldog TNT ITA), Rok Mordej (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Alen Fetić (FK Dobovec), Damir Puškar (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Denis Totoškovič (FK Dobovec), Žan Koren (KMN Oplast Kobarid), Nik Zajc (Pordenone Calcio A5 ITA), Benjamin Tušar (Pordenone Calcio A5 ITA), Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano ITA), Nejc Berzelak (FK Siliko)

Ko zasliši himno

„Lepo se je spet priti na zbor reprezentance. Imamo nekaj težav s sestavo. A ne glede na vse, dali bomo vse od sebe, pred nami sta močni tekmi. Veselim se, ker igramo doma pred našimi navijači,“ uvodoma pove Osredkar, ki je velik patriot in domoljub, igranje za Slovenijo pa mu predstavlja vse in še nekaj več.

„Vsak tekme reprezentance se tako veselim! Ko slišim himno, me vse še bolj podžge. Enostavno uživam v dresu Slovenije,“ pojasnjuje Osredkar, ki je vesel, da se je oktobrski prvi del kvalifikacij za SP 2020 tako dobro razpletel. Ne pozabimo: Slovenija je v Skopju slavila v kvalifikacijski skupini in si izborila boljše izhodišče kot npr. Ukrajina, ki je Sloveniji gledala v hrbet.

V pričakovanju kvalifikacij

„Moramo biti povsem zadovoljni, naredili smo tisto, kar smo potiho pričakovali. Odigrali smo dobro, nekaj detajlov pa moramo pred naslednjim delom kvalifikacij še popraviti,“ opozarja Osredkar, ki ob tem spomni na kvaliteto, ki jo ima ta reprezentanca. „Vsi vemo, da ni bilo zborov, a smo spet v Skopju dokazali, da zmoremo in znamo manjko skupnih treningov nadomestiti z veliko željo, srčnostjo, borbenostjo in znanjem, ki ga imamo. Verjamem, da bo januarja spet tako,“ pa kapetan že pogleduje v januar in elitni del kvalifikacij – Slovenija igra v Brnu proti Češki, Kazahstanu in Romuniji. „Skupina je taka, da lahko vsak vsakogar premaga, morda Kazahstan s svojimi Brazilci malce odstopa. A tudi Kazahstan ni nepremagljiv! Štela bo vsaka tekma,“ je jasen Osredkar, ki ne skriva, da bi rad s to generacijo na svetovno prvenstvo! Ob tem pa ne pozablja, da ta generacija ob sebi kali mlade, ki bodo v prihodnje prevzeli vajeti v svoje roke, že danes je jasno, da bodo stopili v velike čevlje.

Pomagal bo

„Trenirajo z nami in se učijo. Slovenija glede na vložek ni futsal velesila, po rezultatih pa smo to zagotovo! Na mladih je, da nam sledijo, da se učijo, da vlagajo vase in se odrekajo. To je recept za uspeh,“ navrže Osredkar, ki pravi, da me tekmami ne dela razlik – pa naj bi bo prva reprezentančna ali pa 100. „Upam, da bom še naprej zdrav in pripravljen. Dokler bom lahko, bom pomagal reprezentanci!“ sklene Igi.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.07.2020 | Futsal AA
  Igor Osredkar nadaljuje na Hrvaškem
  Po koncu sezone je prišlo v tem hrvaškem klubu do kadrovskih sprememb, vodstvo kluba pa je že napovedala ponoven naskok na hrvaški vrh, prevetrena ekipa pa bo zbrana ravno okoli kapetana slovenske reprezentance.
 • 17.07.2020 | Futsal AA
  Osredkar z Makarsko do 2. mesta
  Vidno vlogo v poraženi ekipi je imel Igor Osredkar, kapetan slovenske reprezentance. Osredkar je v 33. minuti poravnal na 1:1.
 • 13.07.2020 | Futsal AA
  Osredkar junak polfinala na Hrvaškem
  V četrtek, 16.7., bo znan državni prvak Hrvaške. Za naslov najboljšega se bosta pomerila Novo Vrijeme Igorja Osredkarja in Mateja Fiderška, in Olmissum, vodilni ekipi hrvaške lige po rednem delu.
 • 05.07.2020 | Futsal AA
  Osredkar in Fideršek s 1. mesta
  Na Hrvaškem so sklenili z rednim delom državnega prvenstva. Prav zadnji, 18. krog, je postregel z dramatičnim razpletom.
 • 28.06.2020 | Futsal AA
  Dejan Bizjak se vrača v Italijo
  V minuli sezoni je Bizjak pomagal državnemu prvaku Malte, da se je prebil v glavni del lige prvakov. Bizjak je na tekmah proti državnim prvakom Moldavije, Norveške in San Marina dosegel štiri zadetke.
 • 26.06.2020 | Futsal AA
  Tjaž Lovrenčič ostaja v Italiji
  Tjaž je v 1. SFL zbral 94 nastopov (igral je za Benedikt in FutureNet Maribor), 19-krat je oblekel dres reprezentance do 21 let, 15-krat pa tudi dres članske vrste.
 • 24.06.2020 | Futsal AA
  Alen Fetić se seli v Italijo
  V sezoni 2020/21 bo nosil dres ambiciozne futsal sredine AcquaeSapone Futsal, ki je leta 2018 osvojil trojno italijansko krono – naslovu državnega prvaka je dodal še superpokal in pokal.
 • 15.06.2020 | Futsal AA
  Benjamin Tušar na Češko
  Po lanskoletni izkušnji v Italiji se bo sedaj preizkusil v še eni državi, kjer ima futsal bogato tradicijo. Seli se na Češko. Tušar je postal novi član ekipe Sparta Praga.
 • 12.05.2020 | Futsal AA
  Najboljše futsal ekipe prihodnje leto v Litvi
  Zavoljo pandemije je bila tudi Fifa, svetovna nogometna zveza, primorana v spremembo datumov tekmovanj na najvišji ravni.
 • 07.05.2020 | Futsal AA
  Hozjan se seli v Napoli
  „Prepričale so me je ekipa, organiziranost in visoke ambicije kluba. V naslednji sezoni je cilj osvojiti prvenstvo in pokal, v naslednjih letih hočejo postati italijanski prvaki v prvi ligi,“ je Nejc pojasnil razloge, da je sinoči sklenil pogodbo.

DELI NA