19.02.2021 | 1. SFL
Kamere v Dobrepolju, tekme še v Litiji, Ljutomeru in Zagorju

Jasno je, da si je pred začetkom končnice številko 1 priboril Dobovec, ostalo pa je še vse odprto. Precej pa bi bilo jasno že po današnjih štirih tekmah 17. kroga. Med 4. in 9. mestom pa je vnovič gneča. Tako ima 4. KMN Tomaž Šic Bar 23 točk, eno manj 5. KMN Bronx Škofije, potem pa si sledijo KMN Oplast Kobarid (19), Siliko Vrhnika (18), ŠD Mlinše (15) in KMN Sevnica (13).

1. SFL, 17. krog, 19.2.
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.00) (prenos tekme na www.futsal.si)
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – KMN Sevnica (20.00)
ŠD Mlinše – Siliko Vrhnika (20.00)

že odigrano, 12.2.
FK Dobovec – FC Hiša daril Ptuj 6:5 (2:1)
1:0 Čujec (2.), 1:1 Bukovec (5.), 2:1 Mordej (16.), 3:1 Matošević (23.), 3:2 Bukovec (25.), 3:3 Rednak (26.), 4:3 Duščak (27.), 5:3 Perić (30./6m), 5:4 Pihler (31.), 6:4 Čujec (34.), 6:5 Bukovec (36.)

Točk ne dajo

ŠD Mlinše so s 15 točkami na 8. mestu, predvsem pa si želijo prekiniti serijo petih porazov, ki traja že več kot dva meseca. „Smo v pričakovanju petkove tekme,“ pravi trener Gregor Ceglar, ki vodi ekipo iz Zasavja. „To je za nas novi finale, glavo pa imamo še vedno nad vodo. Bomo pa morali dati nekaj od sebe in nekaj storiti tudi sami. Potrebujemo en gol, eno zmago za dvig samozavesti,“ se nadeja Ceglar, ki se zaveda, da jim v goste prihaja neugodni Siliko. „Vrhničani imajo premalo točk glede na kvaliteto in so prenizko na lestvici. Poznamo jih, vemo, kako igrajo, a točke morajo danes ostati doma. Rabimo jih, pa spet bomo srce pustili na terenu,“ sklene Ceglar. Jeseni so Vrhničani s 5:0 porazili ŠD Mlinše.

Dobro trenirali, Oplast motiviran

Litija pričakuje Oplast, ekipi pa imata bogato zgodovino medsebojnih tekem v 1. SFL. Litijani v polni postavi čakajo ekipo iz Posočja, radi pa bi popravili vtis z zadnje prvenstvene tekme, na Škofiijah so remizirali.
„Dobro smo trenirali dva tedna, zato morajo točke ostati doma! Lahko pa rečem, da gostimo Oplast, ki je v nadaljevanju prvenstva zelo napredoval,“ je povedal trener Litije Senudin Džafić, ki je ob tem še čestital ekipi Dobovca za preboj na finalni turnir lige prvakov.

„Rešili smo se iz rdeče cone, zato gremo sproščeno naprej,“ pa gostovanje v Litiji napove trener Zoran Tesko, ki pravi, da jih čaka povsem drugačna Litija kot ob gostovanju Litijanov v Kobaridu.
„Verjamem, da moji igralci ne rabijo posebnega motiva, saj se sami želijo dokazati proti profesionalcem,“ sklene Tesko, čigar ekipa je v zadnjih petih tekmah zbrala tri zmage in remi. Da pa morda vendarle zmorejo nekaj več, pa so dokazali ravno v 8. krogu, ko so doma remizirali z Litijo (2:2). Danes pa Oplast prihaja v goste brez poškodovanega Roka Beštra.

Popraviti obrambo

KMN Tomaž Šic Bar vstopa v zadnja dva kroga rednega dela 1. SFL s 4. mesta, danes gostijo KMN Sevnico, v zadnjem krogu pa sledi derbi s Ptujčani.
“Moram pohvaliti igralce, ki so prizadevno trenirali v zadnjih dveh tednih, tako da optimistično pričakujemo tekmo. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Še vedno je odprtih veliko kalkulacij glede končne razvrstitve, ostajamo skoncentrirani na sebe. Glede na predstavo v prejšnjem krogu moramo popraviti obrambo in zmanjšati nihanja v igri. Zaradi poškodb in bolezni ne bomo v popolni postavi, manjkajo Matevž Kukovec, Miha Prijol in Marcel Vindiš,“ pove trener Matej Gajser. Sevničani bodo na dan tekme vedeli, na koga lahko računajo, trener Jože Gačnik pa se nadeja borbeni predstavi. Jeseni je bilo na medsebojni tekmi v Sevnici 17 golov, z 11:6 je slavil KMN Tomaž.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA