19.02.2021 | 1. SFL
Kamere v Dobrepolju, tekme še v Litiji, Ljutomeru in Zagorju

Jasno je, da si je pred začetkom končnice številko 1 priboril Dobovec, ostalo pa je še vse odprto. Precej pa bi bilo jasno že po današnjih štirih tekmah 17. kroga. Med 4. in 9. mestom pa je vnovič gneča. Tako ima 4. KMN Tomaž Šic Bar 23 točk, eno manj 5. KMN Bronx Škofije, potem pa si sledijo KMN Oplast Kobarid (19), Siliko Vrhnika (18), ŠD Mlinše (15) in KMN Sevnica (13).

1. SFL, 17. krog, 19.2.
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.00) (prenos tekme na www.futsal.si)
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – KMN Sevnica (20.00)
ŠD Mlinše – Siliko Vrhnika (20.00)

že odigrano, 12.2.
FK Dobovec – FC Hiša daril Ptuj 6:5 (2:1)
1:0 Čujec (2.), 1:1 Bukovec (5.), 2:1 Mordej (16.), 3:1 Matošević (23.), 3:2 Bukovec (25.), 3:3 Rednak (26.), 4:3 Duščak (27.), 5:3 Perić (30./6m), 5:4 Pihler (31.), 6:4 Čujec (34.), 6:5 Bukovec (36.)

Točk ne dajo

ŠD Mlinše so s 15 točkami na 8. mestu, predvsem pa si želijo prekiniti serijo petih porazov, ki traja že več kot dva meseca. „Smo v pričakovanju petkove tekme,“ pravi trener Gregor Ceglar, ki vodi ekipo iz Zasavja. „To je za nas novi finale, glavo pa imamo še vedno nad vodo. Bomo pa morali dati nekaj od sebe in nekaj storiti tudi sami. Potrebujemo en gol, eno zmago za dvig samozavesti,“ se nadeja Ceglar, ki se zaveda, da jim v goste prihaja neugodni Siliko. „Vrhničani imajo premalo točk glede na kvaliteto in so prenizko na lestvici. Poznamo jih, vemo, kako igrajo, a točke morajo danes ostati doma. Rabimo jih, pa spet bomo srce pustili na terenu,“ sklene Ceglar. Jeseni so Vrhničani s 5:0 porazili ŠD Mlinše.

Dobro trenirali, Oplast motiviran

Litija pričakuje Oplast, ekipi pa imata bogato zgodovino medsebojnih tekem v 1. SFL. Litijani v polni postavi čakajo ekipo iz Posočja, radi pa bi popravili vtis z zadnje prvenstvene tekme, na Škofiijah so remizirali.
„Dobro smo trenirali dva tedna, zato morajo točke ostati doma! Lahko pa rečem, da gostimo Oplast, ki je v nadaljevanju prvenstva zelo napredoval,“ je povedal trener Litije Senudin Džafić, ki je ob tem še čestital ekipi Dobovca za preboj na finalni turnir lige prvakov.

„Rešili smo se iz rdeče cone, zato gremo sproščeno naprej,“ pa gostovanje v Litiji napove trener Zoran Tesko, ki pravi, da jih čaka povsem drugačna Litija kot ob gostovanju Litijanov v Kobaridu.
„Verjamem, da moji igralci ne rabijo posebnega motiva, saj se sami želijo dokazati proti profesionalcem,“ sklene Tesko, čigar ekipa je v zadnjih petih tekmah zbrala tri zmage in remi. Da pa morda vendarle zmorejo nekaj več, pa so dokazali ravno v 8. krogu, ko so doma remizirali z Litijo (2:2). Danes pa Oplast prihaja v goste brez poškodovanega Roka Beštra.

Popraviti obrambo

KMN Tomaž Šic Bar vstopa v zadnja dva kroga rednega dela 1. SFL s 4. mesta, danes gostijo KMN Sevnico, v zadnjem krogu pa sledi derbi s Ptujčani.
“Moram pohvaliti igralce, ki so prizadevno trenirali v zadnjih dveh tednih, tako da optimistično pričakujemo tekmo. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Še vedno je odprtih veliko kalkulacij glede končne razvrstitve, ostajamo skoncentrirani na sebe. Glede na predstavo v prejšnjem krogu moramo popraviti obrambo in zmanjšati nihanja v igri. Zaradi poškodb in bolezni ne bomo v popolni postavi, manjkajo Matevž Kukovec, Miha Prijol in Marcel Vindiš,“ pove trener Matej Gajser. Sevničani bodo na dan tekme vedeli, na koga lahko računajo, trener Jože Gačnik pa se nadeja borbeni predstavi. Jeseni je bilo na medsebojni tekmi v Sevnici 17 golov, z 11:6 je slavil KMN Tomaž.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA