14.10.2021 | 1. SFL
Kamere na Vrhniki, kjer Siliko gosti Litijo

Pred nami je 6. krog 1. SFL, v njem pa tudi tekma meseca, kamere bodo na Vrhniki, kjer vodilni Siliko gosti Litijo. Tekma se začne ob 20.30, tudi z neposrednim prenosom na www.futsal.si

V petek tudi tekme v Zagorju, kjer ŠD Mlinše gostijo FC Hišo daril Ptuj, Dobrepolje gosti KMN Oplast Kobarid, v Ljutomer k KMN Meteorplastu Šic bar pa prihaja FK Dobovec. Prosta je ekipa KMN Bronx Škofije, ki pa ne bo povsem brez futsala v teh dneh – v ponedeljek, 18.10., jo čaka preložena tekma 3. kroga 1. SFL s Ptujčani.

1.SFL, 6. krog, 15.10.
ŠD Mlinše – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – FC Litija (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobovec (20.30)

Poraz jih ni vrgel iz tira

Siliko čaka derbi na 1. mestu, Litija na 3., a s tekmo manj kot Vrhničani, ki so v prejšnjem krogu doživeli prvi poraz, s 5:2 jih je porazil Dobovec.
»Dobovec se je pripravil na nas. Popreje ni nikoli tako ostro igral proti nam, kot je tokrat. Na trenutek celo grobo, a tako igrajo velike evropske ekipe. Pokazal je, kje smo slabi. Predvsem pa smo jih preveč spoštovali. Rekel bom tako: spoštovanje mora biti, nikakor pa ne strah. Je pa res, da je nekaj naših fantov prvič igralo proti njim. Da bi se navadil igrati s takimi ekipami, rabimo čim več takih tekem, da rastemo, se razvijemo, začenši z mano. Tekma z Dobovcem je dala precej odgovorov. Dobovec je ekipa, ki ti da odgovore na dlani, kaj ti manjka, kje si slab,« po porazu in gostovanju v Obsotelju razmišlja trener Silika Mile Simeunovič, ki je zaradi poškodbe ostale brez Toda Ciuhe, pogled pa Vrhničani usmerjajo na petek.

»Delali smo dobro, ekipa je motivirana, poraz nas ni vrgel iz tira. Veselim se petkove tekme, lepo je delati s temi fanti, vsak trening pa užitek zase,« Simeunovič ne skriva veselja ob že 20. medsebojni tekmi SIlika in Litije, ki je dobila 13 tekme, štiri Siliko, dvakrat se je končalo z remijem.

Pozornost na brazilski duo, Vrhovca in Berzelaka

»Litija premore Brazilca, ki delata razliko v napadu, kjer še vedno blesti Gašper Vrhovec, tu je še Nejc Berzelak, ki bo prvič na drugi, ne pa na naši strani,« pa  trener Silika opozarja na petkovega tekmeca. Dejstvo je, da so Vrhovec, Allex Rezende da Silva in Jediael Mota s po štirimi doseženimi goli prvi strelci svoje ekipe, v kateri ne bo poškodovanega Igorja Osredkarja.

»Novi trener je prinesel spremembo v miselnosti in način igre, to je plus za Litijo,« Simeunovič spomni na dejstvo, da je poleti na klop Litijanov sedel nekdanji selektor članov Andrej Dobovičnik.

»Pričakujem dobro in izenačeno tekmo. Kdor bo bolj pri stvari, bo bližje zmagi. Moja ekipa dela manj neumnosti, kot jih je delala v preteklosti, nekaj pa se jih pokrije tudi z dobrim in učinkovitim napadom,« še doda Mile Simeunovič, ki je prepričan, da se bodo na tribunu zbrali številni gledalci, nenazadnje gre za lokalni derbi!

Tudi Simeunovič v Litiji

Tekma bo posebna tudi za Nejca Berzelaka in Admirja Ćosića, ki sta še lani nosila dres Vrhničanov, na drugi strani pa bosta proti Litiji zagotovo motivirana Nikola Jandrić in Marko Đeković, ki sta bila svoj čas član 10-kratnih državnih prvakov. Nenazadnje pa je v dresu Litije navduševal tudi sedanji trener Silika Mile Simeunovič, ki je bil z Litijani tudi trikrat državni prvak, za nameček se je Litija tistikrat izkazala tudi v ligi prvakov. Včeraj je minilo devet let, odkar so Litijani v odločilni tekmi za uvrstitev na finalni turnir lige prvakov doma z 0:3 klonili proti Barceloni, ob tem pa so Litijani in Katalonci napolnili športno dvorano Tri lilije v Laškem.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2021 | 1. SFL
  Na Češkem dostojno zastopati slovenski futsal
  Dobovec se bo od srede, 1.12., do sobote, 4.12., na Češkem v skupini C pomeril z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik. Prav češki predstavnik gosti eno od štirih skupin elitnega dela lige prvakov, v tem delu tekmovanja pa je Dobovec že petič, sicer pa četrtič zapored.
 • 27.11.2021 | 1. SFL
  Prvak na Češkem brez Mordeja in Čeha
  Slovenski državni prvak Dobovec v teh dneh potuje na Češko, kjer v sredo, 1.12., začenja z nastopi v elitnem delu lige prvakov. Žal pa vodilna ekipa 1. SFL na Češkem ne bo nastopila v optimalni zasedbi. Že prej poškodovanemu Žigi Čehu se je vnovič pridružil kapetan Rok Mordej.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  Litiji derbi, do zmag še Siliko in KMN Meteorplast, remi v Kobaridu
  Tekma meseca, derbi 12. kroga 1. SFL, je z 2:1 dobila Litija. V Kobaridu KMN Oplast in FC Bronx sta remizirala, Siliko se iz Dobrepolja vrača z zmago, v gosteh do treh točk tudi KMN Meteorplast Šic bar. V tem krogu je bil prost FK Dobovec, ki v sredo pričenja z nastopom v elitnem delu lige prvakov na turnirju na Češkem.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  V Zagorju, v Kobaridu in Dobrepolju, kamere na Ptuju
  »Igra Bronxa se ne odraža v številu točk in stanju na lestvici 1. SFL. Zato so vredni še toliko večjega spoštovanja,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na eno in ključno ime: »V ekipi Bronxa je ogromno odvisno od kapetana Nika Zajca. On je tisti motor. Če ga ustavimo, smo limitirali goste. Ni pa Bronx le Nik Zajc, je pa glavni,« navrže Kavčič, ki uspeh svoje ekipe gradi na domačem terenu in agresiji, ki jo kažejo v svoji dvorani.
 • 25.11.2021 | 1. SFL
  Proti Litiji po točke za skok proti vrhu
  Ptujčani so bili lani hit rednega dela sezone. Po nekaj slabšem začetku pa tudi v tej sezoni opozarjajo nase. Pred 11. krogom 1. SFL in tekmo meseca v njihovi dvorani zasedajo 4. mesto z jasno željo, da se dvignejo za mesto ali dve. Lažje jim bo, če doma premagajo Litijo.
 • 24.11.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom
  Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.
 • 23.11.2021 | 1. SFL
  Dobovec teden dni loči do elitnega dela lige prvakov
  Prihodnji teden se nadaljuje evropska futsal klubska sezona. Slovenski državni prvak FK Dobovec in vodilna ekipa 1. SFL odhaja na Češko, kjer so nastopila v elitnem delu lige prvakov. Varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo pomerili z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  Dobovcu na Čujčev pogon, Litija prepričljivo
  FK Dobovec je doma s 5:3 porazil FC Hiša daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Oplasta, Siliko in ŠD Mlinše pa sta remizirala na Vrhniki (3:3), na Obali sta si plen razdelila KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje (2:2). To je kratek in jasen rezime 10. kroga 1. SFL, v tem kolu pa je bila prosta ekipa KMN Meteorplast Šic bar.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje
  Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu.
 • 12.11.2021 | 1. SFL
  Suvereni prvak, zmaga za Mlinše, remi na Vrhniki
  Litija je doma strla odpor Dobrepolja (4:0) za 5. zmago v sezoni. V prvem polčasu sta gola prispevala Brazilec Alex in kapetan Gašper Vrhovec, v nadaljevanju je slovensko – brazilska naveza to ponovila: med strelci pa Patrick Osredkar in Brazilec Jediael. Litija je s to zmago s 17 točkami ujela Siliko, ki je vknjižil 2. remi v sezoni.

DELI NA