18.07.2023 | 1. SFL
Kadrovski spremembi na Vrhniki

Kadrovski spremembi je doživel tudi vrhniški Siliko. Po štirih letih  se v "svoj" klub vrača petindvajset letni Benjamin Tušar (letnik 1997, 14 tekem, 4 goli v lanski sezoni 1. SFL). Za Siliko je odigral pet sezon, potem pa se je poleti 2019 poslovil.

„Veseli nas, da sta se s trenerjem naše članske ekipe Mile Simeunović dogovorila za ponovno sodelovanje. Velja za zelo marljivega mladeniča, pravega profesionalca, pred katerim so najboljša futsal leta. Verjamemo, da bo Benđo napredoval in si zopet pridobil zaupanje selektorja slovenske izbrane vrste. Srečno Benđo in dobrodošel spet med nami,“ so zapisali v klubu, svoje pa je dodal še Tušar, ki je v lanski sezoni igral za KMN Bronx Škofije:

„Vesel sem, da se vračam v klub, kjer se je moja futsal zgodba zares začela. Pripravljen sem in motiviran, da v največji meri pomagam ekipi stopiti še stopničko višje. Rad bi pozdravil vse navijače Silika in jih povabil, da nas letos še glasneje podprejo in s tem pomagajo uresničiti cilje, ki smo si jih zadali.“

„Siliko pa zapušča Marko Mohorič (letnik rojstva 2000, v minuli sezoni v 1. SFL 13 golov v 16 tekmah), prijazen in delaven fant, ki je minuli dve sezoni igral za našo člansko ekipo. Zaradi delovnih obveznosti ne more več v celoti izpolnjevati obveznosti v naši članski ekipi, zato smo skupaj sprejeli odločitev, ki ni bila lahka za nikogar,“ zapišejo pri Siliku.

Za konec je Marko še povedal nekaj besed, s katerimi je opisal vse svoje občutke.

“Rad bi se zahvalil vsem soigralcem, ki so me lepo sprejeli v klub, kjer smo se zelo hitro povezali. Rad bi se zahvalil tudi vodstvu kluba, ki mi je priskrbelo vse, kar sem potreboval. Zahvala tudi vsem gledalcem, ki so tako bučno navijali in spremljali ekipo celotno sezono. Veliko novega sem se naučil v zadnjih dveh letih. Pridobil sem veliko znanja, ter izkušenj, zato sem zelo hvaležen trenerju, ki mi je pomagal naprej k želenemu uspehu. Na koncu pa bi rad ekipi še zaželel veliko sreče in uspehov v prihodnjih sezonah!”

Tekst: D.P., FK Siliko
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA