05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
KMN Slovenske gorice prve prvakinje ženskega futsal pokala

Ekipa KMN Slovenske gorice je prvi zmagovalec ženskega futsal pokala. V finalu so varovanke trenerja Dejana Krambergerja z 2:1 premagale ŽNK Celje. Pred tekmo je Vlado Močnik, predsednik Komisije za futsal pri NZS in član IO pri NZS, podelil priznanje za najboljšo igralko minulega koledarskega leta. To priznanje je prejela Ines Ermenc (ŽNK Celje).

Premierni finalni tekmi ženskega pokala so svoj pečat dale tudi glavna sodnica Doroteja Muršič, delegatinja Maša Osredkar in časomerilka Azra Ahmetovič.

Ženski futsal pokal, finale, 5.3.
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice 1:2 (0:2)
0:1 Žižek (5./AG), 0:2 Škvorc (18.), 1:2 Mavhar (40.)

Hitro vodstvo

Tekma je bila tipična finalna. Celjanke so prve zapretile prek Deje Adamič in Mateje Vojsk, bilo je v 1. in 2. minuti, potem so pobudo prevzele KMN Slovenske gorice, pri strelu in v priložnosti pa najprej Pija Frešer in Ines Krajnc. V 5. minuti je bila tekma prekinjena zavoljo poškodbe celjske golmanke Teje Vugrinec, ki jo je med  vratnicama nadomestila Tjaša Močnik. Ta šok v celjskih vrstah so KMN Slovenske gorice izkoristile in po strelu Rebeke Šnofl, žoga se je odbila v gol od Nine Žižek, povedle.

Z 0:2 na odmor

Na drugi strani je merila Vanesa Kozina, potem pa se je nadaljevala pobuda vodilne ekipe rednega dela ženske futsal lige. Izkazala se je tudi golmanka Močnik, ki je obranila nekaj nevarnih strelov. Celjanke so imele pri zaostanku 0:1 po prodoru Ines Ermenc, ki je podala do Mateje Vojsk pred gol, lepo priliko, a je šel strel Vojskove pod strop dvorane. Kazen je prišla hitro – po podaji s kota, podajala je Rebeka Šnofl, so Celjanke pred golom pozabile na Lauro Škvorc, ki je neovirano zabila za 0:2.

V drugem delu so prevladovale Celjanke, ki so zapretile v 21. minuti, streljala je Klementina Mavhar, potem še Deja Adamič, ki je lepo priložnost zapravila tudi v 32. minuti. V isti minuti so KMN Slovenske gorice prišle do petega akumuliranega prekrška, domačinke so jih imele tri. Po minuti odmora so Celjanke zaigrale z igralko vratarko v polju, v tej vlogi je bila Sergeja Kos. Slabo minuto pred koncem je Mavharjeva zadela za 1:2, vse ostalo pa je preprečila tudi danes izvrstna reprezentančna vratarka Valentina Tuš.

Rezultat šteje

»Na koncu je bilo precej čustveno, zelo zahtevna tekma je bila. Cel čas smo bili pod pritiskom. Če pogledam vse naše letošnje medsebojne tekme, je bila ta naša najslabša. Poznala se je odsotnost Žive Hanžič, Laura Škvorc je igrala z bolečinami, vsem dekletom kapa dol! Finale se igra, da se zmaga, ne šteje lepota. Uspelo nam je. Kot prvi smo osvojili ta pokal, kar je velika stvar tudi za naš mali kraj Voličina,« je povedal po uspehu Dejan Kramberger.

»Čestital bi obema ekipama. Tekma je bila dobra, končni rezultat pa realen. KMN Slovenske gorice so zasluženo prvakinje. Kot vsako tekmo dosedaj – razliko je delala Valentina Tuš, ki je s svojimi obrambami prevaga in dodana kvaliteta,« pa je dodal trener Drago Adamič.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec suvereno do 5. pokalne lovorike
  Ekipa trenerja Kujtima Morine je v finalu s 6:1 premagal FC Hišo daril Ptuj in osvojila peti zaporedni pokalni naslov. Taka serija dosedaj ni uspela še nikomur. S štirimi goli je bil prvo ime tekme Kristjan Čujec. Damir Puškar je osvojil svojo 11. pokalno lovoriko, Kutjim Morina pa je z ekipo Dobovca prišel do 10. jubilejnega naslova v Sloveniji.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec petič ali Ptuj prvič
  Medtem ko se bodo članice za sploh prvi pokalni naslov v zgodovini pomerile ob 15.30, pa nas ob 20. uri ob neposrednem prenosu na Sportklubu čaka že 27. finale futsal pokala Terme Olimia. Dobovec lovi peti (zaporedni) pokalni naslov, Ptujčani, ki so prvič v finalu, pa prvo pokalno lovoriko.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Za naslov prvakinj futsal pokala
  V Podčetrtku bo v soboto spisan tudi pomemben list zgodovine ženskega ligaškega futsala v Sloveniji. ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice se bosta pomerila za naslov prvih pokalnih prvakinj, tekma pa bo v soboto ob 15.30 v Športni dvorani v Podčetrtku.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v finale po kazenskih strelih
  V polfinalu je ekipa trenerja Kujtima Morine po kazenskih strelih (po rednem delu je bilo 2:2) s 7:6 premagala Siliko Vrhnika. V sobotnem finalu, to bo že 27. po vrsti, se bosta za naslov borila FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po zmagi proti Litiji prvič v finalu
  Ptujčani so na prvi tekmi finalnega turnirja pokala Terme Olimia s 4:2 premagali Litijane. Tri gole za zmago je dosegel Denis Kneževič, enega Tilen Gajser. To je sploh prva uvrstitev FC Hiše daril Ptuj v finale pokala, Litija ostaja pri devetih pokalnih lovorikah.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Četverica začenja finalni turnir pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek, 4.3., in v soboto, 5.3., gosti finalni turnir pokala Terme Olimia. To je 27. sezona pokalnega tekmovanja, 11. sezono poteka pod imenom partnerja, sponzorja tekmovanja Terme Olimia. Podčetrtek letos jubilejno desetič gosti finalni turnir, prvi pod tem imenom sponzorja je bil v Kobaridu.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po peto zaporedno pokalno lovoriko
  »Verjetno smo s svojimi zadnjimi rezultati pripomogli k temu, da so tudi ostalim ekipam zrasle ambicije. Vedno je težje ponavljati uspehe, ki jih beležimo. Vsi si želijo, da »pademo«. To je povsem športno. Sam bom rekel le to: poznam svojo ekipo, poznam svoje fante, vem, kaj znajo in kaj zmorejo. Pa tudi to vem, da pokažejo pravi obraz in največ, ko je to najbolj potrebno,« se je trener Dobovca Kujtim Morina ozrl na zadnje čase malce manj prepričljive rezultate svoje ekipe.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po dveh polfinalih bi radi naredili korak naprej
  »V naši igri je še precej rezerv. Dokler igramo agresivno obrambo, drug za drugega, si pomagamo med sabo, delujemo in izgledamo dobro. Ko se razpustimo, pozabimo na obrambo, so težave.  Verjamem, da imamo rezerve tudi pri igri v napadu pri sodelovanje »bekov« in napadalcev. Pričakujem, da bo tudi tokrat taka tekma, da bi lahko odločala ena žoga. Zagotovo pa bo zmagi bližje tista ekipa, ki bo manj grešila,« dodaja hrvaški strokovnjak.
 • 02.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  V lovu na 10. pokalno lovoriko tudi z Brazilcem v ekipi
  »Normalno je, da imaš želje, cilje. Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki smo jo sestavili. Da bi vse delovalo, ne bo šlo. Je pa pokal tekmovanje presenečenj. Zakaj torej ne bi ciljali na to, da ga osvojimo,« se retorično vpraša Dobovičnik, ki je v domači ligi 1. SFL nanizal osem zaporednih zmag. Veselja ni skazil niti poraz na povratni četrtfinalni tekmi pokala v Ljutomeru.

DELI NA