05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
KMN Slovenske gorice prve prvakinje ženskega futsal pokala

Ekipa KMN Slovenske gorice je prvi zmagovalec ženskega futsal pokala. V finalu so varovanke trenerja Dejana Krambergerja z 2:1 premagale ŽNK Celje. Pred tekmo je Vlado Močnik, predsednik Komisije za futsal pri NZS in član IO pri NZS, podelil priznanje za najboljšo igralko minulega koledarskega leta. To priznanje je prejela Ines Ermenc (ŽNK Celje).

Premierni finalni tekmi ženskega pokala so svoj pečat dale tudi glavna sodnica Doroteja Muršič, delegatinja Maša Osredkar in časomerilka Azra Ahmetovič.

Ženski futsal pokal, finale, 5.3.
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice 1:2 (0:2)
0:1 Žižek (5./AG), 0:2 Škvorc (18.), 1:2 Mavhar (40.)

Hitro vodstvo

Tekma je bila tipična finalna. Celjanke so prve zapretile prek Deje Adamič in Mateje Vojsk, bilo je v 1. in 2. minuti, potem so pobudo prevzele KMN Slovenske gorice, pri strelu in v priložnosti pa najprej Pija Frešer in Ines Krajnc. V 5. minuti je bila tekma prekinjena zavoljo poškodbe celjske golmanke Teje Vugrinec, ki jo je med  vratnicama nadomestila Tjaša Močnik. Ta šok v celjskih vrstah so KMN Slovenske gorice izkoristile in po strelu Rebeke Šnofl, žoga se je odbila v gol od Nine Žižek, povedle.

Z 0:2 na odmor

Na drugi strani je merila Vanesa Kozina, potem pa se je nadaljevala pobuda vodilne ekipe rednega dela ženske futsal lige. Izkazala se je tudi golmanka Močnik, ki je obranila nekaj nevarnih strelov. Celjanke so imele pri zaostanku 0:1 po prodoru Ines Ermenc, ki je podala do Mateje Vojsk pred gol, lepo priliko, a je šel strel Vojskove pod strop dvorane. Kazen je prišla hitro – po podaji s kota, podajala je Rebeka Šnofl, so Celjanke pred golom pozabile na Lauro Škvorc, ki je neovirano zabila za 0:2.

V drugem delu so prevladovale Celjanke, ki so zapretile v 21. minuti, streljala je Klementina Mavhar, potem še Deja Adamič, ki je lepo priložnost zapravila tudi v 32. minuti. V isti minuti so KMN Slovenske gorice prišle do petega akumuliranega prekrška, domačinke so jih imele tri. Po minuti odmora so Celjanke zaigrale z igralko vratarko v polju, v tej vlogi je bila Sergeja Kos. Slabo minuto pred koncem je Mavharjeva zadela za 1:2, vse ostalo pa je preprečila tudi danes izvrstna reprezentančna vratarka Valentina Tuš.

Rezultat šteje

»Na koncu je bilo precej čustveno, zelo zahtevna tekma je bila. Cel čas smo bili pod pritiskom. Če pogledam vse naše letošnje medsebojne tekme, je bila ta naša najslabša. Poznala se je odsotnost Žive Hanžič, Laura Škvorc je igrala z bolečinami, vsem dekletom kapa dol! Finale se igra, da se zmaga, ne šteje lepota. Uspelo nam je. Kot prvi smo osvojili ta pokal, kar je velika stvar tudi za naš mali kraj Voličina,« je povedal po uspehu Dejan Kramberger.

»Čestital bi obema ekipama. Tekma je bila dobra, končni rezultat pa realen. KMN Slovenske gorice so zasluženo prvakinje. Kot vsako tekmo dosedaj – razliko je delala Valentina Tuš, ki je s svojimi obrambami prevaga in dodana kvaliteta,« pa je dodal trener Drago Adamič.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA