17.03.2023 | 1. SFL
KMN Sevnica in ŠD Mlinše za obstanek

V petek so na sporedu še tri tekme 20., predzadnjega po vrsti, kroga 1. SFL. V Kobaridu domači Oplast gosti ŠD Mlinše, v Kopru h KMN Bronx Škofije prihaja Dobrepolje, na Vrhniko k Siliku pa Sevnica.

1.SFL, 20. krog, 16.3.
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobovec 2:6 (1:4)
0:1 Pasariček (2.), 0:2 Matošević (9.), 0:3 Čeh (9.), 1:3 Alen Ruis (14.), 1:4 Pasariček (15.), 1:5 Echavarria (29.), 2:5 Šnofl (32.), 2:6 Čeh (35.)

17.3.
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Sevnica (20.00)

Prepoved igranja:
Matevž Sodič (FK Dobrepolje)
Matic Goznik (KMN Meteorplast Šic bar)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Uroš Đurić (FK Siliko)
Nik Klinc (FK Siliko)
Max Vesel (FK Siliko)
Jure Holenšek (ŠD Mlinše)
Patrick Osredkar (ŠD Mlinše)

Sevnica in Mlinše za obstanek

Minuli krog je dal nekaj odgovorov, tudi to, da si je šest ekip zagotovilo končnico 1. SFL. Še vedno pa ni jasno, kdo bo izpadel (8. ekipa rednega dela 1. SFL) in kdo gre v dodatne kvalifikacije (7. po rednem delu 1. SFL proti 2. po po rednem delu 2. SFL). Sevnica ostaja na 7. mestu (10 točk), ŠD Mlinše pa na 8. mestu (9 točk).

Sevničani to pot odhajajo na Vrhniko, kjer jih čaka Siliko. „Tale premor, zaradi pokala in reprezentance, nas je vrgel malce iz ritma. Trenirali smo, odigrali smo dve prijateljski tekmi. Kakšna pa je forma, pa bo jasno na tekmi,“ pove Matej Zakšek, trener KMN Sevnica. „Pripravili smo se na Vrhničane in njihovo ekipo. Vemo tudi, kako se postaviti. A bo veliko odvisno od dnevne forme in tudi od tega, kdo bo lahko za nas zaigral na tekmi,“ pristavi Zakšek.

Siliko, vodi ga trener Mile Simeunovič, se veseli tekme. Minule tedne so bili treningi v okrnjeni postavi zavoljo obveznosti reprezentance članov in reprezentance do 19 let. „Kljub temu imamo dovolj igralcev. Solidno smo trenirali, tudi dve tekmi smo odigrali – merili smo se s Futsal Dinamom in Dobrepoljem. Igralci, ki prej niso bili v formi, so se dvignili. Tisti iz reprezentance pa so prišli nazaj v slabšem stanju, svoj nivo pa so zadnje dni dvignili,“ o stanju ekipe trener Mile Simeunovič.

„Ne bomo v popolni postavi, nekaj so naredile bolezni, nekaj kartoni. A tisti, ki bomo, spoštujemo Sevnico. Vemo, da se borijo za obstanek. To razumemo, a imamo tudi mi svoje želje in cilje, ki jih želimo udejaniti,“ napove trener Simeunovič, ki bo tokrat zaigral brez trojca Max Vesel, Nik Klinc, Uroš Đurić, ki počiva zaradi kartonov.

Oboji zmagali doma, v pokalu pa Dobrepolje

Bronx je na 4. mestu, Dobrepolje na šestem. Primorci imajo 23 točk, Dobrepolje pet manj. A slednje  še vedno z možnostjo, da se zavihti celo na 4. mesto „To vse drži, to je matematika. Vemo pa, da nas v petek čaka zahtevna tekma. O Bronxih vemo vse, kje in kdo je nevaren. Smo pa tudi letos parkrat pokazali, da lahko igramo proti njim,“ petkovo gostovanje na Obali napove trener Dani Kaljevič.

V prvenstvu sta obe ekipi dobili domačo medsebojno tekmo, v polfinalu pokala Terme Olimia je slavilo Dobrepolje (4:2). „Pričakujem dobro tekmo, odločale bodo malenkosti. Žal pa ne bomo nastopili v popolni postavi,“ dodaja trener Kaljevič, ki doda, da so reprezentančnim premor izkoristili za prijateljsko tekmo z Vrhničani.

„Skušali smo čim boljše trenirati in se pripraviti na nadaljevanje sezone. Imamo pa tudi smolo, saj nas poškodbe niso obšle,“ začne Damir Pertič, trener KMN Bronxa, javljanje z Obale. Marin Mandir je obnovil poškodbo, med poškodovanimi sta še Boris Turudija in Jernej Peroša.

„Pred nami sta še dve tekmi v rednem delu. Obakrat želimo zmagati! Za kaj bo to dovolj na koncu rednega dela, bomo še videli. Vem, da nas čaka izenačena tekma. Oboji smo v igri za mesta od 4. do 6. Naredili bomo vse, da z zvrhano mero borbenosti, agresije, zavzetosti točke ostanejo na Obali,“ je jasen Damir Pertič, ki opozarja na psihološko komponento. „Hočem videti samozavestno ekipo in totalno agresijo! Proti Mlinšam je to že bilo videti,“ zaključi Damir Pertič.

Vrnil se je Nejc Kovačič

Za konec še skok v Kobarid. Oplast pogleduje proti končnici, minule dni so skušali kar se da dobro trenirati. „Tudi v petek se bomo trudili naprej. Na treningu je več volje in energije. Pozna se nam, da se je vrnil Nejc Kovačič, vzdušje je dobro. Zadovoljen sem s pokazanim. Žal nam v času premora ni uspelo odigrati prijateljske tekme,“ trener Oplasta Matej Kavčič pohvali svoje fante, ki v petek želijo do zmage. „Ker si želimo do zmage v lovu na 4. mesto po rednem delu, bodo Mlinše težko prišle do točk pri nas,“ napove strateg severnoprimorske ekipe.

V taboru Mlinš so se dobro pripravili na 20. krog in gostovanje v Kobaridu. „Skušali smo dobro izkoristiti treninge, čeprav nismo bili v popolni postavi,“ pove trener Gregor Ceglar. „Vem, da bo ekipa dala vse od sebe in se pokazala v dobri luči. Verjamem v te fante,“ je odločen Ceglar, ki je v času pavze odigral tudi prijateljsko tekmo.

To bo 7. medsebojna tekma ekip, trikrat je zmagal Oplast, dvakrat Mlinše, enkrat se je tekma končala brez zmagovalca. Pred dvema letoma in pol so Mlinšani slavili v Kobaridu.

Tokrat Mlinšani prihajajo v Kobarid brez kaznovanega dvojca Jure Holenšek&Patrick Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: B.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA