17.03.2023 | 1. SFL
KMN Sevnica in ŠD Mlinše za obstanek

V petek so na sporedu še tri tekme 20., predzadnjega po vrsti, kroga 1. SFL. V Kobaridu domači Oplast gosti ŠD Mlinše, v Kopru h KMN Bronx Škofije prihaja Dobrepolje, na Vrhniko k Siliku pa Sevnica.

1.SFL, 20. krog, 16.3.
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobovec 2:6 (1:4)
0:1 Pasariček (2.), 0:2 Matošević (9.), 0:3 Čeh (9.), 1:3 Alen Ruis (14.), 1:4 Pasariček (15.), 1:5 Echavarria (29.), 2:5 Šnofl (32.), 2:6 Čeh (35.)

17.3.
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Sevnica (20.00)

Prepoved igranja:
Matevž Sodič (FK Dobrepolje)
Matic Goznik (KMN Meteorplast Šic bar)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Uroš Đurić (FK Siliko)
Nik Klinc (FK Siliko)
Max Vesel (FK Siliko)
Jure Holenšek (ŠD Mlinše)
Patrick Osredkar (ŠD Mlinše)

Sevnica in Mlinše za obstanek

Minuli krog je dal nekaj odgovorov, tudi to, da si je šest ekip zagotovilo končnico 1. SFL. Še vedno pa ni jasno, kdo bo izpadel (8. ekipa rednega dela 1. SFL) in kdo gre v dodatne kvalifikacije (7. po rednem delu 1. SFL proti 2. po po rednem delu 2. SFL). Sevnica ostaja na 7. mestu (10 točk), ŠD Mlinše pa na 8. mestu (9 točk).

Sevničani to pot odhajajo na Vrhniko, kjer jih čaka Siliko. „Tale premor, zaradi pokala in reprezentance, nas je vrgel malce iz ritma. Trenirali smo, odigrali smo dve prijateljski tekmi. Kakšna pa je forma, pa bo jasno na tekmi,“ pove Matej Zakšek, trener KMN Sevnica. „Pripravili smo se na Vrhničane in njihovo ekipo. Vemo tudi, kako se postaviti. A bo veliko odvisno od dnevne forme in tudi od tega, kdo bo lahko za nas zaigral na tekmi,“ pristavi Zakšek.

Siliko, vodi ga trener Mile Simeunovič, se veseli tekme. Minule tedne so bili treningi v okrnjeni postavi zavoljo obveznosti reprezentance članov in reprezentance do 19 let. „Kljub temu imamo dovolj igralcev. Solidno smo trenirali, tudi dve tekmi smo odigrali – merili smo se s Futsal Dinamom in Dobrepoljem. Igralci, ki prej niso bili v formi, so se dvignili. Tisti iz reprezentance pa so prišli nazaj v slabšem stanju, svoj nivo pa so zadnje dni dvignili,“ o stanju ekipe trener Mile Simeunovič.

„Ne bomo v popolni postavi, nekaj so naredile bolezni, nekaj kartoni. A tisti, ki bomo, spoštujemo Sevnico. Vemo, da se borijo za obstanek. To razumemo, a imamo tudi mi svoje želje in cilje, ki jih želimo udejaniti,“ napove trener Simeunovič, ki bo tokrat zaigral brez trojca Max Vesel, Nik Klinc, Uroš Đurić, ki počiva zaradi kartonov.

Oboji zmagali doma, v pokalu pa Dobrepolje

Bronx je na 4. mestu, Dobrepolje na šestem. Primorci imajo 23 točk, Dobrepolje pet manj. A slednje  še vedno z možnostjo, da se zavihti celo na 4. mesto „To vse drži, to je matematika. Vemo pa, da nas v petek čaka zahtevna tekma. O Bronxih vemo vse, kje in kdo je nevaren. Smo pa tudi letos parkrat pokazali, da lahko igramo proti njim,“ petkovo gostovanje na Obali napove trener Dani Kaljevič.

V prvenstvu sta obe ekipi dobili domačo medsebojno tekmo, v polfinalu pokala Terme Olimia je slavilo Dobrepolje (4:2). „Pričakujem dobro tekmo, odločale bodo malenkosti. Žal pa ne bomo nastopili v popolni postavi,“ dodaja trener Kaljevič, ki doda, da so reprezentančnim premor izkoristili za prijateljsko tekmo z Vrhničani.

„Skušali smo čim boljše trenirati in se pripraviti na nadaljevanje sezone. Imamo pa tudi smolo, saj nas poškodbe niso obšle,“ začne Damir Pertič, trener KMN Bronxa, javljanje z Obale. Marin Mandir je obnovil poškodbo, med poškodovanimi sta še Boris Turudija in Jernej Peroša.

„Pred nami sta še dve tekmi v rednem delu. Obakrat želimo zmagati! Za kaj bo to dovolj na koncu rednega dela, bomo še videli. Vem, da nas čaka izenačena tekma. Oboji smo v igri za mesta od 4. do 6. Naredili bomo vse, da z zvrhano mero borbenosti, agresije, zavzetosti točke ostanejo na Obali,“ je jasen Damir Pertič, ki opozarja na psihološko komponento. „Hočem videti samozavestno ekipo in totalno agresijo! Proti Mlinšam je to že bilo videti,“ zaključi Damir Pertič.

Vrnil se je Nejc Kovačič

Za konec še skok v Kobarid. Oplast pogleduje proti končnici, minule dni so skušali kar se da dobro trenirati. „Tudi v petek se bomo trudili naprej. Na treningu je več volje in energije. Pozna se nam, da se je vrnil Nejc Kovačič, vzdušje je dobro. Zadovoljen sem s pokazanim. Žal nam v času premora ni uspelo odigrati prijateljske tekme,“ trener Oplasta Matej Kavčič pohvali svoje fante, ki v petek želijo do zmage. „Ker si želimo do zmage v lovu na 4. mesto po rednem delu, bodo Mlinše težko prišle do točk pri nas,“ napove strateg severnoprimorske ekipe.

V taboru Mlinš so se dobro pripravili na 20. krog in gostovanje v Kobaridu. „Skušali smo dobro izkoristiti treninge, čeprav nismo bili v popolni postavi,“ pove trener Gregor Ceglar. „Vem, da bo ekipa dala vse od sebe in se pokazala v dobri luči. Verjamem v te fante,“ je odločen Ceglar, ki je v času pavze odigral tudi prijateljsko tekmo.

To bo 7. medsebojna tekma ekip, trikrat je zmagal Oplast, dvakrat Mlinše, enkrat se je tekma končala brez zmagovalca. Pred dvema letoma in pol so Mlinšani slavili v Kobaridu.

Tokrat Mlinšani prihajajo v Kobarid brez kaznovanega dvojca Jure Holenšek&Patrick Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: B.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 06.06.2023 | 1. SFL
  Jelič ostaja na klopi ŠD Extrema
  V ŠD Extrem so zmagovito sklenili sezono 2022/2023. Postali so prvaki 2. SFL in se vrnili v 1. SFL. Vse to pa prinaša klubu nove izzive in nove priložnosti.
 • 30.05.2023 | 1. SFL
  Pred novo Futsal sezono 2023/2024
  S finalom 1. SFL se je sklenila futsal ligaška sezona, nova pa je pred vrati. Ob tej priložnosti je tekmovalni sektor Nogometne zveze Slovenije pripravil prijavnico v futsal tekmovanja NZS za sezono 2023/24.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Dobovec do nove dvojne krone
  Dobovec je novi, stari državni prvak. Ekipa trenerja Kujtima Morine je pred polno dvorano v Rogaški Slatini še tretjič, tokrat s 7:0, v finalni seriji 28. sezone 1. SFL premagala vrhniški Siliko.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Nov korak naprej pri usposabljanju futsal trenerjev
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner je letos pripravila usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 2 – športno treniranje – mali nogomet / futsal 2. stopnja Trener futsal UEFA B. Usposabljanje se je začelo 5. maja in se bo sklenilo 8.6.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Brez popuščanja kljub vodstvu v finalni seriji
  Domači FK Dobovec vodi 2:0 v finalni seriji proti Siliko. Domačini želijo v trokoraku končati finale, a se zavedajo, da bo to sila težko in da imajo tudi Vrhničani svojo računico.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Odigrati najboljšo gostujočo tekmo sezone
  Vrhničani v finalni seriji 1. SFL  zaostajajo 0:2 v zmagah. A nič manj odločno ne odhajajo na gostovanje v Rogaško Slatino. Z željo, da serije ni konec in prihodnji teden vnovič napolnijo dvorano na Vrhniki, kot je to bilo na 2. tekmi. Tudi petkova tekma, 26.5., v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 23.05.2023 | 1. SFL
  Člani v 2. SFL, s selekcijo do srebra
  Redni del pa je na 8. mestu sklenila zasedba ŠD Mlinše, ki se tako poslavlja od 1. SFL. V sezoni so zbrali devet točk, premalo za nadaljevanje. Vknjižili so eno zmago, kar šest remijev in 13 porazov.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  KMN Meteorplast Šic bar osvojil bron, škofjoti četrti
  KMN Meteorplast Šic bar je po drugi zmagi proti KMN Bronx Škofije zasedel končno 3. mesto v 28. sezoni 1. SFL, škofjoti so zasedli 4. mesto. Po koncu tekme v Ljutomeru sta pokal in medalje podelila Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal pri NZS, ter Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  Pred kamerami za bron
  V petek, 19. maja 2023, bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana povratna tekma za končno 3. mesto državnega prvenstva v futsalu za člane. Merita se KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx. Tokratna tekma tudi v spletnen prenosu na www.futsal.si.
 • 18.05.2023 | 1. SFL
  Dobovcu loterija in vodstvo 2:0
  Dobovec je po 6-metrovkah slavil zmago na Vrhniki (5:6) in povedel v finalu 1.SFL z rezultatom 2:0 v zmagah. Tretja, morebitna tudi odločilna, tekma bo v petek, 26.5., v Rogaški Slatini.

DELI NA