22.07.2022 | 1. SFL
Iz Meteorplasta v Italijo

Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.

„Ta selitev mi definitivno pomeni začetek nekega novega življenja. Prvič bom odšel od svojega doma za daljše obdobje. To pomeni, da bom predan novemu nepoznanemu okolju, novim ljudem, navadam. Verjamem, da bo težko, ampak sem na to pripravljen in se tega zelo veselim. Zato sem se tudi odločil za pot v tujino,“ pove Alen.

„Na tej točki bi se rad zahvalil Jeremyu Bukovcu, ki me je kontaktiral in me povezal z agentom, ki mi je predstavil cilje in želje. Nato sem vstopil v kontakt s klubom, ki je pokazal veliko željo po mojem prihodu! Predstavili so mi načrt oziroma projekt, ki se ga zelo veselim in komaj čakam, da začnemo sodelovati tudi na parketu,“ nadaljuje naš sogovornik, ki je nase nazadnje opozoril v dresu KMN Meteorplasta.

„Definitivno mi bo Meteorplast ostal v velikem spominu, saj je to prvi klub, pri katerem sem dobil članske minute, ki so mi veliko pomagale pri sami koncentraciji in razvoju, na igrišču in pa tudi izven njega. Rad bi se iz srca zahvalil predsedniku Saši Makoterju, ki res trdo dela, da ta klub raste in gradi zgodbo. Verjamem, da bo Meteorplast v prihodnjih letih veliko ime slovenskega futsala! Ob enem bi se pa še enkrat rad zahvalil vsem aktivnim v klubu za dober in prijazen odnos! Tu sem se počutil kot doma,“ še pove Alen, ki je bil v Ljutomeru od leta 2020, za selekciji U17 in U19 ter člane pa je v 78 nastopih dosegel 101 zadetek. Alen je prišel tudi do reprezentance, danes je kapetan mladincev.

„Svojo futsal pot sem, kot 8-letnik, ki rad igra nogomet, začel v Voličini pri klubu KMN Slovenske Gorice. Klubu bi se rad zahvalil za vse treninge, s katerimi so mi pripomogli pri mojem razvoju. Rad bi pa se posebej zahvalil Dejanu Krambergerju, ki mi je dal motivacijo po dokazovanju in mi pomagal pri tem, da sem se v futsal zaljubil in mi je postal nekaj vsakdanjega. V Voličini sem igral vse do leta 2017, ko sem odšel na enoletno posojo v Meteorplast, saj nisem imel selekcije. To je bilo moje prvo sodelovanje s Sašo Makoterjem. Nato sem se po eni sezoni vrnil v Slovenske Gorice, ampak sem se poleti 2020 znova dogovoril za sodelovanje z Meteorplastom. Tukaj sem preživel lepi dve leti, v katerih sem se naučil veliko in se razvil kot igralec in kot oseba. Rad bi se zahvalil klubu za dober in pošten odnos!“ pa Alen nameni nekaj besed svojima dvema nekdanjima kluboma, kjer se je razvijal in kalil.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | 1. SFL
  Siliku vrh, Bronxom derbi, Kneževič štirikrat
  Vrhniški Siliko je nova vodilna ekipa 1. SFL, KMN Bronx ostaja neporažen na domačem parketu, do nove visoke zmage tudi KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec in Dobrepolje bosta igrala 13.12.
 • 25.11.2022 | 1. SFL
  V pričakovanju 10. kroga, derbi na Obali
  Petek prinaša tudi tri tekme 10. kroga 1. SFL. ŠD Mlinše bodo doma gostile Siliko, KMN Meteorplast Šic Bar Sevnico, Bronx pa KMN Oplast. Tekma Dobovec – Dobrepolje bo zavoljo evropskih tekem Dobovca na sporedu 13.12.
 • 24.11.2022 | 1. SFL
  Po preobratu evropska točka za slovenskega prvaka
  Igralci Dobovca so v drugi tekmi elitnega dela lige prvakov v futsalu na turnirju skupine B na Majorki danes igrali neodločeno 1:1 s hrvaškim predstavnikom Makarsko. V prvi tekmi so v sredo izgubili z domačo Mallorco z 2:8.
 • 23.11.2022 | 1. SFL
  Dobovec dvakrat vodil, na koncu Španci boljši
  Igralci Dobovca so danes začeli nastope v elitnem delu lige prvakov v futsalu. Na turnirju skupine B na Majorki je bil njihov prvi tekmec domača ekipa Mallorca. Španci so bili boljši z 8:2.
 • 23.11.2022 | 1. SFL
  Dobovec elitni del začenja proti 2. ekipi španske lige
  Dobovec, aktualni slovenski državni prvak, jutri s tekmo proti AE Mallorca ob 20.15 začenja elitni del lige prvakov. Varovanci trenerja Kujtima Morine so v torek dopoldan pripotovali na sredozemski otok, sinoči pa opravili 1. trening.
 • 21.11.2022 | 1. SFL
  Dobovec pripravljen na elitni del lige prvakov
  Od srede do sobote bo na sporedu elitni del futsal lige prvakov, kjer bo šestič oz. kar petič zapored tudi slovenski državni prvak Dobovec, ki je v letošnjo ligo prvakov vstopil kot 6. ekipa Uefine lestvice.
 • 18.11.2022 | 1. SFL
  Le Siliko doma, Dobovcu derbi pred kamerami
  Deveti krog 1. SFL je prinesel gostujoče zmage Dobovcu, Mlinšam in KMN Meteorplast Šic baru, domačo čast je rešil Siliko. Denis Kneževič se je z novimi štirimi goli zavihtel na vrh lestvice strelcev.
 • 18.11.2022 | 1. SFL
  Mlinše v Sevnici tudi za Nika
  Za točke 1. SFL se v 9. krogu merita tudi KMN Sevnica in ŠD Mlinše, tekma bo v Sevnici, prva tekma te sezone pa se je končala z remijem (2:2).
 • 18.11.2022 | 1. SFL
  Pred polno dvorano pričakujejo tretjega v državi
  Po pokalnih tekmah se tudi ekipi KMN Meteroplast Šic bar in FK Dobrepolje vračata v ligaške tirnice. Ekipa trenerja Roberta Grdovića v 9. krogu 1. SFL gostuje pri Dobrepolju, ki so ga v na uvodu v prvenstvo porazili s 4:0.
 • 18.11.2022 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič dobro pripravila ekipi za obračun na Vrhniki
  Ob tekmi meseca, ki jo boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Futsal.si, pa se bo ob 20.30 na Vrhniki začela še tekma med Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – 2. in 4. ekipo 1. SFL.

DELI NA