16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
Himno želijo slišati na parketu

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia končujemo na Škofijah, odkoder v Obsotelje odhaja ekipa KMN Bronx Škofije, v polfinalu jih čaka zasedba Dobrepolja.

Prvaki 2013.

Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar so osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

V popolni postavi

„Naredili smo tri res dobre treninge. Prvič v sezoni pa smo dejansko vsi zdravi, manjka le Nemanja Jakovljevič, ki bo odsoten dalj časa. Sam bi si želel, da bi se v sezoni večkrat zgodilo, da bi imel takole na voljo praktično vse igralce,“ priznava trener Damir Pertič. Njegova ekipa je na poti do četrtfinala izločila Postojnčane in Ajdovce, zdaj pa jih čaka Dobrepolje, novinec na finalnem turnirju.

Navdih in kolektiv

„Cel teden opozarjam na ekipo Dobrepolja, to je naša edina in prva misel vse te dni. Tako lani kot letos smo že gostovali pri njih in ni se dobro končalo. Tudi to je še en razlog več, da jih ne podcenimo,“ nadaljuje Pertič, ki je tekmeca dobro preučil.

„Kvaliteta Dobrepolja je kolektiv, igrajo po navdihu. V tej sezoni so napredovali v igri, okrepila sta jih Matevž Sodič in Anej Kmetič, zrasel in napredoval pa je tudi preostanek ekipe. Delujejo kot eno, dihajo drug za drugega. Od njih se da naučiti, kako se boriti za barve kluba,“ pove naš sogovornik, potem pa opozori: „Paziti bo treba na njihovo tranzicijo, tu prednjači Anej Kmetič. Če bomo izgubljali žoge, se to lahko hitro konča s protinapadom. Dobrepolje je dinamična ekipa, igralci pa hitro menjavo igralne pozicije.“

Užitek in himna

Ekipi Dobrepolja in Bronxa sta se v tej sezoni 1. SFL pomerili dvakrat: v Kopru je s 5:1 slavil Bronx, v Dobrepolju s 6:5 Dobrepoljci. „Naš cilj je, da naprej izenačimo našo in njihovo željo po uspehu, potem mora priti do izraza kvaliteta in delo, ki ga vlagamo leto in pol. Vse skupaj pa si želimo nadgraditi z rezultatom. Odločala bo tudi dnevna forma ter zbranost v napadu. Bližje uspehu bo ekipa, ki bo manj pod pritiskom, saj igramo za preboj v finale,“ še pristavi Pertič, ki je znan po tem, da prevzame pritisk nase in razbremeni ekipo.

„Igralce učim, da se znajo soočiti tudi s pritiskom. Vedeti morajo, da ni večjega motiva, kot priti v finale. Tam poslušaš himno, lepšega ni,“ še pove Pertič, ki si želi, da bi njegovi varovanci v prvi vrsti uživali v športu, futsalu, tekmi, spektaklu, ki nas čaka v Podčetrtku. Tudi z nekaj navijači Bronxa, ki prihajajo v Obsotelje.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek
  „Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Prvič med elitno pokalno četverico
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju futsal pokalnega dvodnevja v Obsotelju
  Pred nami sta dva tekmovalna vrhunca sezone – v soboto bomo dobili pokalne prvakinje ženskega futsal pokala in pokalne zmagovalce pokala Terme Olimia.
 • 06.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila danes zjutraj opravljena dva žreba. V prvem smo dobili para polfinala pokala Terme Olimia, opravljen je bil tudi žreb prvo imenovane ekipe ženskega futsal pokala.

DELI NA