01.10.2021 | 1. SFL
Gostujoči trojec ambiciozno v 4. krog

Danes se igra, nocoj je na sporedu 4. krog 1. SFL. Štiri krasne tekme: začenjamo v Zagorju, kjer domačin ŠD Mlinše gosti FK Dobrepolje. Tekma se začne ob 20. uri. Pol ure kasneje se začenja na Vrhniki in v Ljutomeru. Na Vrhniki Siliko gosti Hišo daril Ptuj, v Ljutomer k Meteorplastu Šic baru prihaja KMN Oplast iz Kobarida. Četrt pred deveto pa še začetek tekme v Kopru, kjer pri KMN Bronx Škofije gostuje FK Dobovec. V tem krogu je prosta Litija.

1.SFL, 4. krog, 1.10.
ŠD Mlinše – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – FC Hiša daril Ptuj (20.30)
KMN Meteorplast – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec (20.45)

Samozavestno v Zagorje

Če je kdo zadovoljen s štartom v sezono, je to prav gotovo ekipa Dobrepolja – tri tekme, zmaga, remi in poraz in štiri točke. Danes zasedba trenerja Danija Kaljeviča gostuje v Zagorju, kjer domujejo ŠD Mlinše.

»Današnjega tekmeca zelo dobro poznamo. To je zelo borbena ekipa, ki jo je še posebej težko premagati doma. Imajo svoje pomanjkljivosti, ki pa jih nadomestijo s fanatično borbenostjo. Tako smo tudi mi. Če bo danes napak manj, se bomo veselili treh točk,« odločno napove trener Kaljevič, ki ne skriva, da je ekipi zrasla samozavest.

»Dejansko smo konkurenčni z moštvi, ki so v našem rangu, s katerimi lahko igramo. Letos smo naredili korak naprej: tudi zato, ker smo boljše pripravljeni in ker smo prej začeli s pripravami,« še doda Kaljevič, ki ima na voljo ekipo, kot jo je imel v minulih krogih.

Zanimiv pa je pogled v statistiko medsebojnih tekmah: današnja bo 13. tekma po vrsti v vseh starostnih kategorijah. Statistika je povsem na strani Mlinš – devet zmag, dva remija in poraz. Dobrepolje je Mlinše premagalo enkrat, bilo je v 7. krogu 2. SFL v sezoni 2019/2020.

Po zmago

Tekme v Ljutomeru se še kako veselijo igralci Oplasta, ki odhajajo na gostovanje, kjer bi radi do prve zmage v sezoni! Dva remija in poraz so vknjižili.

»Imamo recept za domačina. Je pa res, da tudi najboljšimi kuharjem vsakič recept ne uspe,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki je vesel, da ima po dolgem času na voljo vso zasedbo. »Treniramo, delamo. Ker smo na začetku svoje poti, je vsak trening, vsaka tekma korak naprej in nekaj novega za nas. Tako kot domačini ciljajo na prvo zmago, imamo tudi mi iste apetite,« je jasen Kavčič, ki ne skriva, da v analizi precej pozornosti nameni svoji in tekmečevi ekipi.

»KMN Meteorplast Šic bar je zanimiva, poletna ekipa. Veliko si pomagajo s sidrašem, ki sicer ni tako kvaliteten kot Kristjan Čujec, a si z njim in to globino res zelo pomagajo. Nevarni so iz akcij iz drugega plana, odkoder utekavajo. So neugodna ekipa,« meni Kavčič.

Nihče jim ne bo nič dal

Na gostovanje danes odhaja tudi Dobovec, ki gostuje pri KMN Bronx Škofije, na tekmi v Areni Bonifika pa bodo tudi gledalci.

»Dobro smo, za nami je tudi tekma proti Litiji, ki je bila naša najboljša tekma v sezoni.  Vidi se, da se ekipa dviga v formi. Želim si, da v tem tonu in tempu nadaljujemo. Ta ekipa ima še kaj za povedati,« pred gostovanjem na Obali pove Kujtim Morina, trener Dobovca.

»Premor zaradi reprezentance smo izkoristili za mini priprave in dodaten dvig forme. Vesel sem, ker so se vsi igralci z reprezentance vrnili v dobrem stanju, naše misli pa so v Kopru, kjer gostujemo nocoj. Pristopa ne menjamo, zanima nas zmaga. Čaka pa nas zahtevna ekipa, ki je menjala trenerja, zdaj jih vodi Damir Pertič, ki ga cenim in spoštujem. Obeta se dobra tekma, kjer nam ne bo nihče nič poklonil, vzeti si bomo morali kar sami,« še pove Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA