01.10.2021 | 1. SFL
Gostujoči trojec ambiciozno v 4. krog

Danes se igra, nocoj je na sporedu 4. krog 1. SFL. Štiri krasne tekme: začenjamo v Zagorju, kjer domačin ŠD Mlinše gosti FK Dobrepolje. Tekma se začne ob 20. uri. Pol ure kasneje se začenja na Vrhniki in v Ljutomeru. Na Vrhniki Siliko gosti Hišo daril Ptuj, v Ljutomer k Meteorplastu Šic baru prihaja KMN Oplast iz Kobarida. Četrt pred deveto pa še začetek tekme v Kopru, kjer pri KMN Bronx Škofije gostuje FK Dobovec. V tem krogu je prosta Litija.

1.SFL, 4. krog, 1.10.
ŠD Mlinše – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – FC Hiša daril Ptuj (20.30)
KMN Meteorplast – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec (20.45)

Samozavestno v Zagorje

Če je kdo zadovoljen s štartom v sezono, je to prav gotovo ekipa Dobrepolja – tri tekme, zmaga, remi in poraz in štiri točke. Danes zasedba trenerja Danija Kaljeviča gostuje v Zagorju, kjer domujejo ŠD Mlinše.

»Današnjega tekmeca zelo dobro poznamo. To je zelo borbena ekipa, ki jo je še posebej težko premagati doma. Imajo svoje pomanjkljivosti, ki pa jih nadomestijo s fanatično borbenostjo. Tako smo tudi mi. Če bo danes napak manj, se bomo veselili treh točk,« odločno napove trener Kaljevič, ki ne skriva, da je ekipi zrasla samozavest.

»Dejansko smo konkurenčni z moštvi, ki so v našem rangu, s katerimi lahko igramo. Letos smo naredili korak naprej: tudi zato, ker smo boljše pripravljeni in ker smo prej začeli s pripravami,« še doda Kaljevič, ki ima na voljo ekipo, kot jo je imel v minulih krogih.

Zanimiv pa je pogled v statistiko medsebojnih tekmah: današnja bo 13. tekma po vrsti v vseh starostnih kategorijah. Statistika je povsem na strani Mlinš – devet zmag, dva remija in poraz. Dobrepolje je Mlinše premagalo enkrat, bilo je v 7. krogu 2. SFL v sezoni 2019/2020.

Po zmago

Tekme v Ljutomeru se še kako veselijo igralci Oplasta, ki odhajajo na gostovanje, kjer bi radi do prve zmage v sezoni! Dva remija in poraz so vknjižili.

»Imamo recept za domačina. Je pa res, da tudi najboljšimi kuharjem vsakič recept ne uspe,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki je vesel, da ima po dolgem času na voljo vso zasedbo. »Treniramo, delamo. Ker smo na začetku svoje poti, je vsak trening, vsaka tekma korak naprej in nekaj novega za nas. Tako kot domačini ciljajo na prvo zmago, imamo tudi mi iste apetite,« je jasen Kavčič, ki ne skriva, da v analizi precej pozornosti nameni svoji in tekmečevi ekipi.

»KMN Meteorplast Šic bar je zanimiva, poletna ekipa. Veliko si pomagajo s sidrašem, ki sicer ni tako kvaliteten kot Kristjan Čujec, a si z njim in to globino res zelo pomagajo. Nevarni so iz akcij iz drugega plana, odkoder utekavajo. So neugodna ekipa,« meni Kavčič.

Nihče jim ne bo nič dal

Na gostovanje danes odhaja tudi Dobovec, ki gostuje pri KMN Bronx Škofije, na tekmi v Areni Bonifika pa bodo tudi gledalci.

»Dobro smo, za nami je tudi tekma proti Litiji, ki je bila naša najboljša tekma v sezoni.  Vidi se, da se ekipa dviga v formi. Želim si, da v tem tonu in tempu nadaljujemo. Ta ekipa ima še kaj za povedati,« pred gostovanjem na Obali pove Kujtim Morina, trener Dobovca.

»Premor zaradi reprezentance smo izkoristili za mini priprave in dodaten dvig forme. Vesel sem, ker so se vsi igralci z reprezentance vrnili v dobrem stanju, naše misli pa so v Kopru, kjer gostujemo nocoj. Pristopa ne menjamo, zanima nas zmaga. Čaka pa nas zahtevna ekipa, ki je menjala trenerja, zdaj jih vodi Damir Pertič, ki ga cenim in spoštujem. Obeta se dobra tekma, kjer nam ne bo nihče nič poklonil, vzeti si bomo morali kar sami,« še pove Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.01.2022 | 1. SFL
  Po okrepitve na Hrvaško
  Z novim elanom in prevetreno zasedbo so v leto 2022 vstopili v ekipi FC Hiša daril Ptuj, kjer trener ostaja hrvaški strokovnjak Robert Grdović. »Malce smo popolnili kader, želel bi si, da bi v drugem delu sezone igrali hitrejše in agresivnejše. Želel bi tudi, da v 1. SFL pridemo v polfinale,« se Grdović ozre na ambicije, ki jih premore klub iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 10.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomer še druga okrepitev iz Italije
  Po reprezentančnem vratarju Tjažu Lovrenčiču, ki je prejšnji teden pristopil k prleškemu klubu iz italijanskega kluba Benevento, se iz sosednje Italije v Ljutomer ponovno seli tudi 30-letni Marcel Vindiš. Slednji je v prejšnji sezoni nosil dres Tomaža ŠIC bara, ki je domače tekme igral v Ljutomeru, a v tej sezoni več ni vključen v tekmovalni sistem.
 • 06.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomeru trenirajo, okrepili so se z reprezentantom
  Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.
 • 04.01.2022 | 1. SFL
  S trdim delom bi radi razvili še kakega reprezentanta
  »Nekako smo izpolnili pričakovanja. Morda je sprva kazalo na celo več, potem smo prišli na realna tla, kjer nam je mesto,« trener Vrhničanov Mile Simeunovič podaja oceno dela in nastopov svojih članov v 2. polovici koledarskega leta 2022. V dosedanjem delu sezone 1. SFL so Vrhničani zbrali sedem zmag, tri remije in dva poraza.
 • 03.01.2022 | 1. SFL
  Želijo zadržati prvoligaški status
  »Ekipa bo doživela nekaj sprememb, nekaterim igralcem se bomo zahvalili,« nadaljuje trener Dobrepolja. Potrdil je, da je ekipo zapustil golman Luka Đorđević, ki bo kariero nadaljeval v Srbiji, novinec v ekipi Dobrepolja pa je Blaž Končan, ki prihaja na posojo iz vrhniškega Silika.
 • 01.01.2022 | 1. SFL
  Prvak brez Perića, a z novimi močmi
  »Pred nami je še pomembnejši del sezone. Želimo ponoviti uspehe minulih sezon in osvojiti dvojno krono, tako v 1. SFL kot v pokalu Terme Olimia. Od svojih igralcev pričakujem, da pridejo na priprave z jasno, veliko željo, cilji in lakoto po uspehu. V ekipi bo tudi nekaj novih imen. Katera to bo bodo, bo znano v prihodnjih dneh,« je povedal Morina, ki se zaveda moči svoje ekipe, a v isti sapi želi, da v ekipi še več zdrave in močne konkurence.
 • 24.12.2021 | 1. SFL
  Sprememba tekmovalnega koledarja
  Aktivnosti reprezentance v zvezi nastopom na EP so bile prvotno planirane od 19.1.2021 do največ 6.2.2022. S ciljem, da se izvedejo čim kvalitetnejše priprave na EP, se je vodstvo reprezentance odločilo, da začne s pripravami že 10.1.2022. Zavoljo tega je vodja futsal tekmovanj NZS na podlagi določil 11., 15. in 16. člena Tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklepe o preložitvi tekem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrhu, Siliku in Oplastu derbi
  S tekmami 13. kroga 1. SFL je konec prvoligaškega futsala za leto 2021. Zmag v tokratnem krogu so se veselili v taborih FK Dobovec, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid, derbi začelja se je končal z delitvijo točk. Tekmovanje se nadaljuje z rednim 14. krogom 14. januarja, tri popreje pa bo na sporedu preložena tekma 12. kroga med Litijo in Dobovcem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Zadnji v letu 2021
  Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.
 • 05.12.2021 | 1. SFL
  Od Evrope pričakovali več
  Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

DELI NA