01.10.2021 | 1. SFL
Gostujoči trojec ambiciozno v 4. krog

Danes se igra, nocoj je na sporedu 4. krog 1. SFL. Štiri krasne tekme: začenjamo v Zagorju, kjer domačin ŠD Mlinše gosti FK Dobrepolje. Tekma se začne ob 20. uri. Pol ure kasneje se začenja na Vrhniki in v Ljutomeru. Na Vrhniki Siliko gosti Hišo daril Ptuj, v Ljutomer k Meteorplastu Šic baru prihaja KMN Oplast iz Kobarida. Četrt pred deveto pa še začetek tekme v Kopru, kjer pri KMN Bronx Škofije gostuje FK Dobovec. V tem krogu je prosta Litija.

1.SFL, 4. krog, 1.10.
ŠD Mlinše – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – FC Hiša daril Ptuj (20.30)
KMN Meteorplast – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec (20.45)

Samozavestno v Zagorje

Če je kdo zadovoljen s štartom v sezono, je to prav gotovo ekipa Dobrepolja – tri tekme, zmaga, remi in poraz in štiri točke. Danes zasedba trenerja Danija Kaljeviča gostuje v Zagorju, kjer domujejo ŠD Mlinše.

»Današnjega tekmeca zelo dobro poznamo. To je zelo borbena ekipa, ki jo je še posebej težko premagati doma. Imajo svoje pomanjkljivosti, ki pa jih nadomestijo s fanatično borbenostjo. Tako smo tudi mi. Če bo danes napak manj, se bomo veselili treh točk,« odločno napove trener Kaljevič, ki ne skriva, da je ekipi zrasla samozavest.

»Dejansko smo konkurenčni z moštvi, ki so v našem rangu, s katerimi lahko igramo. Letos smo naredili korak naprej: tudi zato, ker smo boljše pripravljeni in ker smo prej začeli s pripravami,« še doda Kaljevič, ki ima na voljo ekipo, kot jo je imel v minulih krogih.

Zanimiv pa je pogled v statistiko medsebojnih tekmah: današnja bo 13. tekma po vrsti v vseh starostnih kategorijah. Statistika je povsem na strani Mlinš – devet zmag, dva remija in poraz. Dobrepolje je Mlinše premagalo enkrat, bilo je v 7. krogu 2. SFL v sezoni 2019/2020.

Po zmago

Tekme v Ljutomeru se še kako veselijo igralci Oplasta, ki odhajajo na gostovanje, kjer bi radi do prve zmage v sezoni! Dva remija in poraz so vknjižili.

»Imamo recept za domačina. Je pa res, da tudi najboljšimi kuharjem vsakič recept ne uspe,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki je vesel, da ima po dolgem času na voljo vso zasedbo. »Treniramo, delamo. Ker smo na začetku svoje poti, je vsak trening, vsaka tekma korak naprej in nekaj novega za nas. Tako kot domačini ciljajo na prvo zmago, imamo tudi mi iste apetite,« je jasen Kavčič, ki ne skriva, da v analizi precej pozornosti nameni svoji in tekmečevi ekipi.

»KMN Meteorplast Šic bar je zanimiva, poletna ekipa. Veliko si pomagajo s sidrašem, ki sicer ni tako kvaliteten kot Kristjan Čujec, a si z njim in to globino res zelo pomagajo. Nevarni so iz akcij iz drugega plana, odkoder utekavajo. So neugodna ekipa,« meni Kavčič.

Nihče jim ne bo nič dal

Na gostovanje danes odhaja tudi Dobovec, ki gostuje pri KMN Bronx Škofije, na tekmi v Areni Bonifika pa bodo tudi gledalci.

»Dobro smo, za nami je tudi tekma proti Litiji, ki je bila naša najboljša tekma v sezoni.  Vidi se, da se ekipa dviga v formi. Želim si, da v tem tonu in tempu nadaljujemo. Ta ekipa ima še kaj za povedati,« pred gostovanjem na Obali pove Kujtim Morina, trener Dobovca.

»Premor zaradi reprezentance smo izkoristili za mini priprave in dodaten dvig forme. Vesel sem, ker so se vsi igralci z reprezentance vrnili v dobrem stanju, naše misli pa so v Kopru, kjer gostujemo nocoj. Pristopa ne menjamo, zanima nas zmaga. Čaka pa nas zahtevna ekipa, ki je menjala trenerja, zdaj jih vodi Damir Pertič, ki ga cenim in spoštujem. Obeta se dobra tekma, kjer nam ne bo nihče nič poklonil, vzeti si bomo morali kar sami,« še pove Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2021 | 1. SFL
  Na Češkem dostojno zastopati slovenski futsal
  Dobovec se bo od srede, 1.12., do sobote, 4.12., na Češkem v skupini C pomeril z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik. Prav češki predstavnik gosti eno od štirih skupin elitnega dela lige prvakov, v tem delu tekmovanja pa je Dobovec že petič, sicer pa četrtič zapored.
 • 27.11.2021 | 1. SFL
  Prvak na Češkem brez Mordeja in Čeha
  Slovenski državni prvak Dobovec v teh dneh potuje na Češko, kjer v sredo, 1.12., začenja z nastopi v elitnem delu lige prvakov. Žal pa vodilna ekipa 1. SFL na Češkem ne bo nastopila v optimalni zasedbi. Že prej poškodovanemu Žigi Čehu se je vnovič pridružil kapetan Rok Mordej.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  Litiji derbi, do zmag še Siliko in KMN Meteorplast, remi v Kobaridu
  Tekma meseca, derbi 12. kroga 1. SFL, je z 2:1 dobila Litija. V Kobaridu KMN Oplast in FC Bronx sta remizirala, Siliko se iz Dobrepolja vrača z zmago, v gosteh do treh točk tudi KMN Meteorplast Šic bar. V tem krogu je bil prost FK Dobovec, ki v sredo pričenja z nastopom v elitnem delu lige prvakov na turnirju na Češkem.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  V Zagorju, v Kobaridu in Dobrepolju, kamere na Ptuju
  »Igra Bronxa se ne odraža v številu točk in stanju na lestvici 1. SFL. Zato so vredni še toliko večjega spoštovanja,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na eno in ključno ime: »V ekipi Bronxa je ogromno odvisno od kapetana Nika Zajca. On je tisti motor. Če ga ustavimo, smo limitirali goste. Ni pa Bronx le Nik Zajc, je pa glavni,« navrže Kavčič, ki uspeh svoje ekipe gradi na domačem terenu in agresiji, ki jo kažejo v svoji dvorani.
 • 25.11.2021 | 1. SFL
  Proti Litiji po točke za skok proti vrhu
  Ptujčani so bili lani hit rednega dela sezone. Po nekaj slabšem začetku pa tudi v tej sezoni opozarjajo nase. Pred 11. krogom 1. SFL in tekmo meseca v njihovi dvorani zasedajo 4. mesto z jasno željo, da se dvignejo za mesto ali dve. Lažje jim bo, če doma premagajo Litijo.
 • 24.11.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom
  Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.
 • 23.11.2021 | 1. SFL
  Dobovec teden dni loči do elitnega dela lige prvakov
  Prihodnji teden se nadaljuje evropska futsal klubska sezona. Slovenski državni prvak FK Dobovec in vodilna ekipa 1. SFL odhaja na Češko, kjer so nastopila v elitnem delu lige prvakov. Varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo pomerili z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  Dobovcu na Čujčev pogon, Litija prepričljivo
  FK Dobovec je doma s 5:3 porazil FC Hiša daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Oplasta, Siliko in ŠD Mlinše pa sta remizirala na Vrhniki (3:3), na Obali sta si plen razdelila KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje (2:2). To je kratek in jasen rezime 10. kroga 1. SFL, v tem kolu pa je bila prosta ekipa KMN Meteorplast Šic bar.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje
  Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu.
 • 12.11.2021 | 1. SFL
  Suvereni prvak, zmaga za Mlinše, remi na Vrhniki
  Litija je doma strla odpor Dobrepolja (4:0) za 5. zmago v sezoni. V prvem polčasu sta gola prispevala Brazilec Alex in kapetan Gašper Vrhovec, v nadaljevanju je slovensko – brazilska naveza to ponovila: med strelci pa Patrick Osredkar in Brazilec Jediael. Litija je s to zmago s 17 točkami ujela Siliko, ki je vknjižil 2. remi v sezoni.

DELI NA