23.02.2018 | 1. SFL
Generalka za pokal Terme Olimia

Pred nami je 17. krog 1. SFL. A je bolj ali manj jasno, da so karte pred končnico razdeljene. Zato bo kvartet klubov (FC Litija, Dobovec Pivovarna Kozel, Siliko Rem Power, KMN Bronx Škofije) ta krog izkoristil za zadnjo generalko pred prihodnjim vikendom, ko bo na sporedu finalni turnir pokala Terme Olimia.

1. SFL, 17. krog, 22.2.
FC Litija – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Rem Power – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Sevnica – FC Ivančna Gorica (20.00)

Prepoved nastopa na tekmah 17. kroga:
Ivica Majić (Dobovec Pivovarna Kozel)
Matjaž Vojsk (Dobovec Pivovarna Kozel)
Borut Ručna (FC Litija)
Sven Anton Horvat (FutureNet Maribor)
Slaven Radiškovič (KMN Bronx Škofije)

KMN Sevnica – FC Ivančna Gorica (20.00)

Pestra tekma se obeta v Sevnici, saj sta ekipi bolj povezani, kot se zdi na prvi pogled. Jože Gačnik in Uroš Gorenc sta bila svoj čas trener in funkcionar v KMN Sevnica, v Ivančni Gorici pa igrajo tudi nekdanji sevniški igralci: Sebastijan Drobne, Matej Kranjčevič in Gregor Pešec. Tekma bo prestižno – revialnega pomena.

„To je tekma, ki za nas ne odloča. Vemo, da nas čaka play out, kjer si bomo skušali 1. SFL zagotoviti v obračunu z Gorico. Nocoj ne bomo v popolni zasedbi. Odigrali bomo po najboljših močeh,“ napove Jože Gačnik.

„Pred nami je nova preizkušnja, pred začetkom končnice pa želimo zmagati in si tako zagotoviti 6. mesto. Treniramo dobro, želim pa si, da nadgradimo in ponovimo predstave iz dosedanjih prvih polčasov,“ pa na temo tekme pristavi sevniški trener Mitja Jontez.

FC Litija – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)

Domačini so v sredo odigrali še zaostalo tekmo 15. kroga. Litijani so na Vrhniki porazili Siliko Rem Power in si tlakovali pot k potrditvi 1. mesta po rednem delu. Zato iz zadnjih dveh tekem rednega dela potrebujejo dve točki. Danes se bo zasedba trenerja Damirja Pertiča zoperstavila Benediktu brez dvojca bombarderjev z razdalje Boruta Ručne in Gašperja Vrhovca.

„V Litijo prihaja neugoden tekmec. Mi pa vemo, da si lahko z zmago že zagotovimo 1. mesto po rednem delu. Zato bo zmaga ključnega pomena,“ pred tekmo pove trener Litijanov Pertič.

Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)

Dobovec bo po porazu v Litiji nastopil brez kaznovanih Matjaža Vojska in Ivice Majića. Trener Kujtim Morina bo na delu spet videl Kristjana Čujca, ki se vrača v ekipo. „Do začetka pokalnega obračuna bomo morali dvigniti nivo pripravljenosti. Tega se zavedamo,“ se tudi vratar Damir Puškar zaveda, da je ostalo še nekaj časa, da se ekipa pripravi na finalni turnir pokala. Oplast, čeprav po novem brez prvega strelca ekipe (Anže Širok se je preselil v Litijo), se bori za 3. mesto. Z identičnim izkupičkom točk (torej 25), kot ga imata tokrat prosti Future Net Maribor in KMN Bronx Škofije.

„To je tekma, kjer nimamo kaj izgubiti. Na pot gremo v okrnjeni sestavi, saj imamo težave z boleznijo in študijskimi obveznostmi. Čeprav taki pa odhajamo na pot v Rogaško Slatino brez bele zastave. Točke v tem hipu glede na format tekmovanja niti niso v prvem planu. Bolj je pomembno, da zdravi in brez poškodb pričakamo končnico,“ pa napove trener Oplasta Saša Leban.

Siliko Rem Power – KMN Bronx Škofije (20.00)

Vrhničani so si obstanek zagotovili, v sredo pa so dobro parirali Litiji. Tudi zato se tudi danes obeta zanimiva in kvalitetna tekma. „Moramo odigrati, kot smo zadnji dve tekmi. To bo tudi zadnja priložnost, da pred pokalnim polfinalom dodelamo nekaj stvari. Igramo pa proti Bronxu, ki je zame največje presenečenje sezone,“ tekmo proti Primorcem napove domači strateg Mile Simeunovič.

„To bo za nas zelo taktičen boj, saj je v igri velik vložek. Pričakujem šahovsko partijo, kjer je lahko vsaka napaka usodna. A vendarle se veselim novega izziva, Kazahstan prihajamo,“ pa je v svojem iskrivem slogu tekmo napovedal Marko Hrvatin, trener primorske vrste. V svoji napovedi je spomnil, da Vrhničani igrajo kot Kazahstan – z vratarjem v polju.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA