23.02.2018 | 1. SFL
Generalka za pokal Terme Olimia

Pred nami je 17. krog 1. SFL. A je bolj ali manj jasno, da so karte pred končnico razdeljene. Zato bo kvartet klubov (FC Litija, Dobovec Pivovarna Kozel, Siliko Rem Power, KMN Bronx Škofije) ta krog izkoristil za zadnjo generalko pred prihodnjim vikendom, ko bo na sporedu finalni turnir pokala Terme Olimia.

1. SFL, 17. krog, 22.2.
FC Litija – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Rem Power – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Sevnica – FC Ivančna Gorica (20.00)

Prepoved nastopa na tekmah 17. kroga:
Ivica Majić (Dobovec Pivovarna Kozel)
Matjaž Vojsk (Dobovec Pivovarna Kozel)
Borut Ručna (FC Litija)
Sven Anton Horvat (FutureNet Maribor)
Slaven Radiškovič (KMN Bronx Škofije)

KMN Sevnica – FC Ivančna Gorica (20.00)

Pestra tekma se obeta v Sevnici, saj sta ekipi bolj povezani, kot se zdi na prvi pogled. Jože Gačnik in Uroš Gorenc sta bila svoj čas trener in funkcionar v KMN Sevnica, v Ivančni Gorici pa igrajo tudi nekdanji sevniški igralci: Sebastijan Drobne, Matej Kranjčevič in Gregor Pešec. Tekma bo prestižno – revialnega pomena.

„To je tekma, ki za nas ne odloča. Vemo, da nas čaka play out, kjer si bomo skušali 1. SFL zagotoviti v obračunu z Gorico. Nocoj ne bomo v popolni zasedbi. Odigrali bomo po najboljših močeh,“ napove Jože Gačnik.

„Pred nami je nova preizkušnja, pred začetkom končnice pa želimo zmagati in si tako zagotoviti 6. mesto. Treniramo dobro, želim pa si, da nadgradimo in ponovimo predstave iz dosedanjih prvih polčasov,“ pa na temo tekme pristavi sevniški trener Mitja Jontez.

FC Litija – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)

Domačini so v sredo odigrali še zaostalo tekmo 15. kroga. Litijani so na Vrhniki porazili Siliko Rem Power in si tlakovali pot k potrditvi 1. mesta po rednem delu. Zato iz zadnjih dveh tekem rednega dela potrebujejo dve točki. Danes se bo zasedba trenerja Damirja Pertiča zoperstavila Benediktu brez dvojca bombarderjev z razdalje Boruta Ručne in Gašperja Vrhovca.

„V Litijo prihaja neugoden tekmec. Mi pa vemo, da si lahko z zmago že zagotovimo 1. mesto po rednem delu. Zato bo zmaga ključnega pomena,“ pred tekmo pove trener Litijanov Pertič.

Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)

Dobovec bo po porazu v Litiji nastopil brez kaznovanih Matjaža Vojska in Ivice Majića. Trener Kujtim Morina bo na delu spet videl Kristjana Čujca, ki se vrača v ekipo. „Do začetka pokalnega obračuna bomo morali dvigniti nivo pripravljenosti. Tega se zavedamo,“ se tudi vratar Damir Puškar zaveda, da je ostalo še nekaj časa, da se ekipa pripravi na finalni turnir pokala. Oplast, čeprav po novem brez prvega strelca ekipe (Anže Širok se je preselil v Litijo), se bori za 3. mesto. Z identičnim izkupičkom točk (torej 25), kot ga imata tokrat prosti Future Net Maribor in KMN Bronx Škofije.

„To je tekma, kjer nimamo kaj izgubiti. Na pot gremo v okrnjeni sestavi, saj imamo težave z boleznijo in študijskimi obveznostmi. Čeprav taki pa odhajamo na pot v Rogaško Slatino brez bele zastave. Točke v tem hipu glede na format tekmovanja niti niso v prvem planu. Bolj je pomembno, da zdravi in brez poškodb pričakamo končnico,“ pa napove trener Oplasta Saša Leban.

Siliko Rem Power – KMN Bronx Škofije (20.00)

Vrhničani so si obstanek zagotovili, v sredo pa so dobro parirali Litiji. Tudi zato se tudi danes obeta zanimiva in kvalitetna tekma. „Moramo odigrati, kot smo zadnji dve tekmi. To bo tudi zadnja priložnost, da pred pokalnim polfinalom dodelamo nekaj stvari. Igramo pa proti Bronxu, ki je zame največje presenečenje sezone,“ tekmo proti Primorcem napove domači strateg Mile Simeunovič.

„To bo za nas zelo taktičen boj, saj je v igri velik vložek. Pričakujem šahovsko partijo, kjer je lahko vsaka napaka usodna. A vendarle se veselim novega izziva, Kazahstan prihajamo,“ pa je v svojem iskrivem slogu tekmo napovedal Marko Hrvatin, trener primorske vrste. V svoji napovedi je spomnil, da Vrhničani igrajo kot Kazahstan – z vratarjem v polju.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA