23.02.2018 | 1. SFL
Generalka za pokal Terme Olimia

Pred nami je 17. krog 1. SFL. A je bolj ali manj jasno, da so karte pred končnico razdeljene. Zato bo kvartet klubov (FC Litija, Dobovec Pivovarna Kozel, Siliko Rem Power, KMN Bronx Škofije) ta krog izkoristil za zadnjo generalko pred prihodnjim vikendom, ko bo na sporedu finalni turnir pokala Terme Olimia.

1. SFL, 17. krog, 22.2.
FC Litija – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Rem Power – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Sevnica – FC Ivančna Gorica (20.00)

Prepoved nastopa na tekmah 17. kroga:
Ivica Majić (Dobovec Pivovarna Kozel)
Matjaž Vojsk (Dobovec Pivovarna Kozel)
Borut Ručna (FC Litija)
Sven Anton Horvat (FutureNet Maribor)
Slaven Radiškovič (KMN Bronx Škofije)

KMN Sevnica – FC Ivančna Gorica (20.00)

Pestra tekma se obeta v Sevnici, saj sta ekipi bolj povezani, kot se zdi na prvi pogled. Jože Gačnik in Uroš Gorenc sta bila svoj čas trener in funkcionar v KMN Sevnica, v Ivančni Gorici pa igrajo tudi nekdanji sevniški igralci: Sebastijan Drobne, Matej Kranjčevič in Gregor Pešec. Tekma bo prestižno – revialnega pomena.

„To je tekma, ki za nas ne odloča. Vemo, da nas čaka play out, kjer si bomo skušali 1. SFL zagotoviti v obračunu z Gorico. Nocoj ne bomo v popolni zasedbi. Odigrali bomo po najboljših močeh,“ napove Jože Gačnik.

„Pred nami je nova preizkušnja, pred začetkom končnice pa želimo zmagati in si tako zagotoviti 6. mesto. Treniramo dobro, želim pa si, da nadgradimo in ponovimo predstave iz dosedanjih prvih polčasov,“ pa na temo tekme pristavi sevniški trener Mitja Jontez.

FC Litija – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)

Domačini so v sredo odigrali še zaostalo tekmo 15. kroga. Litijani so na Vrhniki porazili Siliko Rem Power in si tlakovali pot k potrditvi 1. mesta po rednem delu. Zato iz zadnjih dveh tekem rednega dela potrebujejo dve točki. Danes se bo zasedba trenerja Damirja Pertiča zoperstavila Benediktu brez dvojca bombarderjev z razdalje Boruta Ručne in Gašperja Vrhovca.

„V Litijo prihaja neugoden tekmec. Mi pa vemo, da si lahko z zmago že zagotovimo 1. mesto po rednem delu. Zato bo zmaga ključnega pomena,“ pred tekmo pove trener Litijanov Pertič.

Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)

Dobovec bo po porazu v Litiji nastopil brez kaznovanih Matjaža Vojska in Ivice Majića. Trener Kujtim Morina bo na delu spet videl Kristjana Čujca, ki se vrača v ekipo. „Do začetka pokalnega obračuna bomo morali dvigniti nivo pripravljenosti. Tega se zavedamo,“ se tudi vratar Damir Puškar zaveda, da je ostalo še nekaj časa, da se ekipa pripravi na finalni turnir pokala. Oplast, čeprav po novem brez prvega strelca ekipe (Anže Širok se je preselil v Litijo), se bori za 3. mesto. Z identičnim izkupičkom točk (torej 25), kot ga imata tokrat prosti Future Net Maribor in KMN Bronx Škofije.

„To je tekma, kjer nimamo kaj izgubiti. Na pot gremo v okrnjeni sestavi, saj imamo težave z boleznijo in študijskimi obveznostmi. Čeprav taki pa odhajamo na pot v Rogaško Slatino brez bele zastave. Točke v tem hipu glede na format tekmovanja niti niso v prvem planu. Bolj je pomembno, da zdravi in brez poškodb pričakamo končnico,“ pa napove trener Oplasta Saša Leban.

Siliko Rem Power – KMN Bronx Škofije (20.00)

Vrhničani so si obstanek zagotovili, v sredo pa so dobro parirali Litiji. Tudi zato se tudi danes obeta zanimiva in kvalitetna tekma. „Moramo odigrati, kot smo zadnji dve tekmi. To bo tudi zadnja priložnost, da pred pokalnim polfinalom dodelamo nekaj stvari. Igramo pa proti Bronxu, ki je zame največje presenečenje sezone,“ tekmo proti Primorcem napove domači strateg Mile Simeunovič.

„To bo za nas zelo taktičen boj, saj je v igri velik vložek. Pričakujem šahovsko partijo, kjer je lahko vsaka napaka usodna. A vendarle se veselim novega izziva, Kazahstan prihajamo,“ pa je v svojem iskrivem slogu tekmo napovedal Marko Hrvatin, trener primorske vrste. V svoji napovedi je spomnil, da Vrhničani igrajo kot Kazahstan – z vratarjem v polju.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Prvak suvereno, novincu derbi, Oplast slavil na Vrhniki
  S tekmami v Rogaški Slatini, Sodražici in na Vrhniki ter Škofijah se je začela 29. sezona 1. SFL. Uvodnih zmag so se veselili FK Dobovec, The Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid, na Škofijah pa remi. Prvenstvo se z 2. krogom nadaljuje 13.10.
 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Pripravljeni na novo futsal sezono
  V Sodražici so se minulo soboto na Dnevu slovenskega futsala zbrali vsi akterji slovenskega futsala, ki so potrdili pripravljenost na začetek nove klubske sezone.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Dobrepolju, ki pa ima svoje cilje
  Ljubitelji futsala bomo pozorno spremljali tudi dogajanje v Sodražici, kjer bo ena od štirih tekem 1. kroga 29. sezone 1. SFL. Domači The Nutrition Extrem bo gostil FK Dobrepolje.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Stara znanca na Vrhniki
  Vrhniški Siliko je minulo soboto še tretjič osvojil superpokal, v goste pa mu v 1. krogu 1. SFL prihaja vidno okrepljeni KMN Oplast iz Kobarida.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  Veselijo se tekme proti prvaku, ki želi korak naprej
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.

DELI NA