23.02.2018 | 1. SFL
Generalka za pokal Terme Olimia

Pred nami je 17. krog 1. SFL. A je bolj ali manj jasno, da so karte pred končnico razdeljene. Zato bo kvartet klubov (FC Litija, Dobovec Pivovarna Kozel, Siliko Rem Power, KMN Bronx Škofije) ta krog izkoristil za zadnjo generalko pred prihodnjim vikendom, ko bo na sporedu finalni turnir pokala Terme Olimia.

1. SFL, 17. krog, 22.2.
FC Litija – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Rem Power – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Sevnica – FC Ivančna Gorica (20.00)

Prepoved nastopa na tekmah 17. kroga:
Ivica Majić (Dobovec Pivovarna Kozel)
Matjaž Vojsk (Dobovec Pivovarna Kozel)
Borut Ručna (FC Litija)
Sven Anton Horvat (FutureNet Maribor)
Slaven Radiškovič (KMN Bronx Škofije)

KMN Sevnica – FC Ivančna Gorica (20.00)

Pestra tekma se obeta v Sevnici, saj sta ekipi bolj povezani, kot se zdi na prvi pogled. Jože Gačnik in Uroš Gorenc sta bila svoj čas trener in funkcionar v KMN Sevnica, v Ivančni Gorici pa igrajo tudi nekdanji sevniški igralci: Sebastijan Drobne, Matej Kranjčevič in Gregor Pešec. Tekma bo prestižno – revialnega pomena.

„To je tekma, ki za nas ne odloča. Vemo, da nas čaka play out, kjer si bomo skušali 1. SFL zagotoviti v obračunu z Gorico. Nocoj ne bomo v popolni zasedbi. Odigrali bomo po najboljših močeh,“ napove Jože Gačnik.

„Pred nami je nova preizkušnja, pred začetkom končnice pa želimo zmagati in si tako zagotoviti 6. mesto. Treniramo dobro, želim pa si, da nadgradimo in ponovimo predstave iz dosedanjih prvih polčasov,“ pa na temo tekme pristavi sevniški trener Mitja Jontez.

FC Litija – Benedikt Avtodeli Džauš (20.00)

Domačini so v sredo odigrali še zaostalo tekmo 15. kroga. Litijani so na Vrhniki porazili Siliko Rem Power in si tlakovali pot k potrditvi 1. mesta po rednem delu. Zato iz zadnjih dveh tekem rednega dela potrebujejo dve točki. Danes se bo zasedba trenerja Damirja Pertiča zoperstavila Benediktu brez dvojca bombarderjev z razdalje Boruta Ručne in Gašperja Vrhovca.

„V Litijo prihaja neugoden tekmec. Mi pa vemo, da si lahko z zmago že zagotovimo 1. mesto po rednem delu. Zato bo zmaga ključnega pomena,“ pred tekmo pove trener Litijanov Pertič.

Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)

Dobovec bo po porazu v Litiji nastopil brez kaznovanih Matjaža Vojska in Ivice Majića. Trener Kujtim Morina bo na delu spet videl Kristjana Čujca, ki se vrača v ekipo. „Do začetka pokalnega obračuna bomo morali dvigniti nivo pripravljenosti. Tega se zavedamo,“ se tudi vratar Damir Puškar zaveda, da je ostalo še nekaj časa, da se ekipa pripravi na finalni turnir pokala. Oplast, čeprav po novem brez prvega strelca ekipe (Anže Širok se je preselil v Litijo), se bori za 3. mesto. Z identičnim izkupičkom točk (torej 25), kot ga imata tokrat prosti Future Net Maribor in KMN Bronx Škofije.

„To je tekma, kjer nimamo kaj izgubiti. Na pot gremo v okrnjeni sestavi, saj imamo težave z boleznijo in študijskimi obveznostmi. Čeprav taki pa odhajamo na pot v Rogaško Slatino brez bele zastave. Točke v tem hipu glede na format tekmovanja niti niso v prvem planu. Bolj je pomembno, da zdravi in brez poškodb pričakamo končnico,“ pa napove trener Oplasta Saša Leban.

Siliko Rem Power – KMN Bronx Škofije (20.00)

Vrhničani so si obstanek zagotovili, v sredo pa so dobro parirali Litiji. Tudi zato se tudi danes obeta zanimiva in kvalitetna tekma. „Moramo odigrati, kot smo zadnji dve tekmi. To bo tudi zadnja priložnost, da pred pokalnim polfinalom dodelamo nekaj stvari. Igramo pa proti Bronxu, ki je zame največje presenečenje sezone,“ tekmo proti Primorcem napove domači strateg Mile Simeunovič.

„To bo za nas zelo taktičen boj, saj je v igri velik vložek. Pričakujem šahovsko partijo, kjer je lahko vsaka napaka usodna. A vendarle se veselim novega izziva, Kazahstan prihajamo,“ pa je v svojem iskrivem slogu tekmo napovedal Marko Hrvatin, trener primorske vrste. V svoji napovedi je spomnil, da Vrhničani igrajo kot Kazahstan – z vratarjem v polju.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na Barcelono
  Danes ob 15. uri se v Zadru s tekmo Kairat Almaty – Benfica začenja finalni turnir lige prvakov. Za slovenske ljubitelje futsala bo še kako zanimiv že prvi večer, saj bo naš predstavnik FK Dobovec ob 20. uri igral proti Barceloni, ki je branilec naslova evropskega klubskega prvaka!
 • 27.04.2021 | 1. SFL
  Z najboljšo tekmo kariere je vse mogoče tudi proti Barceloni
  V Zadru je vse pripravljeno za skorajšnji začetek finalnega turnirja lige prvakov. Tudi s slovenskim pridihom. FK Dobovec se je uspel uvrstiti med elitno druščino, ki bo prvič v zgodovini lige prvakov o naslovu odločala na turnirju osmerice.

DELI NA