01.03.2015 | Futsal AA
Futsal reprezentanca na zadnje priprave pred kvalifikacijami

Slovenska članska futsal reprezentanca se je danes zbrala v Laškem, kjer ostaja do torka, 3.3.. V mestu ob Savinji bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika opravili zadnje priprave pred kvalifikacijami za Euro 2016. Laško bo med 18. in 21. marcem gostilo kvalifikacije, Slovenija pa bo igrala proti Češki, Norveški in Franciji.

Igra z golmanom in fizična priprava

»Predvsem želimo narediti dobrih šest treningov ter doreči stvari, za katere še ni bilo časa. Tu mislimo na igro z golmanom. Nekaj časa bomo namenili tudi fizični pripravi,« uvodoma pove Dobovičnik, ki bo skušal Slovenijo še četrtič zapored (skupaj pa že petič) popeljati na prvenstvo Stare celine (leta 2016 ga bo gostila Srbija).

Nosilci v formi

Dobovičnik tudi to pot nima na voljo vseh igralcev. Kristjan Čujec danes igra finala italijanskega pokala, prisotnost pa so zdesetkale tudi službene obveznosti. Kljub temu Dobovičnika ne skrbi, da bi fantje ne bi bili v pravi formi. Zadnji tekmi proti Iranu sta potrdili, da nosilci blestijo.

»Igor Osredkar je proti Iranu odigral izjemno, verjamem, da ga tudi ta poškodba ne bo ustavila. Vesel sem, ker se vzpenja Kristjan Čujec, Rok Mordej pa je bil prvi dan proti Iranu celo najboljši mož na igrišču.«

Vrhovec poškodovan

S poškodbo ima težave le Gašper Vrhovec, selektor Dobovičnik pa ima še nekaj dileme pri vratarjih. V prihodnih dneh se bo odločil, ali bo odšel v kvalifikacije s tremi ali dvema golmanoma. »Videli bomo, kakšna je njihova forma. Imeli smo nekaj težav, a glave je treba dati gor in trenirati. Prepričan sem, da bodo branili izvrstno, ko bo to najbolj pomembno!«

Spremljajo konkurenco

»Na tekmi proti Iranu sem bil zadovoljen tudi z igro Benjamina Melinka, ki ima in bo še imel pomembno vlogo v naši reprezentanci,« Dobovičnik pohvali rekorderja po številu nastopov za Slovenijo, ki se od jeseni ni zbrala v popolni postavi. V teh dneh bodo igralci dobili tudi nekaj videomateriala o konkurenci, ki jih čaka na kvalifikacijskem turnirju v Laškem, strokovni štab je v minulih dneh pozorno preučeval Čehe, Francoze in Nizozemce.

V prihodnji dneh bo jasen tudi seznam igralcev (14), ki bodo branili barve Slovenije.

Kako na Euro 2016

V glavnem delu kvalifikacij sodeluje 28 držav. Poleg Slovenije se bo igralo še v Romuniji, na Hrvaškem, Poljskem in Slovaškem, v BiH, Azerbajdžanu ter Makedoniji. Ekipe so razdeljene v sedem skupin po štiri države. Neposredno bodo na EP napredovali prvaki skupin.


Kvalifikacije za Euro 2016:

18.3.
Slovenija – Norveška (18.30)
Češka – Francija(20.45)

19.3.
Norveška – Češka (17.45)
Slovenija – Francija (20.00)

21.3.
Francija – Norveška (16.00)
Češka – Slovenija (18.30)

Za dodatna štiri prosta mesta pa sledi končnica 15. in 22.9. 2015. Osem ekip (poleg sedem drugouvrščenih ekip po skupinah tudi najboljše tretja uvrščena ekipa) se bo v dveh tekmah (doma in v gosteh) udarilo za dodatna prosta mesta.

Kvalifikacije za EP 2016, glavni del, 17.-22.3. 2015:

skupina 1:
Rusija, Nizozemska, BiH, Latvija

skupina 2:
Španija, Madžarska, Makedonija, Švica

skupina 3:
Italija, Belorusija, Poljska, Finska

skupina 4:
Ukrajina, Azerbajdžan, Belgija, Danska

skupina 5:
Češka, Slovenija, Norveška, Francija

skupina 6:
Hrvaška, Slovaška, Turčija, Armenija

skupina 7:
Portugalska, Romunija, Kazahstan, Gruzija.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.07.2024 | Futsal AA
  Nejc Hozjan okrepil Osijek
  Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
 • 02.07.2024 | Futsal AA
  Jesen v znamenju futsal reprezentanc
  Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
 • 23.06.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec okrepil Osijek
  Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
 • 17.06.2024 | Futsal AA
  Klemen Duščak okrepil Makarsko
  „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
 • 13.06.2024 | Futsal AA
  Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
  Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
 • 10.06.2024 | Futsal AA
  Slovensko slavje v Švici
  Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
 • 09.06.2024 | Futsal AA
  Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
  Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
 • 06.06.2024 | Futsal AA
  Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
  V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
 • 30.05.2024 | Futsal AA
  Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
  Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.
 • 29.05.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju četrtkovega žreba kvalifikacij za EP 2026
  Litva in Latvija bosta družno leta 2026 gostili že 13. evropsko prvenstvo. Jutri popoldan pa bo v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij. Tudi s Slovenijo, ki bo na žrebu imela status nosilke.

DELI NA