05.03.2015 | Futsal AA
Futsal reprezentanca končala priprave pred kvalifikacijami

Slovenska futsal reprezentanca je v Laškem sklenila še zadnje priprave pred začetkom kvalifikacij za Euro 2016. V dvorani Tri lilije so varovanci selektorja Andreja Dobovičnika opravili šest treningov. Reprezentanca se bo zbrala vnovič zbrala 16.3., 18.3. pa se začno kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2016 gostila Srbija.

Kvalifikacije za Euro 2016:

18.3.
Slovenija – Norveška (18.30)
Češka – Francija(20.45)

19.3.
Norveška – Češka (17.45)
Slovenija – Francija (20.00)

21.3.
Francija – Norveška (16.00)
Češka – Slovenija (18.30)

»Naredili smo vse, kar smo si zadali za cilj. Zelo sem zadovoljen s pristopom igralcev. Žal pa vnovič ni bilo možno, da bi bili zbrani prav vsi. Sem pa prepričan, da bomo prav na kvalifikacijah pokazali, da smo sposobni strniti vrste, ko je to najtežje,« je poln optimizma Dobovičnik.

Nekaj skrbi je le zavoljo poškodbe Gašperja Vrhovca.
»Težave ima tudi Igor Osredkar, a bo v nekaj dneh nared. Upam, da bo Vrhovec okreval toliko, da bo lahko pomagal. Ekipa ga rabi, a dvomim, da bo to tisti Gašper, ki je navdušil na evropskem prvenstvu lani.«

Kaj pa forma?
»Nosilci so že v pravi zavidljivi formi. Rok Mordej in Igor Osredkar sta to dokazala že proti Iranu. Kristjan Čujec je odigral nekaj zadnjih krogov v Italiji zelo dobro, vrača pa se tudi Alen Fetić.«

V ekipi je tudi nekaj mladih moči.
»Moje delo je, da bdim nad njimi in dajem v okviru možnosti tudi določeno minutažo. Nekaj mladih je prišlo zavoljo planskega dela, nekaj pa po sili razmer (poškodbe).  Dva, trije so pokazali, da sodimo v
reprezentanco in so postali stalni člani. Za par pa bomo to videli in preizkusili v novem ciklusu.«

Z narejenim na pripravah je zadovoljen tudi Alen Fetić, ki je na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah v dresu Splita dosegel dva gola. Poškodba (težave s trebušno steno) so preteklost. »Priprave so uspele, dobro smo delali, bistveno je, da pridemo vsi na zdravi na kvalifikacije.«

Kako dobro že poznate konkurenco?
»Precej dobro. Z Norvežani smo že igrali v tem ciklusu, Čehi pa so tako ali tako naši stari znanci. So dobra ekipa, ki je upravičeno v prvem kakovostnem bobnu evropskega reprezentančnega futsala. Z njimi smo igrali tudi tiste nesrečne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2012. Ne glede na vse – poznamo jih, prav tako tudi Francoze.«

Verjetno bo lažje z navijači.
»Zagotovo! Želim si, da bi bili navijači v dvorani v Laškem naš šesti igralec. Z njimi nam bo uspelo, da se še četrtič zapored uvrstimo na evropsko prvenstvo!«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.07.2024 | Futsal AA
  Nejc Hozjan okrepil Osijek
  Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
 • 02.07.2024 | Futsal AA
  Jesen v znamenju futsal reprezentanc
  Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
 • 23.06.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec okrepil Osijek
  Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
 • 17.06.2024 | Futsal AA
  Klemen Duščak okrepil Makarsko
  „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
 • 13.06.2024 | Futsal AA
  Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
  Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
 • 10.06.2024 | Futsal AA
  Slovensko slavje v Švici
  Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
 • 09.06.2024 | Futsal AA
  Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
  Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
 • 06.06.2024 | Futsal AA
  Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
  V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
 • 30.05.2024 | Futsal AA
  Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
  Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.
 • 29.05.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju četrtkovega žreba kvalifikacij za EP 2026
  Litva in Latvija bosta družno leta 2026 gostili že 13. evropsko prvenstvo. Jutri popoldan pa bo v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij. Tudi s Slovenijo, ki bo na žrebu imela status nosilke.

DELI NA