15.06.2009 | 1. SFL
Futsal bogatejši za tiskovnega predstavnika in urednika

Pred dnevi se je z zadnjo finalno tekmo končala 1. SFL, nekaj dni poprej so s sklepnim dejanjem opravili tudi v kategoriji U21. Čeprav so tekmovanja končana, pa za Komisijo za mali nogomet pri NZS ni počitka, saj nadaljuje z delom, ki bo še pripomoglo k dodatni medijski popularizaciji futsala.

Futsal.si dobil urednika

Veseli smo, ker lahko na tem mestu obelodanimo vest, da se je naši ekipi pridružil priznani novinar in fotograf Drago Perko, ki bo v prihodnje glavni in odgovorni urednik spletne strani Futsal.si, opravljal pa bo tudi vlogo tiskovnega predstavnika reprezentance.  

Temeljito o tekmovanjih in reprezentancah

Patrik Peroša je izrazil zadovoljstvo ob tem dogodku: »Četudi je bilo  v zadnjem obdobju obilice dela kot npr. kvalifikacije za evropsko prvenstvo, zaključek tekmovanj lahko danes končno obelodanimo, da nam je uspel veliki met na področju skorajšnje medijske popularizacije futsala. V ekipo futsala, ki smo v zadnjih štirih letih zabeležili veliko uspehov, smo pridružili trenutno najboljšega futsal novinarja Draga Perka. Veliko energije, časa in raznih pogajanj je bilo potrebnih, da smo se uspešno dogovorili za sodelovanje. Veseli me, da bomo lahko v prihodnje računali na njegovo strokovnost, ki bo omogočala, da bomo končno prešli iz medijskega mrka na površje. Tako si lahko klubi oz. futsal nasploh lahko obeta v bližnjih prihodnosti veliko več informiranosti. Perko bo vezna nit med futsal aktivnostmi in javnostjo, tako bo predvsem zadolžen za temeljito poročanje futsal tekmovanja in reprezentančnih aktivnosti. Zelo pomembna naloga bo tudi vzpostavitev partnerskih odnosov z določenimi medijskimi hišami, tako tiskanimi kot radijskimi in televizijskimi z jasnim ciljem poročanje o futsal aktivnostih v pomembnih slovenskih medijih. Skratka veliko dela ga čaka, za kar verjamem da ga bo opravil uspešno in v to v zelo kratkem času.«

Futsal promocija kot izziv

»Omenjena naloga, ki mi je bila zaupana, je zame velik izziv, s katerim sem se pripravljen spoprijeti in narediti vse kar je v moji moči, da tudi futsal dobi tisto mesto in pozornost, ki si jo zasluži,« je ob tem povedal Drago Perko, ki je zadnja štiri leta deloval na portalu Kapodol, v novinarskih vodah pa je aktiven od leta 2000, zadnja štiri leta pa se intenzivno bavi tudi s fotografijo.

Tekst: Patrik Peroša
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA