23.08.2023 | Futsal AA
Fideršek zabil na Cipru, Dobovec v glavni krog

Futsal liga prvakov je vstopila v 23. sezono. V letošnji izvedbi elitnega futsal klubskega tekmovanja bo igralo 55 klubov iz 51 držav. Začel se je predkrog – kjer igrata Tilen Gajser in Matej Fideršek, na turnirju v Bolgariji sodi Aleš Perič Močnik (na 1. tekmi kot 3. sodnik), Štefan Tivold pa bo kontrolor sojenja na turnirju predkroga futsal lige prvakov v Albaniji. Slovenski prvak Dobovec se bo priključil tekmovanju v glavnem krogu.

V predkrogu bo sodelovalo 32 ekip, ki bodo deljene v osem skupin, predkrog pa je na sporedu med 22. in 27.8. Prvaki skupin in najboljša drugouvrščena ekipa vseh turnirjev se bodo uvrstili v glavni del tekmovanja, kjer jih pričaka najboljših 23 ekip Evrope. Žreb bo teh skupaj 32 (9 iz predkroga in 23 direktno uvrščenih) razdelil v osem skupin, glavni del lige prvakov bo med 24. in 29.10. V elitni del napreduje 16 ekip (iz težjega dela skupin glavnega dela po trije, iz skupin, kamor so uvrščeni nižje plasirani klubi le zmagovalec skupine).

Slovenska futsal javnost pozorno spremlja turnir na Cipru (v Limasolu), kjer igra švicarski prvak Minerva, katere člana sta Matej Fideršek in Tilen Gajser. Fideršek je na prvi tekmi tudi dosegel gol za prepričljivo zmago proti ekipi iz San Marina.

Liga prvakov, predkrog:

23.8.
Minerva – Fiorentino 5:0

24.8.
Yerevan – Minerva

26.8.
AEL – Minerva

V Sloveniji turnir glavnega dela

Dobovcu je pripadla čast, da bo vnovič gostil turnir ene od skupin glavnega dela, ob njem pa bodo v skupini 4 še SL Benfica, Club Sportiv United Galati in Etoile Lavalloise. Poleg Dobovca bodo turnirje glavnega dela gostili še AE Mallorca Palma Futsal, MNK Olmissum, KMF Loznica-Grad 2018, Kauno Žalgiris, Kauno Žalgiris, SK Plzeň, Città di Eboli in Futsal Dinamo.

Elitni del lige prvakov, v njem bo 16 ekip deljenih v štiri skupine, bo na sporedu med 28.11. in 3.12. Zmagovalci skupin se bodo uvrstili na finalni turnir lige prvakov, ki bo v prvem tednu maja 2024. Naslov prvaka brani španski klub Palma.

Vsakič med 16

Dobovec bo v Evropi igral sedmič. Njegov izkupiček je izjemen: vsakič, torej šestkrat, se je uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 pa je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono začenja kot 6. uvrščena ekipa (tako visoko je bil tudi lani), kar je veliko priznanje za klub, ki je postal evropska stalnica, ter slovenski klubski futsal.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
    V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.

DELI NA