12.04.2024 | Futsal AA
Evropski in svetovni prvak je bil premočan

Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh prijateljsih tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku.

Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.

Prijateljski tekmi, Lizbona:

11.4.
Portugalska – Slovenija 4:0
(2:0)
1:0 Neves (15.), 2:0 Erick (20.), 3:0 André Coelho (21.), 4:0 Tomás Paçó (35.)

13.4.
Portugalska – Slovenija (19.30)

Selektor Tomislav Horvat se je odločil in tekmo začel v postavi Nejc Berzelak, Teo Turk, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Marko Peček, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Jure Suban, Nejc Hozjan, Žan Janez, Klemen Duščak in Alen Muratagić.

Portugalci so imeli več žogo v svojih nogah, povedli pa so v 15. minuti, ko je zadel Neves. Portugalci so v 20. minuti prek Ericka zadeli za 2:0. Prvi polčas je žal obeležila poškodba Jureta Subana.

V nadaljevanju so Portugalci zadeli za 3:0, v 21. minuti je bil uspešen André Coelho, za 4:0 je v 35. minuti zadel Tomás Paço. V prvem polčasu velja izpostaviti priložnosti Luke Čopa in Tea Turka, v 2. Jeremyja Bukovca. Marko Peček je obranil 10-metrovko. Slovenija je v zadnjih petih minutah tekme igrala z igralcem, vratarjem v polju, a se rezultat ni menjal.

„Ne morem biti nezadovoljen s predstavo. Dobro smo izgledali, dobro smo igrali. A Portugalska je najboljša ekipa na svetu. Na tem nivoju so male napake, ki smo jih naredili, v nekaj momentih dovolj, da prejmeš zadetke. Iz tega moramo potegniti dobre nauke. Še enkrat bi rad čestital fantom za res čvrsto, borbeno, hrabro in dobro predstavo. Portugalska je zasluženo zmagala. Edino, kar žal res skazi tekmo, pa je poškodba Jureta Subana. Želim mu res, da čim hitreje vrne,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.

Slovenija AA:
Teo Turk (Came Dosson ITA), Marki Peček (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Matej Fideršek (Futsal Minerva ŠVI), Jeremy Bukovec (MNK Olmissum Omiš HRV), Nejc Hozjan (Sandro Abate ITA), Luka Čop (THE Nutrition Extrem), Nejc Berzelak (FK Siliko), Max Vesel (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko), Uroš Đurić (FK Siliko), Jure Suban (FK Siliko), Alan Muratagić (FK Siliko), Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic Bar).

Portugalska:
Bernardo Paçó (Sporting CP) e André Correia (CR Leões Porto Salvo), André Coelho (FC Barcelona), Tomás Paçó (Sporting CP) e Tiago Sousa (SC Braga/AAUM), Afonso (SL Benfica), Erick (FC Barcelona), Diogo Santos (Sporting CP), Lúcio Rocha (SL Benfica), Silvestre Ferreira (SL Benfica), Tiago Brito (SC Braga/AAUM), Miguel Ângelo (Fortitudi Pomezia) e Bruno Pinto (CR Leões Porto Salvo), Fábio Cecílio (SC Braga/AAUM) e Kutchy (SL Benfica), Neves (Sporting CP).

10. tekma

To je bil že 10. medsebojni obračun. Na dosedanjih desetih srečanjih je Portugalska dosegla devet zmag, Slovenija je zmagala enkrat.

Medsebojne tekme:
12.4. 2024 Portugalska – Slovenija 4:0
6.12. 2017 Slovenija – Portugalska 4:6
5.12. 2017 Slovenija – Portugalska 0:2
4.2. 2016 Slovenija – Portugalska 2:6
4.12. 2013 Portugalska – Slovenija 2:4
3.12. 2013 Portugalska – Slovenija 4:1
15.4. 2008 Portugalska – Slovenija 3:0
2.4. 2008 Slovenija – Portugalska 1:6
21.12. 2005 Slovenija – Portugalska 0:2
20.12. 2005 Slovenija – Portugalska 0:1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 14.05.2024 | Futsal AA
  Fideršek in Gajser uspešna v polfinalu
  V Švici se je začel polfinale državnega prvenstva, gole sta dosegla Matej Fideršek in Tilen Gajser. V Italiji Pordenone Marka Hrvatina nadaljuje lov na Serie A, na Hrvaškem bo o prvaku odločala 5. tekma finala.
 • 10.05.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec zabija tudi v finalu
  Na Hrvaškem je naš reprezentančni sidraš Jeremy Bukovec potrdil dobro formo v prvih dveh tekmah finala. Dobro v končnici Seria A2 Elite kaže tudi Pordenoneju, ki ima močan slovenski pečat. V Italiji, v Serie A, se bo začel četrtfinale, v Švici pa polfinale.
 • 03.05.2024 | Futsal AA
  Bukovec za naslov prvaka, v končnico tudi Hozjan
  Na Hrvaškem se začenja finale, Jeremy Bukovec bo v dresu Olmissuma igral proti ekipi Futsal Dinamo. V četrtfinale italijanske lige je napredoval tudi Nejc Hozjan, končnica Serie A2 čaka tudi Pordenone, ki ga vodi trener Marko Hrvatin.
 • 22.04.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
  V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
 • 02.04.2024 | Futsal AA
  Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
  Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 27.03.2024 | Futsal AA
  Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
  Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.

DELI NA