04.05.2021 | 1. SFL
Evropski Dobovec prihaja na Škofije

S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.

Tretji polfinalni tekmi sta na sporedu 14. maja (v Litiji) oz. 18. maja (v Rogaški Slatini).

1. SFL, polfinale, 2. tekma, 4.5.
FC Bronx Škofije – FK Dobovec (20.00) (0:1 v zmagah)

30.4.
Siliko Vrhnika – FC Litija 1:3
 (1:1) (1:1 v zmagah)
1:0 Ćosić (1.), 1:1 Fideršek (19.), 1:2 Lennon (32.), 1:3 Leitao (40.)

Na dveh frontah

Dobovec je minulo sredo s stilom sklenil nastop v ligi prvakov, kjer je prvič prišel na zaključni turnir, spet, že četrtič v svojem četrtem nastopu, pa je med elito. Sedaj se ekipa trenerja Kujtima Morine povsem fokusira na domač teren, 1. SFL in zaključni turnir pokala Terme Olimia, ki bo v petek, 7.5., in soboto, 8.5., v Podčetrtku.

„V tej sezoni smo že odigrali nekaj tekme z ekipo Bronx, zadnje tri smo dobili. Zelo sem bil zadovoljen, kako smo opravili delo na četrtfinalu pokala, od samega začetka smo zagospodarili na terenu,“ se Morina ozre na generalko za ligo prvakov, ko je Dobovec na Škofijah s 7:1 porazil škofjote.

„Vem, da se Bronx ne bo kar pomiril s tem, da bo dobival po sedem golov na tekmo. So mlada ekipa, ki premore energijo. Naredili bodo vse, da se pokažejo v pravi luči. Naša naloga je, da smo z glavo pri stvari, da smo disciplinirani in da skušamo do zmage in da v Rogaški Slatini sklenemo serijo,“ se nadeja Morina, ki bo nocoj spet zbral svojo ekipo.

Brez prvega strelca

„Če smo bili na 1. polfinalni tekmi v Dobovcu vsaj 25 minut v enakovrednem položaju, na pokalnem srečanju nismo bili niti blizu. V torek nas čaka še 3. tekma z evropskim Dobovcem, ki se je med tednom odlično upiral najboljši ekipi na svetu, kar jim še enkrat čestitam,“ pa napoved za jutri začne trener Bronxov Marko Hrvatin.

„Mislim, da je sezona zelo dolga in naporna. Večina fantov igra na dveh frontah, in to je v tem trenutku očitno preveč, saj nismo nikjer stoodstotni. Poleg tega je sezone najverjetneje že konec za enega naših najboljših igralcev Uroša Đurića (13 golov v tej sezoni 1. SFL; op.a.), tako da smo v ključnem trenutku sezone naleteli na velike težave. Ker pa se polfinale v domači dvorani proti tako kvalitetni ekipi ne igra vsak dan, bomo naredili vse, da se vsaj eno tekmo skušamo približati in narediti zanimivo tekmo. A bojim se, da smo z glavo že drugje,“ sklene strateg Hrvatin.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na Barcelono
  Danes ob 15. uri se v Zadru s tekmo Kairat Almaty – Benfica začenja finalni turnir lige prvakov. Za slovenske ljubitelje futsala bo še kako zanimiv že prvi večer, saj bo naš predstavnik FK Dobovec ob 20. uri igral proti Barceloni, ki je branilec naslova evropskega klubskega prvaka!
 • 27.04.2021 | 1. SFL
  Z najboljšo tekmo kariere je vse mogoče tudi proti Barceloni
  V Zadru je vse pripravljeno za skorajšnji začetek finalnega turnirja lige prvakov. Tudi s slovenskim pridihom. FK Dobovec se je uspel uvrstiti med elitno druščino, ki bo prvič v zgodovini lige prvakov o naslovu odločala na turnirju osmerice.

DELI NA