27.03.2019 | Futsal U19
Dres Slovenije nagrada za ves trud

Na zadnjem zboru reprezentance do 19 let jo je skupil Tod Ciuha, sicer član Silika Mkeršmanc. A je bila skrb selektorja Andreja Dobovičnika odveč. „Malce sem si zvil gleženj, terapije so pomagale. Prišel sem v Podčetrtek, da pomagam reprezentanci. Če bo kaj bolelo, bomo stisnili zobe. Take priložnosti, ki jo imamo, ne smemo zapraviti!“ je odločen Ciuha.

Kvalifikacije za Euro U19, Podčetrtek, tekme Slovenije:

27.3.
Slovenija – Nizozemska (17.30) (videoprenos na www.nzs.si)

28.3.
Slovenija – Ciper (18.45) (videoprenos na www.nzs.si)

30.3.
Azerbajdžan – Slovenija (18.00) (videoprenos na www.nzs.si)

:: Vse uradne tekme reprezentance U19

„Vesel in ponosen sem, ker sem vpoklican v reprezentanco. To je nagrada in potrditev za ves trud in odrekanje ter hkrati dokaz, da delam prav. To je zame velika čast!“ ne skriva Ciuha navdušenja, ker je del izbrane vrste, ki jo vodi selektor Andrej Dobovičnik, od katerega se je Tod veliko naučil. To rad pove.

Ob tem pa spomni, da ima to srečo, ker trenira in se razvija v klubu, ki premore Mileta Simeunoviča in Senudina Džafića. „Na vsakem treningu se lahko od obe nekdanjih vrhunskih igralcev veliko naučim. To skušam izkoristiti,“ poudari Tod. Vse znanje pa želi prenesti v reprezentanco, kjer želi pomagati in biti koristen. 


Glasni med himno

Dileme ni, tudi danes se bo v Podčetrtku slišala Zdravljica. „Mi vedno pojemo glasno,“ poudari Ciuha, ki ne skriva ponosa, da bo danes zabeležil 16. nastop v dresu Slovenije. Od lanskega aprila je dosegel tudi pet golov.

Tod je sprva igral nogomet, v futsal vode pa ga je povabil Rok Železnik, ki je sestavljal ekipo na Vrhniki.

Prepričan v uspeh

„Ne bojimo se konkurence, ki ni slaba. A nam je jasno, da imamo povsem realne možnosti, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo. Zakaj? Ker mislim, da smo tehnično-taktično boljši od ostalih. Čeprav smo morda malce fizično slabši, verjamem, da bo naše futsal znanje delalo razlike,“ poln optimizma napove dogajanje v Podčetrtku.

Tod ni izjema. Vesel bo, ko bo na tribuni videl svoje prijatelje, družino... Verjame, da bo dvorana v Podčetrtku lepo popolnjena, da bo dovolj grl in dlani v korist in podporo Slovenije.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2019 | Futsal U19
  Vnovič se bo zbrala reprezentanca U19
  V naslednjih dneh se bo ponovno zbrala futsal reprezentanca U19, ki bo s tem nadaljevala delo v obdobju do novih kvalifikacij za EP 2021. Reprezentanca se bo zbrala 7. decembra v Maribor, selektor Andrej Dobovičnik je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 04.11.2019 | Futsal U19
  Z delom začela nova generacija
  Minuli vikend je bil nekaj posebnega tudi za novo generacijo, ki bo tvorila novo reprezentanco do 19 let. Vabljeni igralci so se zbrali v Kidričevem, kjer so pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika opravili štiri treninge in tako začeli novo pot.
 • 27.10.2019 | Futsal U19
  Zbrala se bo reprezentanca U19
  V naslednjih dneh se bo ponovno zbrala ''nova'' futsal reprezentanca U19, ki bo s tem pričela delo v obdobju do novih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021.
 • 29.04.2019 | Futsal U19
  Po porazu končno 4. mesto
  „V nadaljevanju nam je malce padel motiv. Do izraza sta prišli fizična moč in večja količina treningov. Za nameček je Slovenija v parih dneh odigrala tri tekme, to je bil velik zalogaj za naše fante, ki so sedaj videli, kaj jim še manjka,“ je uvodoma dejal selektor Dobovičnik.
 • 28.04.2019 | Futsal U19
  Španiji nudili dober odpor
  Slovenska futsal reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi na Turnirju narodov priznala premoč Španiji, 0:2 je bilo. Jutri se bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika pomerili še z Ukrajino. Na tekmi proti Španiji se je zbralo tudi 30 slovenskih navijačev.
 • 27.04.2019 | Futsal U19
  Po vodstvu poraz proti Italiji
  Futsal reprezentanca U19 je s porazom proti Italiji začela nastop na turnirju Torneo Delle Nazioni. V Manzanu so domačini slavili s 3:1, edini gol za Slovenijo je dosegel Tod Ciuha.
 • 22.04.2019 | Futsal U19
  Na turnir v Italijo
  „Odhajamo na izredno zahteven turnir, kamor gredo tudi fantje, ki jih nismo uspeli peljati na kvalifikacije za Euro 2019. Te tekme bodo dragocena izkušnja za vse nas. Rezultatskih ciljev ni. Turnir je zahteven, želel pa bi, da bi se na taki ravni preizkusili vsi naši igralci,“ je pred potjo v Italijo povedal selektor Andrej Dobovičnik.
 • 30.03.2019 | Futsal U19
  Dve vrhunski tekmi premalo za preboj na Euro 2019
  "Mi nismo bili pravi. Kot je rekel selektor Andrej Dobovičnik, Nizozemci so ne krivi, ne dolžni odpotovali na EP. A to je šport. Iz tega se moramo nekaj naučiti in delati še več in še boljše,“ je po tretji tekmi kvalifikacij povedal Matej Kavčič.
 • 30.03.2019 | Futsal U19
  Slovenija ostaja v igri za nastop na Euru 2019
  V Podčetrtku se končujejo kvalifikacije v skupini 6. Po dveh tretjinah opravljenih nalog najboljše kaže Nizozemski, ki premore šest točk, sledita ji Slovenija in Ciper (s po tremi točkami) in Azerbajdžan, ki še nima točke.
 • 28.03.2019 | Futsal U19
  Z zmago ohranili upe za Euro 2019
  Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so s kar 6:0 porazili Ciper. O potniku na evropsko prvenstvo bosta odločali sobotni tekmi. Slovenija pa bo lahko razmišljala o poti na EP le v primeru, da Ciper na prvi tekmi premaga Nizozemce.

DELI NA