22.01.2021 | 1. SFL
Dobrepolje prvič v novi dvorani, gneča na sredini

Pester program 1. SFL se nadaljuje že v petek. Danes je na sporedu 15. krog. Tekme se igrajo v Ljutomeru, Rogaški Slatini, Litiji, Kobaridu in v Dobrepolju. Do konca rednega dela so še štirje krogi, med 4. in 8. mestom pa le pet točk razlike, kar je garancija za razburljive zadnje štiri kroge.

Vendarle doma doma

Zagotovo bo najbolj slovesno v Dobrepolju, kjer bo domačin po desetih letih igranja in delovanja dočakal člansko tekmo v novi lični dvorani. Ob tej priložnosti pa ekipa trenerja Danija Kaljeviča lovi tudi prvo oz. kar prve točke v sezoni. „Ta teden je res nekaj posebnega, od ponedeljka že treniramo v novi dvorani, veseli in ponosni smo,“ pravi Kaljevič, ki pohvali ekipo za delo, predvsem pa rast forme. „Vidi se, da se je vrnil tudi Kevin Strnad. Ne zaslužimo si, da nimamo točk. Forma se dviguje. Škoda, ker se končuje redni del 1. SFL. Že v Sevnici je bilo tesno, pa je domačin zmagal,“ Kaljevič spomni na poraz 5:1, ki pa so ga doživeli v zadnjih desetih minutah.

Sevničani so v zadnjem krogu doživeli visok poraz proti Litiji. „Ni bilo dobro, predvsem pa nam škoduje miselnost. V petek smo v Dobrepolju, kjer moramo zmagati, če želimo še upati, da se ognemo 9. mestu,“ napove Jože Gačnik, trener Sevnice.

1. SFL, 15. krog, 22.1.
KMN Tomaž Šic Bar – ŠD Mlinše (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – FK Hiša daril Ptuj (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)

Cenijo Siliko, a hočejo tri točke

Dobovec je včeraj pozorno zrl na žreb lige prvakov, misli pa potem hitro usmeril na domače prvenstvo, kjer lovi 15. zmago v tej sezoni.

„Tekme proti Siliku so vedno zahtevne. Vrhnika ima dobro ekipo in premalo točk. Zagotovo pa so ekipa, ki bo proti nam koristila hitre protinapade in njihovo igro z vratarjem v polju. Ob vsem spoštovanju do tekmeca nas zanimajo nove tri točke,“ je jasen trener Kujtim Morina. „Od svojih igralcev pričakujem stalen napredek in nov korak naprej. Vse skupaj, začenši s to miselnostjo, nam bo še kako prav prišlo v nadaljevanju sezone,“ sklene Morina.

Trener Silika Mile Simeunovič pravi, da odhajajo na najlažjo tekmo sezone. V ekipi manjka Aljaž Končan. „Tokratna tekma proti evropskemu Dobovcu bo pravi test za nas, da vidimo, kje smo in kaj smo,“ pravi Simeunovič, ki je z ekipo na 5. mestu.

Obračun prijateljev

Druga in tretja ekipa lige se bosta pomerila v Litiji, kjer domačin gosti FC Hišo daril Ptuj. „Treniramo, gradimo, sestavljamo. Po eni strani je časa dovolj, po drugi ne,“ začne Senudin Džafić, trener Litije, ki se veseli petkove tekme. „Ptuj je ekipa, ki jo vodi odličen trener, tudi moj prijatelj, ki je naredil veliko, kar mnogi ne bi. Ima mlado ekipo, ki se razvija, ga posluša, mu sledi in napreduje. Bomo morali biti kar zbrani, če želimo do zmage. Ptujčani imajo močno ekipo,“ navrže Džafič.

Trener Ptujčanov Robert Grdović prizna, da je ekipa malce utrujena, žal pa mu je tudi poraza proti Oplastu, gole pa so prejemali iz protinapadov. „Delamo iste napake, gremo naprej. Pred nami dober test za končnico, ki sledi. To bo tudi prva tekma po Dobovcu, ko ne bomo favoriti. Igramo z Litijo, ki se je dobro okrepila, rabijo pa čas, da se povsem uigrajo,“ doda Grdović, ki verjame, da bo imel na voljo vse razpoložljive sile, tudi Roka Rednaka in Jeremyja Bukovca.

Primorci za skok korak naprej

Zanimiva tekma bo tudi v Kobaridu, kjer pri 7. Oplastu gostuje 4. KMN Bronx Škofije. Obe ekipi sta v dobri formi – Oplast prihaja na tekmo po odmevni zmagi proti Siliku, Bronx je pred tednom dni porazil ŠD Mlinše. „To bo že tretja tekma v tednu dni. To bo plus za mlado ekipo Bronxa, ki veliko teče. So pa nam ostali nekaj dolžni jeseni,“ začne trener Oplasta Zoran Tesko, ki spomni na tesen jesenski poraz na Škofijah, 3:2 je bilo za Bronx.

„Žal bomo brez kaznovanega Anžeta Široka in poškodovanega Aljaža Kusterleta. A verjamem, da bomo odigrali tako, kot zmoremo in pridemo do treh točk,“ napove Tesko, ki je pred leti tudi sam kot trener vodil Bronxe.

Danes je na klopi Bronxa Marko Hrvatin, ki takole napove tekmo v Posočju:
„Če pogledamo realno, je Oplast po moji oceni po kvaliteti tretja ekipa lige, za Litijo in Dobovcem, ki izstopa. Pričakoval sem, da se bodo dvignili na lestvici in prišli v formo, čeprav so menjali sistem igre iz prejšnjih let. Mi smo letos kar nekajkrat že presenetili na gostovanjih, zato vemo, kakšen pristop mora biti za tako težko tekmo. Spet nam manjka "pol" ekipe, a na to smo se letos že navadili, zato bodo morali tisti, ki gredo na tekmo, dati se nekaj več več. To bo predvsem taktična tekma.“ V ekipi s Škofij ne bo Đoše Lazareviča in Nika Zajca.

Tudi Petrovič

Šesta, KMN Tomaž Šic bar, in osma ekipa, ŠD Mlinše, tekmovanja se danes merita v Ljutomeru. Za spomin na jesen: 3:3 je bilo v Zagorju.

ŠD Mlinše z nadaljevanjem sezone niso najbolj navdušene, v zadnjih sedmih tekmah so vknjižile zmago, remi in pet porazov. „Čutim pa, da se vračamo v formo,“ pa sinoči pove trener ekipe Gregor Ceglar. „Točke rabimo, pritiska pa ne delamo. Verjamem, da lahko začnemo pozitivno serijo. Samozavestno gremo v Ljutomer. Pred nami so štiri tekme, na treh lahko pridemo do točk. Na zadnjih dveh srečanjih smo imeli po en super polčas ter dva slaba. Želim, pa si, pa vem, da to zmoremo, da danes ne glede na vse z dvignjeno glavo zapustimo parket!“ je jasen Ceglar, ki bo vnovič računal na Matica Lokovška, debitiral pa bo še en novinec Dragan Petrovič, ki po Ceglarjevih besedah morda še ni toliko nared za veliko minutažo, a Ceglar ceni njegovo zmagovalno pozitivno miselnost.

Ambicij pa ne skrivajo niti domačini. „Najprej moram fante še enkrat pohvaliti za tekmo proti Dobovcu med tednom, bil je opazen bistven napredek v igri glede na prejšnjo tekmo v Dobrepolju. A proti Dobovcu faktor motivacije ni vprašljiv, ta pristop moramo prenesti na tekmo, ki prihaja,“ začne trener Matej Gajser, ki misli usmerja na nocojšnji obračun:
„Nasprotnika spoštujemo in se hkrati zavedamo, da prihajajo ključne tekme z neposrednimi nasprotniki, kjer točke štejejo dvojno. Ne bomo igrali v polni postavi, imamo težave s kaznimi (Vindiš) in poškodbami (M. Senekovič). Zaupam fantom in verjamem v pozitiven rezultat!“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2021 | 1. SFL
  Po reprezentanci fokus na lige in pokal
  Tako bosta v petek na sporedu uvodni polfinalni tekmi 1. SFL. Dobovec bo doma gostil FC Bronx, Litija pa bo na prvi polfinalni tekmi pričakala vrhniški Siliko. Nadaljujejo se tudi ostala tekmovanja.
 • 07.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec z Barcelono v Zadru
  Evropska nogometna zveza Uefa je potrdila, da bo finalni turnir futsal lige prvakov za sezono 2020/2021 na sporedu v Zadru in ne v Zagrebu, kot je bilo sprva načrtovano. Za to potezo so se odločili na prošnjo hrvaške države.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Znani vsi polfinalisti, prvi tekmi 2. aprila
  Dobovec, Litija, Siliko in FC Bronx so že nocoj izkoristili prvo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale 26. sezone 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – FC Bronx in FC Litija – Siliko, polfinale se prične 2. aprila. Prihodnji petek, 26.3., je rezerviran za osmino finala pokala Terme Olimia.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Če ne danes, pa v torek
  Na www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Ljutomera, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti FC Bronx. Trije gostje (Dobovec, Bronx in Litija) ter današnji domačin Siliko Vrhnika si lahko že danes zagotovijo nastop v polfinalu. V primeru, da bo potrebna 3. tekma, bo ta na sporedu v torek, 23. marca.
 • 18.03.2021 | 1. SFL
  Primorci v Ljutomer po polfinale 1. SFL
  „Vesel sem, da nam je uspel veliki preobrat na prvi domači tekmi, a morem priznati, da nismo bili pravi. Malo je manjkalo in bi šla tekma v drugo smer,“ se trener Bronxov Marko Hrvatin uvodoma ozre na prvo četrtfinalno tekmo, hkrati pa ne skriva veselja pred jutrišnjim vnovičnim obračunom! Škofjoti gostujejo v Ljutomeru, kjer bi ob drugi zmagi postali polfinalisti
 • 17.03.2021 | 1. SFL
  V petek kamere v Ljutomeru
  V petek se nadaljuje četrtfinale 1. SFL, na sporedu so štiri tekme. Tekmeci identični kot pred tednom dni, razlika je le v domačinstvu, to pot se igra v Zagorju, na Vrhniki, v Kobaridu ter Ljutomeru. Prav v Ljutomeru pa bodo tudi naše kamere, odkoder si boste lahko tekmo ogledali v neposrednem prenosu!
 • 12.03.2021 | 1. SFL
  V ŽIVO: Četrtfinale 1. SFL, 7. krog 2. SFL
  Doma so se zmag veselili Dobovec, FC Litija in KMN Bronx, v gosteh je bil uspešen Siliko. Vsi štirje nocojšnji zmagovalci so na pol poti do polfinala. Druge tekme četrtfinala so na sporedu 19. marca. Polfinalist bo ekipa, ki prva vknjiži dve zmagi.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ljutomerčani niso pozabili 40. minute v režiji Bronxov
  Za mesto v polfinalu 26. sezone 1. SFL se bosta v petek ob 20. uri, domačini pripravljajo tudi prenos tekme, pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar, soseda na lestvici rednega dela – bronxi so bili 4., tomaži pa 5.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ptujčani in Vrhničani prepričani v uspeh
  Igrali bomo agresivno, postavili se bomo visoko in jih tako tudi prijeli. Ne želimo dovoliti, da ritem igre prevzame Siliko in nas uspava, potem pa nas skuša razbiti z igralcem (vratarjem) v igri „5:4“ . Naša prednost je tudi daljša klop,“ napoveduje trener Ptujčanov Robert Grdović.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Dobovec brez Novaka, Mlinše brez bele zastave
  V lov na naslov v 1. SFL se podaja tudi Dobovec, ki se bo v četrtfinalu pomeril z ekipo ŠD Mlinše, ki je v svoji krstni sezoni med prvoligaši prišla med osem najboljših.

DELI NA