Dobra igra lepo vabilo v Ljutomer

Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh medsebojnih tekem z 0:2 klonila proti Madžarski. Ekipi se bosta vnovič pomerili jutri, v četrtek, v Ljutomeru, kjer se tekma začne ob 17.30.

Domačinke, polfinalistke letošnjega evropskega prvenstva, so povedle v prvem resnem napadu, gol je dosegla Viktoria Horvath. To je bil tudi rezultat prvega polčasa, v katerem velja izpostaviti nekaj izvrstnih posredovanj golmanke Maje Zajc in obetavnih akcij, ki jih je zaključevala Ines Ermenc. Madžarke so v 2. delu zadele še enkrat, v igri z golmanko v polju je na 2:0 v 36. minuti povišala Brigitta Gruber. V nadaljevanju je tudi naša reprezentanca odigrala z golmanko v polju, v tej vlogi kapetanka Sergeja Kos, a se rezultat do konca tekme ni menjal.

„Lahko res pohvalim svoje igralke, ki so odigral res dobro tekmo. Odlično so parirale polfinalistkam evropskega prvenstva. Imeli smo svoje priložnosti, žal pa jih nismo izkoristili. Pri tako vrhunskih ekipah je tako, da se ti ponudi malo priložnosti. Ki jih moraš izkoristiti,“ je uvodno oceno tekme podal selektor Drago Adamič.

„V prvi minuti smo prejeli neumen gol. To se nam je zdaj zgodilo že tretjič zapored proti ekipam iz evropskega vrha. Potem smo vzpostavili ravnotežje. Precej visoko smo v obrambi stali in tako onemogočili Madžarski, da razvije svojo igro. V obrambi so punce odigrale odlično, veliko so tekle. Glave gor, jutri pa skušamo zmagati,“ napove selektor Adamič.

Ženska članska futsal reprezentanca:

Zalaegerszeg, 8.2.
Madžarska – Slovenija 2:0
(1:0)
1:0 Horvath (1.), 2:0 Gruber (36.)

Ljutomer, 9.2.
Slovenija – Madžarska (17.30)

Slovenija:
Maja Zajc (FK Lukovica), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Barbara Lah (ŠD Extrem), Ela Maxine Košir (ŠD Extrem), Maja Srebot (ŠD Košana), Teja Keržič (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Deja Adamič (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje), Tjaša Močnik (ŽNK Celje), Maša Novak (ŽNK Celje), Daša Dolenšek (ŽNK Vrhnika).

Slovenija je dosedaj odigrala 34 uradnih tekem: zbrala je 10 zmag, tri remije in 21 porazov. Reprezentanco sta dosedaj vodila dva selektorja: Dejan Kramberger in Drago Adamič. S 13 goli je prva strelka reprezentance aktualna kapetanka Sergeja Kos.

Tekst: D.P.
Foto: Jóna István

SORODNE NOVICE

  • 29.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V pričakovanju žreba kvalifikacij za SP 2025
    Prihodnje leto bo potekalo 1. svetovno prvenstvo v futsalu za ženske. Za naslov svetovnih prvakinj se bo merilo 16 ekip. Zdaj je že jasno, da bo v evropskih kvalifikacijah sodelovalo 26 reprezentanc. Med njimi so tudi države, ki bi želele gostiti uvodno svetovno prvenstvo.
  • 20.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Danes in jutri proti Franciji
    Tekmi tako Sloveniji kot Franciji služita kot del priprav na kvalifikacije za prvo izvedbo svetovnega prvenstva v futsalu za ženske, ki ga organizira Fifa prihodnje leto. Kvalifikacije se začnejo oktobra letos.
  • 19.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Reprezentanca vabi v Celje in Slovenske Konjice
    Minuli vikend se je zbrala ženska futsal reprezentanca, ki se bo v torek in sredo pomerila s Francijo. Tekmi bosta v torek, 20.2. (Športna dvorana Prve gimnazije Celje (17.30)), in v sredo, 21.2. (Športna Dvorana Slovenske Konjice (17:00)).
  • 17.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    "Igranje za Slovenijo mi je predstavljalo veliko čast!"
    Tekma v Celju pa bo tudi tekma slovesa za kapetanko Sergejo Kos, ki bo sklenila svojo bogato reprezentančno pot. V Celju bo odigrala svojo 40. tekmo v dresu Slovenije.
  • 15.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Članice vabijo na tekmi proti Franciji
    Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo v Celju in Slovenskih Konjicah pomerile s Francijo, ki bo odigrala sploh prvi dve uradni reprezentančni tekmi v gosteh.
  • 11.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V pričakovanju tekem proti Franciji
    Z delom in akcijo nadaljuje ženska futsal reprezentanca. Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo dvakrat doma pomerile s Francijo. Znan je seznam igralk, na katere računa selektor.
  • 25.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Domačinkam ostalo več moči
    „Energetsko nismo bili pravi. Nismo bili isti kot dan popreje. Portugalska je bila na identični ravni, morda še za odtenek boljša,“ je uvodoma povedal selektor Drago Adamič, ki je tekmo začel v postavi Barbara Lah, Tina Jesenovec, Ines Ermenc, Anja Ložar, Anja Žvokelj. V ekipi je manjkala kapetanka Sergeja Kos, ki je zbolela.
  • 23.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Remi na prvi tekmi
    „Za nami je super prva tekma. Čestitke puncam, ki so odgarale fenomenalno celo tekmo v obrambi. V napadu smo bili dokaj nevarni. Predvsem pa smo bili potrpežljivi. Jutri pričakujem identičen pristop, priložnost bodo dobile tudi igralke, ki so igralke manj ali sploh ne. Zanima me tak pristop in dober rezultat,“ je po tekmi povedal selektor Drago Adamič.
  • 17.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Najprej Portugalska, potem Francija
    Prvi preizkušnji v letu 2024 čakata tudi žensko futsal reprezentanco. Selektor Drago Adamič je obelodanil seznam igralk, na katere računa na dveh prijateljskih srečanjih z reprezentanco Portugalske do 21 let. Tekmi se bosta odigrali v mestu Tavira na Portugalskem.
  • 10.12.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
    Po tekmah na Švedskem pohvalil igralke
    Ženska futsal reprezentanca je na Švedskem odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem. Če je uvodoma klonila s 10:1, je v drugo pokazala precej boljši obraz, 2:0 je bilo za domačinke.

DELI NA