07.02.2019 | Futsal AA
Dobovičnik: Vsi smo potrebovali ta rezultat

Slovenska članska vrsta je sinoči navdušila, z 8:1 je bila boljša od Francije.

„Francozi so ena močna ekipa. Tak rezultat ni povsem realen. A moram reči, da imamo v ekipi fante, ki že 10, 13 let igrajo v tej reprezentanci. Z ne vem kako muko smo premagali te odlične Francoze. Ko pogledamo, vidimo, da jim je manjkal le en dober igralec, ki pa tega ne bi bistveno popravil. Mi smo pokazali kvaliteto! Imeli smo težave z zbori, a sem velik optimist, tako dolgo sem že selektor, da te fante poznam in vem, da bomo prišli na kvalifikacije pripravljeni. Povsem zaupam tem fantom in se ne bojim 1. kroga kvalifikacij,“ je uvodoma povedal selektor Andrej Dobovičnik.

Tudi Koren in Kanc

„Vsi mi smo potrebovali ta rezultat. Predvsem pa smo rabili, da se po letu dni spet zberemo, da se igralci med sabo družijo, kar počno radi, da stroka naredi svoje, skratka, da smo skupaj. Ker pa zdaj nekaj časa ne bo tekme, pa je pomembno tudi to, da smo zmagali,“ je še poudaril Dobovičnik, ki je minute na tekmi ob koncu namenil tudi Žanu Korenu in Luki Kancu. „Tako se je gibal rezultat, zato smo to lahko naredili. Oba imata potencial. Če bosta posvetila svoje življenje futsalu, je pred njima svetla reprezentančna prihodnost. Kdaj pa to bo, pa bomo videli,“ je sklenil Dobovičnik.

Super realizacija

„Prevagala je naša realizacija. Kar smo udarili proti golu, je šlo v mrežo. Tekmecu je padla morala, težko mu je bilo igrati. Bistveno pa bomo, da bomo pravi, ko bo šlo zares,“ je ob tem spomnil Kristjan Čujec, ki je sinoči dosegel tri zadetke.

„Tekma je bila dobra, pristop pa pravi. Ko je pristop tak, nam vse steče. Vrhunsko smo odigrali v obrambi, na taki ravni je bila tudi realizacija. Vidi se, da smo uigrani. Lepo se je bilo po letu dni spet zbrati v taki dokaj kompletni postavi in znova predstavljati Slovenijo na vrhunskem nivoju. Pa čeprav je bila le prijateljska tekma. V vsako tekmo gremo resno in odgovorno. Vesel pa sem, ker smo igrali pred polno dvorano v Kopru, ki je pokazal, da je športno mesto,“ je piko na i postavil kapetan Igor Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.05.2024 | Futsal AA
  Slovenija kot nosilka v žreb kvalifikacij za EP 2026
  V kvalifikacije pa se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe. Glavni del kvalifikacij bo potekal od decembra 2025 do aprila 2026.
 • 14.05.2024 | Futsal AA
  Fideršek in Gajser uspešna v polfinalu
  V Švici se je začel polfinale državnega prvenstva, gole sta dosegla Matej Fideršek in Tilen Gajser. V Italiji Pordenone Marka Hrvatina nadaljuje lov na Serie A, na Hrvaškem bo o prvaku odločala 5. tekma finala.
 • 10.05.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec zabija tudi v finalu
  Na Hrvaškem je naš reprezentančni sidraš Jeremy Bukovec potrdil dobro formo v prvih dveh tekmah finala. Dobro v končnici Seria A2 Elite kaže tudi Pordenoneju, ki ima močan slovenski pečat. V Italiji, v Serie A, se bo začel četrtfinale, v Švici pa polfinale.
 • 03.05.2024 | Futsal AA
  Bukovec za naslov prvaka, v končnico tudi Hozjan
  Na Hrvaškem se začenja finale, Jeremy Bukovec bo v dresu Olmissuma igral proti ekipi Futsal Dinamo. V četrtfinale italijanske lige je napredoval tudi Nejc Hozjan, končnica Serie A2 čaka tudi Pordenone, ki ga vodi trener Marko Hrvatin.
 • 22.04.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
  V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 12.04.2024 | Futsal AA
  Evropski in svetovni prvak je bil premočan
  Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
 • 02.04.2024 | Futsal AA
  Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
  Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA