29.10.2022 | 1. SFL
Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi

Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).

Liga prvakov, tekme Dobovca:

26.10.
Dobovec – Luxol St. Andrews 1:1 
(0:1)
0:1 Maikinho (6.), 1:1 Čujec (36.)

27.10.
Dobovec – Barça 0:8
 (0:3)
0:1 Ferrao (3.), 0:2 Sergio González (6.), 0:3 Sergio González (20.), 0:4 Adolfo (23.), 0:5 Lozano (25.), 0:6 Lozano (36.), 0:7 Sergio González (38.), 0:8 Sergio González (39.)

29.10.
Hovocubo – Dobovec 0:3
(0:0)
0:1 Čeh (31.), 0:2 Čujec (39.), 0:3 Mordej (40.)

V 30. evropski tekmi

Z današnjo zmago proti nizozemski ekipi Hovocubo se je aktualni slovenski državni prvak še petič zapored uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi, skupaj šestič. To je Dobovcu uspelo v jubilejni 30. evropski tekmi. Največji evropski uspeh je dosegel lani, ko je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

Odločilno zmago Dobovcu, ki je turnir končal s štirimi točkami, so z zadetki priigrali Žiga Čeh v 31., Kristjan Čujec v 39. in Rok Mordej v 40. minuti.

Odločilen gol Žige Čeha

Dobovec je imel celo tekmo pobudo, lahko bi povedel že v 1. polčasu, a so morali na gol počakati do 31. minute. Teo Turk je izvajal kot, z natančnim strelom od daleč pa je domačega golmana matiral Žiga Čeh.

Nizozemci so za napredovanje potrebovali zmago, zato so v zadnjih minutah odigrali z igralcem golmanom v polju. Mreža Dobovca se ni zatresla. Še več – Čujec in Mordej sta prestregla dve žogi in ju prek celega terena poslala v nebranjeno nizozemsko mrežo.

Pred tem je slovenska zasedba igrala 1:1 z domačo ekipo Luxol St. Andrews ter visoko z 0:8 izgubila proti branilcu naslova Barceloni.

Pomladili vrste

V skupini 3, v kateri napredujejo tri od štirih ekip, je danes ob 19.00 še obračun malteškega in španskega predstavnika. Prvi ima štiri, drugi pa šest točk. Hovocubo je turnir končal brez točke. Glede na to, da je Dobovec ostal brez dveh izkušenih reprezentantov Hrvaške Luke Perića in Tihomirja Novaka, in ob tem še pomladil zasedbo, je preboj med 16 najboljših še toliko večji uspeh za Dobovec, ki je zavoljo rezultatov minulih sezon na evropski klubski lestvici na izvrstnem 6. mestu.

S kvalifikacijami futsal lige prvakov se je sicer začela 22. sezona tega tekmovanja, elitni del bo med 22. in 27. novembrom. V tem bo 16 klubov igralo v štirih skupinah, žreb teh bo 8. novembra. Zmagovalci skupin se bodo prebili na zaključni turnir. V nadaljnji krog sta se uvrstila še dva slovenska reprezentanta – Igor Osredkar s hrvaško Pulo in Matej Fideršek s poljskim moštvom Piast Gliwice.

Ponosen na fante

„Iskreno čestitam svojim igralcem, tem herojem, igralcem, ki so spet, kot že ničkolikokrat dosedaj, pokazali največ, ko je bilo to najbolj potrebno. Spet so potrdili kvaliteto in upravičili pričakovanja. Peto leto smo skupaj, petič smo med 16 v Evropi. Tak rezultat ima le Barcelona, zato iskrene čestitke tem fantom. Veliko skepse in kritik je bilo okoli te ekipe, a je spet uspelo. Presrečen sem zaradi teh fantov, da je uspelo. S prvima dvema tekmama na turnirju nisem bil najbolj zadovoljen. A če se izrazim po boksarsko, se je ekipa, ki je bila kot boksar na podu, dvignila, se pobrala, ni klonila, ampak se je skozi turnir dvigala. Ponosen sem na te fante,“ je povedal trener Kujtim Morina, ki pravi, da je ta uspeh tudi obveza, saj se bo treba hitro pripraviti na elitni del lige prvakov, kjer bo, to poudari tudi Morina, še boljše ekipe, kot so bile v glavnem delu lige prvakov.

Eden od junakov uspeha Dobovca je prav gotovo Kristjan Čujec.
„Pred današnjo tekmo smo se morali malce zbrati. Po prvih dveh tekmah nam je malce padel motiv, a smo danes dokazali, da sodimo med najboljših 16 ekip Evrope,“ je ob novem uspehu kluba iz Obsotelja povedal Čujec.

Tekst: D.P., STA
Foto: FK Dobovec/U.K.

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA