07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
Dobovec se je pridružil Litiji v finalu

Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 7.5.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj 3:2
(1:1)
0:1 Pihler (7.), 1:1 Lennon (10.), 1:2 Ručna (24.), 2:2 Lennon (28.), 3:2 Šturm (35.)

KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec 4:9 (2:7)
0:1 Čeh (3.), 0:2 Perić (3.), 0:3 Čeh (5./6m), 0:4 Perić (5.), 1:4 Kovačič (8.), 1:5 Turk (8.), 1:6 Mordej (10.), 2:6 Uršič (11.), 2:7 Mordej (15.), 2:8 Perić (32.), 3:8 Uršič (38.), 3:9 Gorenšek (37.), 4:9 Kovačič (40.)

finale, 8.5.
FC Litija – FK Dobovec (19.00) (prenos na Šport TV2)

Hitro povedli

V drugem polfinalu so bili v veliki vlogi favorita Dobovčani, povedli so že v tretji minuti prek Žige Čeha, prednost pa podvojili v isti minuti prek Luke Perića. Že na 3:0 je v peti minuti s šestmetrovke povišal Čeh, Perić pa je le nekaj sekund zatem zadel že za 4:0.

Posnetek tekme:

Nejc Kovačič je v osmi minuti zmanjšal za ostanek Oplasta, toda Teo Turk je le nekaj trenutkov pozneje spet povečal prednost Dobovca. Rok Mordej je v deseti minuti zadel že za 6:1, festival golov je nadaljeval Jure Uršič minuto pozneje za 6:2, v 15. minuti pa je bilo že 7:2 po novem golu Mordeja.

V 32. minuti je Perić dosegel še svoj tretji gol na tekmi za 8:2, Uršič pa je v 37. minuti zmanjšal zaostanek na 3:8. Toda v isti minuti je Blaž Gorinšek dosegel nov gol za Dobovec in izid 9:3. Končni izid je v 40. minuti postavil Kovačič.

Izjavi po tekmi:

Luka Perić, igralec Dobovca:
„Prišli smo do rutinske zmage. Pokazali smo, da smo prava ekipa. Odločno smo začeli tekmo, igrali zavzeto od začetka do konca. Brez popuščanja.“

Dani Vulikič, igralec Oplasta:
„Vsa tekma se začne z rezultatom 0:0. Tako smo tudi mi prišli sem in začeli. A končen rezultat je realna slika, Dobovec je med osem najboljšimi v Evropi. Mi smo jih v prvem polčas preveč spoštovali.“

Izenačeno in napeto

Prvi polčas je ponudi dober futsal, nadaljevanje pa je bilo še boljše. Že takoj v prvi minuti je dlani vratarja Kevina Cafa ogrel Matej Fideršek, na drugi strani je Jeremy Bukovec poslal žogo prek gola Litije, ki pa je pokazala ambicijo že v naslednjem napadu: dvakrat sta kombinirala Lennon in Arnon. Po menjavah, predvsem ko je šel na klop Fideršek, so se Ptujčani razigrali. Najprej je meril Mitja Gašparič, potem od daleč še David Lah, svoj čas član Litije, ki je žogo odbila v kot. Temu je sledila akcija s kota, Vanč Florjančič je pred golom našel Thomasa Pihlerja, ki je zadel za 0:1. Trener Senudin Džafić je v igro vrnil Fiderška, popreje pa so Ptujčani imeli „na nogi“ vodstvo 0:2.

Po podaji Pihlerja sta bila Bukovec in Rok Rednak za drobec sekunde prepozna. V 9. minuti je po dobri obrambi sledil protinapad Ptuja, a je Rednak spregledal, da ga spremlja Tilen Gajser. Nekaj več od igre so v nadaljevanju imeli Litijani, spet se je začelo s strelom Fiderška, nadaljevalo pa z golom Lennona, ki je prejel žogo, naredil korak ali dva z desne proti sredini in pomeril. Vratar Kevin Caf je bil pokrit, Litija pa je izenačila. Je pa bil Brazilec Lennon sploh prvi, ki je zabil gol Ptujčanom v tej sezoni. V predhodnih dveh pokalnih tekmah so Ptujčani ohranili svojo mrežo nedotaknjeno.

Do konca prvega polčasa beležimo še strel Boruta Ručne, a je Fideršek preprečil, da bi Ručna neovirano meril proti Igorju Bratiću ter poizkusa Arnona, Lennona in Fiderška, svojo priložnost v 1. polčasu pa je imel tudi Marko Bjelčević, ki pa je slabo zadel žogo. Precej boljše je Bjelčević reagiral v 22. minuti, a je strel po sredini gola Caf odbil.

Posnetek tekme:Tudi v nadaljevanju se je pri Litiji vse vrtelo okoli Fiderška, ki je vlekel litijski voz. Je pa storil tudi prekršek, po katerem je Borut Ručna v 24. minuti matiral litijskega golmana in poskrbel, da je Ptuj spet povedel. Litija je vztrajala, Fideršek je dobival vse večjo pomoč v soigralcih. Razigral se je Josip Jurić, na parket je stopil tudi Sanchez, za katerega je trener Senudin Džafić v napovedi pojasnil, da je poškodovan.

Ekipi sta imeli v 32. minuti obe po štiri akumulirane prekrške, Litijani so v 33. naredili še petega, ob tem pa je Fideršek prejel še rumeni karton.

V 35. minuti smo videli tri hitre akcije. Najprej je v ptujskem 6-metrskem prostoru padel Josip Jurić, sledila je hitra „kontra“, a je Bratić obranil strel Gajserju. Litija je hitro napadla, Jurić je našel Tineta Šturma, ki je v 35. minuti popeljal Litijo v vodstvo, sploh prvo na tej tekmi. V naslednjem napadu je Lennon stresel še okvir vrat Ptujčanov, ki se niso predali – a je bil litijski golman Bratić na mestu. Ptujčani so v zadnjih treh minutah, po minuti odmora, zaigrali z igralcem vratarjem v polju, na tem mestu se je preizkusil Borut Ručna. Mreži se nista tresli, Litija bo jutri lovila 10. pokalni naslov.

Izjavi po tekmi:

Senudin Džafić, trener Litije:
„Tekma je bila zanimiva. Morda ne toliko za gledalce, ker je bila precej taktična. Vedeli smo, da bo zelo težko. Malce smo napadali, malce se branili. Tako je igral tudi Ptuj. Imeli smo več priložnosti. Smo pa naredili precej akumuliranih prekrškov, zato smo morali ob koncu paziti. Vnovič smo zaostajali in lovili tekmeca, to se nam stalno dogaja.“

Robert Grdović, trener FC Hiše daril Ptuj:
„Pričakoval sem, da bo tekma dobra in zanimiva za gledalce. Žal pa se ni obrnilo in odvilo v našo korist. Mož odločitve je bil Lennon, ki je bil najboljši igralec Litije, ki si je zaslužila to zmago. Na trenutke se je zdelo, da si celo bolj želijo to zmago, kot pa mi, ki imamo mlajše igralce. Pa ne morem reči, da moji igralci niso imeli želje, a vse tiste nikogaršnje žoge so končale pri Litiji.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec suvereno do 5. pokalne lovorike
  Ekipa trenerja Kujtima Morine je v finalu s 6:1 premagal FC Hišo daril Ptuj in osvojila peti zaporedni pokalni naslov. Taka serija dosedaj ni uspela še nikomur. S štirimi goli je bil prvo ime tekme Kristjan Čujec. Damir Puškar je osvojil svojo 11. pokalno lovoriko, Kutjim Morina pa je z ekipo Dobovca prišel do 10. jubilejnega naslova v Sloveniji.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  KMN Slovenske gorice prve prvakinje ženskega futsal pokala
  V finalu so varovanke trenerja Dejana Krambergerja z 2:1 premagale ŽNK Celje. Pred tekmo je Vlado Močnik, predsednik Komisije za futsal pri NZS in član IO pri NZS, podelil priznanje za najboljšo igralko minulega koledarskega leta. To priznanje je prejela Ines Ermenc (ŽNK Celje).
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec petič ali Ptuj prvič
  Medtem ko se bodo članice za sploh prvi pokalni naslov v zgodovini pomerile ob 15.30, pa nas ob 20. uri ob neposrednem prenosu na Sportklubu čaka že 27. finale futsal pokala Terme Olimia. Dobovec lovi peti (zaporedni) pokalni naslov, Ptujčani, ki so prvič v finalu, pa prvo pokalno lovoriko.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Za naslov prvakinj futsal pokala
  V Podčetrtku bo v soboto spisan tudi pomemben list zgodovine ženskega ligaškega futsala v Sloveniji. ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice se bosta pomerila za naslov prvih pokalnih prvakinj, tekma pa bo v soboto ob 15.30 v Športni dvorani v Podčetrtku.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v finale po kazenskih strelih
  V polfinalu je ekipa trenerja Kujtima Morine po kazenskih strelih (po rednem delu je bilo 2:2) s 7:6 premagala Siliko Vrhnika. V sobotnem finalu, to bo že 27. po vrsti, se bosta za naslov borila FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po zmagi proti Litiji prvič v finalu
  Ptujčani so na prvi tekmi finalnega turnirja pokala Terme Olimia s 4:2 premagali Litijane. Tri gole za zmago je dosegel Denis Kneževič, enega Tilen Gajser. To je sploh prva uvrstitev FC Hiše daril Ptuj v finale pokala, Litija ostaja pri devetih pokalnih lovorikah.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Četverica začenja finalni turnir pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek, 4.3., in v soboto, 5.3., gosti finalni turnir pokala Terme Olimia. To je 27. sezona pokalnega tekmovanja, 11. sezono poteka pod imenom partnerja, sponzorja tekmovanja Terme Olimia. Podčetrtek letos jubilejno desetič gosti finalni turnir, prvi pod tem imenom sponzorja je bil v Kobaridu.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po peto zaporedno pokalno lovoriko
  »Verjetno smo s svojimi zadnjimi rezultati pripomogli k temu, da so tudi ostalim ekipam zrasle ambicije. Vedno je težje ponavljati uspehe, ki jih beležimo. Vsi si želijo, da »pademo«. To je povsem športno. Sam bom rekel le to: poznam svojo ekipo, poznam svoje fante, vem, kaj znajo in kaj zmorejo. Pa tudi to vem, da pokažejo pravi obraz in največ, ko je to najbolj potrebno,« se je trener Dobovca Kujtim Morina ozrl na zadnje čase malce manj prepričljive rezultate svoje ekipe.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po dveh polfinalih bi radi naredili korak naprej
  »V naši igri je še precej rezerv. Dokler igramo agresivno obrambo, drug za drugega, si pomagamo med sabo, delujemo in izgledamo dobro. Ko se razpustimo, pozabimo na obrambo, so težave.  Verjamem, da imamo rezerve tudi pri igri v napadu pri sodelovanje »bekov« in napadalcev. Pričakujem, da bo tudi tokrat taka tekma, da bi lahko odločala ena žoga. Zagotovo pa bo zmagi bližje tista ekipa, ki bo manj grešila,« dodaja hrvaški strokovnjak.
 • 02.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  V lovu na 10. pokalno lovoriko tudi z Brazilcem v ekipi
  »Normalno je, da imaš želje, cilje. Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki smo jo sestavili. Da bi vse delovalo, ne bo šlo. Je pa pokal tekmovanje presenečenj. Zakaj torej ne bi ciljali na to, da ga osvojimo,« se retorično vpraša Dobovičnik, ki je v domači ligi 1. SFL nanizal osem zaporednih zmag. Veselja ni skazil niti poraz na povratni četrtfinalni tekmi pokala v Ljutomeru.

DELI NA