08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu

Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.

Finalni turnir pokala Terme Olimia (vse tekme v prenosu na Nzs.si):

polfinale, 8.3.
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec 0:5 (0:3)
0:1 Duščak (9.), 0:2 Francisco Javier Martinez Villalba (10.), 0:3 Čeh (19.), 0:4 Duščak (24.), 0:5 Cesarec (30.)

Siliko Vrhnika – KMN Meteorplast Šic Bar 7:8 (1:2, 3:3)
0:1 Goznik A. (11.), 0:2 Lipovšek (11.), 1:2 Jandrić (16.), 1:3 Trstenjak (33.), 2:3 Jandrić (35.), 3:3 Janež (37.)

Bronx prišel do sape in priložnosti

Dobovec, brani naslov in hkrati lovi sedmo zaporedno pokalno lovoriko, je tekmo začel odločno, poletno in v prvih treh minutah nanizal kar nekaj nevarnih napadov in strelov proti golu Alena Mordeja. Varovanci trenerja Kujtima Morine so želeli do hitrega gola in komotnega nadaljevanja. Gola ni bilo, so pa iz minute v minuto bolj podjetni postajali igralci KMN Bronx Škofije, tu velja izpostaviti strel Tilna Kamenčiča v 6. minuti, žoga pa je pristala v kotu za škofjote.

Dobovec pa je v naslednjih minutah z dvema goloma naredil, kar je želel. V 9. minuti je Klemen Duščak po preigravanju po sredini s kakih 12 metrov s strelom po tleh premagal Mordeja. V 10. minuti je bilo 2:0. Po avtu z leve strani je Bronx najprej z blokom ustavil strel Denisa Kneževiča, na odbito žogo je prišel Martinez, njegov strel se je odbil ob primorske obrambe in prevaral Mordeja za vodstvo Dobovca 2:0.

Presenetili z vratarjem v polju

Škofjoti se niso predali. V 10. minuti je Žiga Kneževič Mrak prodrl po levi strani, prišel pred gol, kjer pa je bil pozoren vratar Marko Peček, ki je šel iz vrat in odbil strel igralca ekipe, ki jo vodi trener Nebojša Vajič. V nadaljevanju so skušali Primorci celo z igralcem, golmanom v polju. V 14. minuti je Tilen Cupin atraktivno preigraval pred golom, na koncu pa je do strela prišel Srđan Lolić, ki je pomeril od daleč, Marko Peček pa je vnovič potrdil, da je nocoj razpoložen. Sledil je še nov nevaren napad Bronxa, trener Dobovca Kujtim Morina pa se je odločil, da bo z minuto odmora skušal umiriti svoje fante in jih pripraviti za mirno končnico. To mu je uspelo, pomagali so tudi škofjoti, ki so po nesporazumu zapravili žogo, na prazen gol pa je zadel Žiga Čeh. V drugem polčasu se razmerje moči ni menjalo. Bronx je imel nekaj svojih priložnosti, Dobovec pa je zabil dva gola, trener Morina pa je v zadnji četrtini tekme namenil nekaj več počitka svojim vodilnim igralcem. V 23. minuti je Marin Mandir lepo preigraval, na levi strani je akcijo spremljal Žiga Mrak Kneževič, a je bil Marko Peček spet na pravem mestu. V naslednji minuti pa nov gol Dobovca: poizkusil je Martinez, ki pa je uspel priti do svoje odbite žoge, ob tem pa je nesebično podal do Duščaka, ki je povišal na 0:4. Za končnih 0:5 je bil uspešen Niko Cesarec.

Učinkoviti Ljutomerčani

Drugi polfinale so odločneje začeli igralci Silika, že v prvi minuti je poizkusil z desne strani Nikola Jandrić. V nadaljevanju so prednjačili igralci KMN Meteorplasta, ki so bili odločnejši in zbranejši v svojem 1. polfinalu pokala v zgodovini kluba. Siliko te odločnosti in čvrstine ni pokazal v taki meri, kot smo ga bili vajeni v prvem delu letošnje ligaške sezone. Kazen je sledila. V 10. minuti je KMN Meteorplast Šic Bar povedel – po diagonalni podaji Alena Ruisa je bil z glavo najvišji Aljaž Goznik, ki je skočil prek svojega čuvaja in zadel v daljši spodnji desni kot. Ko se veselje meteorjev še ni povsem poleglo, že so vodili 0:2. S kota je podal Vid Kos, Tim Lipovšek pa je s strelom v daljši zgornji kot gola matiral Marka Đekovića. Trener Silika Mile Simeunovič je reagiral in segel po minuti odmora, da predrami svoje fante. Pri tem je bil uspešen. Do konca prvega polčasa so imeli Vrhničani več od igre, zabili pa so tudi gol in znižali na 1:2. Po minuti odmora je meril danes zelo aktivni kapetan Jandrić, v 17. minuti je KMN Meteorplast Šic bar storil 5. akumulirani prekršek, Siliko pa je prišel do petih akumuliranih prekrškov v 19. minuti. V 16. minuti pa prekinitev – po podaji s kota so varovanci trenerja Roberta Grdovića za hip pozabili na Jandrića, ki je matiral Klemna Anžela za 1:2 ob polčasu. Siliko je ob izteku polčasa zapravil 10-metrovko po 6. akumuraliranem prekršku Ljutomerčanov, Klemen Anžel je bil na mestu. V drugem polčasu je imel vnovič sprva več od igre Siliko, a ni zadel. Za razliko od KMN Meteorplasta Šic Bar, ki je vnovič izkoristil prekinitev: s kota je podal Vid Kos, na 1:3 je povišal Črt Lipovšek. Vrhničani so za tem tvegali vse, v vlogi igralca, vratarja je zaigral Uroš Đurić. Nikola Jandrić jev 36. minuti izkoristil slabo zapiranje in ob levi vratnici zabil za 2:3, na 3:3 je poravnal Žan Janež. Potnika v finale so odločili kazenski streli. Tjaž Lovrenčič je obranil kazenski strel Veselu in KMN Meteorplast Šic bar se je v svojem 1. poizkusu uvrstil v pokalni finale. Siliko je izgubil peti polfinale zapored, v finalu pokala Vrhničanov še ni bilo.

Peterica sodnikov in nagrada za Jureta Subana

Pred 2. tekmo polfinala je bilo slovesno, razloga pa dva: najprej sta se Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik Komisije za futsal, ter Silvo Borošak, vodja futsal sodnikov, zahvalila peterici zdaj že nekdanjih sodnikov. Gregor Korošec, Matjaž Koritnik, Dražen Jurić, Rade Kovačič in Venco Zašev so končali sodniške kariere.

Za tem pa je sledila še ena slovesnost: Jure Suban je prejel nagrado za najboljšega mladega igralca v minulem koledarskem letu. Jure je bil izbran na osnovi glasovanja članov strokovne komisije, ki so jo sestavljali strokovni štabi reprezentančnih futsal reprezentanc. Priznanje je Subanu izročil Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik Komisije za futsal.

Jure Suban je član vrhniškega Silika, za katerega igra od sezone 2018/2019. Prihaja iz kraja Melina pri Idriji, odkoder prihaja na treninge na Vrhniko. Z dobrim igrami, občutkom za dosego gola in izjemno hitrostjo je opozoril nase in zaigral za vse reprezentančne selekcije: U19, U21 in člane. V minulem koledarskem letu je za člane Slovenije zbral šest nastopov, dosegel je dva gola. S Silikom je igral finale 1.SFL in polfinale pokala Terme Olimia, lani poleti pa je prav v dresu Silika osvojil superpokal.

Dosedaj so nagrade za najboljšega mladega igralca prejeli Max Vesel (dvakrat), Jeremy Bukovec in Teo Turk.

Naj mladi igralec (2020 – 2022) (letos 5. podelitev nagrade):
Max Vesel (2021, 2022)
Jeremy Bukovec (2020)
Teo Turk (2017)  



Izjave po tekmi:

Nebojša Vajić, trener KMN Bronx Škofije:
„Težko se je pripraviti na tako kvalitetnega nasprotnika. V zadnjih dveh letih nas je premagal devetkrat. Dobovec ni kar zastonj šestkrat zapored osvojil pokalni naslov. Kljub temu smo šli v tekmo s pravo željo, s pravim pristopom, tudi s pravimi priložnostmi. Žal žoga ni šla v gol, lahko bi igrali do jutri, pa ne bi zabili. Dobovec je svoje izkoristil, tudi naše napake. Končen rezultat pa ni realen.“

Marko Peček, Dobovec:
„Dobro smo analizirali tekmeca. Vedeli smo, kaj nas čaka. Vedeli smo, da moramo hitro zabiti en ali dva gola, da nam bo potem lažje. Tako je tudi bilo. Zasluženo smo zmagali.“

Žiga Kneževič Mrak, KMN Bronx Škofije:
„Želeli smo jih presenetiti z igro z vratarjem. Na koncu se nam ni izšlo, so dobra ekipa, ki je to vse izkoristila.“

Kujtim Morina, trener Dobovca:
„Naredili smo, kar smo hoteli, prišli smo v finale, kar je bil cilj. Glede na rezultat smo lahko odpočili tudi nekaj igralcev. Imamo pa v igri še rezerve.“

Nikola Jandrić, Siliko:
„Ista zgodba se nam ponavlja že nekaj let. V polfinalu dobro igramo, zaostajamo, se vrnemo, potem pa smo slabši na kazenske strele, le ti niso loterija, ampak zbranost.“

Mile Simeunovič, trener Silika:
„Že par let se nas drži smola. Nasprotnik je zasluženo zmagal, čestitam jim in želim veliko sreče v finalu. Če pa realno pogledam, potem pa lahko rečem, da smo bili boljši v igri v polju. Mogoče naš vratar ni bil danes na nivoju. Sicer pa smo v polju dominirali, imeli smo priložnosti, nismo pa zadeli.“

Robert Grdović, trener KMN Meteorplasta Šic Bar:
„Bili smo v psihološki prednosti, saj smo jih v petek premagali v 1. SFL. Siliku ni bilo lahko. A so nas z igralcem, vratarjem ujeli. Po prikazanem smo bili morda že pred kazenskimi streli bližje finalu, a smo potem to potrdili s penali.“

Matic Goznik, KMN Meteorplast Šic Bar:
„Povedli smo 2:0, vedeli smo, da ne bo tekma lahka. Siliko ima kvaliteto, približali so se nam, a smo šli na glavo in prišli v zgodovinski finale.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA